brent petrolde $20 alým için uygun seviye.
brent petrolde $20 alým için uygun seviye.
2020 sonu veya 2021 ilkbahar aylarýnda da nakite dönün.
Ben Aralýk 2023 itfa tarihli olanýný aldým dün TEB’den getirisi dolar bazýnda yüzde 7,04’tü. Daha uzun vadeli olanlarý da var mesela 2030 itfa tarihli olaný onunda bugün itibariyle getirisi 8,15 civarýnda. Dolar mevduat faizlerinin devlet bankalarýnda brüt 0,85 olduðu bir ortamda fiyatlar gayet cazip.
Ben 2001 yýlýnda borsa 38 sent iken aldým tam 2 yýl bekledim millet faizden para kazanýrken ben nal topladým onun için borsadan uzak durun çoook uzun beklersiniz. Ayrýca 2008 yýlý aralýk ayýnda 36 sent ten petrolü varil olarak almak istemiþtim o zamanlar aracý kurumlar satmýyordu en az 100 000 dolar lýk Londra' dan alým zorunluluðu vardý. Türkiye de bir aracý kuruma komisyon ödüyordun sonra da Londra daki aracý kuruma ödüyordun yani çok zordu ayrýca bankalardan altýn alým iþlemleri de 2008 yýlýnda yoktu. Þimdi herþey çok kolaylaþtý
Garanti bankasýndan aracý kurum olarak gold adý altýnda hisse aldým ve aracý kurum sorumlusu kadýna bu hisse senedi gibi sadece binde 2 gibi komisyon ödeyerek mi alýcam dedim oda evet dedi bende eminmisiniz dedim eminiz dedi bende aldým. 2009 yýlý mart ayýnda ve 1 ay sonra satmak istedim ve bana bu fon %10 vergiye tabi ayrýca hemen çýkamazsýnýz dedi ve 3 ay beni beklettiler ben kavgalar ettim sonra aracý kurumdaki kadýn ve çalýþanlar iþten çýkardýlar ama ben yediðim kazýkla kaldým. O gün bu gün garanti bankasýyla çalýþmam ve yanýndan bile geçmem. Tüm bu anlattýklarým gerçek ve yaþanmýþ olaylardýr. saygýlar
Selamlar. Burada yazmýþ olduðum bilgi, yorum ve düþünceler tavsiye ve yatýrým danýþmanlýðý kapsamýnda deðildir. Webster üstad nerede diye sormayýn, iþte burada: https://www.hisse.net/topluluk/showthread.php?t=45203
Gecen sene haziran / temmuzdan beri n aktif bono tasinlyan var mi?
Yer Ýmleri