Üstadlar iyi akşamlar isyat hakkında fikirleriniz nelerdir temettü dağıtımından sonra hisse fiyatı düşecekmiş verdiği temettü oranında.Bu arada yeni yatırımcıyım yeni yeni öğrenmeye çalışıyorum
Saygılar
Daldım derken...portföydeki herhangi bşr hisse oranı max %20 olmalı, ayrıca planlanan miktar en az 5 parçada, ideal olarak 10 parçada alınmalı.
Pegasus yükselirken çok kişinin canını yaktı...bir kısım alamadığı İçin hayıflandı, bir kısım da deli gibi yükselirken sürekli short yaptı,,,çok kişinin de canını yaktı bu açıdan.
O zamanlar hayıflananlara, aha fırsat diyorum...biraz cesaret, biraz da hisseye güven gerekiyor...bir sene sonra ya nasıl battı deriz, ya da 20 li fiyatlardan almanak hataydı diye konuşuruz.
Unutmayın, hareket sonlara yaklaştıkça abartma huyu vardır..daha bşr ay önce doğru dürüst virüs etkisi hesaplamayan uzmanlar, şimdi %10-20 çeyrektik küçülmeleri konuşur oldu...Pegasus İçin de batıyor satışları var...borsanın geneli için de böyle...bakalım borsaları batırabilecekler mi? En azından Pegasus u batırmayı becerecekler mi, göreceğiz.
Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53
Unutmayın, hareket sonlara yaklaştıkça abartma huyu vardır..daha bşr ay önce doğru dürüst virüs etkisi hesaplamayan uzmanlar, şimdi %10-20 çeyrektik küçülmeleri konuşur oldu...Pegasus İçin de batıyor satışları var...borsanın geneli için de böyle...bakalım borsaları batırabilecekler mi? En azından Pegasus u batırmayı becerecekler mi, göreceğiz.
tam 1 sene önce de bunca felaket yaşanmamışken bu fiyatlar da imiş, buradan da bakmak lazım.
Herkese iyi akşamlar portföyümde 14 tane hisse var. Temettü emekliliğine inanmış sıradan bir çalışanım bende. Portföyümde 14 tane hisse var. Bunların 10 tanesi yüzde 5 ve üzeri temettü verimi olan şirketler.
Eregli,froto,toaso,alkim,aksa,aygaz,tavhl,. Enjsa, bunlar temettülerini açıkladılar.
Adana,hekts,sasa,vesbe henüz temettü haberi yok.hekts ve sasa vermeyecekler sanirim ama adana ve vesbeden bekliyorum.
Kords ve sarky'daa temettü verimini düşük buluyorum.
Sizlere sorum şu bu süreçte sarky da kafa kafayayim zararim yok. Sasa'da %10 zarardayim. Kords'da %25 zarardayim.
Bu üç kağıttan çıkıp maliyetimin yüksek oldugu
Froto(70tl),toaso(25tl),Vesbe(18tl) bunlara kaydırsam mı ? En azindan maliyetimi daha da düşürüp hemde temettü mü alırım diye düşünüyorum. Siz ne düşünüyorsunuz bu hamleyi yapmalımıyim. Açikcasi froto toaso vesbe bu fiyatlardan almak istiyorum. Nakitimde yok eklemede yapabilecegimi dusunmuyorum. Bu işlemi sizce yapmalimiyim. Lütfen fikirlerinizi belirtirseniz özellikle tecrubeli cautionary ve dudu abi .
Herkese saygilar sevgiler
Redmi Note 7 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yer İmleri