Benim şirketim NN Hayat ve gönüllü BES tarafında sadece 2 adet fazla fon var. OKS fonlarının dönemsel getirilerine baktım, mesela agresif fonlar hisse fonlarla 3 aşağı 5 yukarı aynı performansı göstermiş. OKS Temkinli fonların getirisi PPF'ler kadar, Standart fonun yani tahvil içerikli fonların yılbaşından bugüne getirisi ise % 3 civarında. Aynı dönem içerisinde takip ettiğim yatırım fonlarındaki (mesela TCD= -33.05%, GMR= - 25.38, TKF= -24.07,) durum ise tam bir felaket.
Kısa ve öz olarak; OKS tarafında yeterli fon bulunup bulunmamasının çok fazla bir önemi yok dostlarım. Gönüllü tarafında var da ne oldu, son 1 ayda yapmış olduğum hisse fon tercihinden dolayı total zararım % 24.46, Altın fon tarafından kazandığım % 12 lik kazanç uçup gitti. Ve ben bu piyasanın piri, alimiyim. Ruhuna her akşam hatim indirilen gelecekten gelmiş piyasa gurusuyum.
Önemli olan aldığınız kararların zamanlaması. Kaybettiğimiz zaman sisteme ya da siyasete & siyasetçilere bulaşmanın, kusuru başkalarında aramanın kimseye bir faydası olmaz. Sistem böyle kurulmuş; kazanamıyorsan sorun sende, başkalarında değil, beğenmiyorsan da çıkar gidersin. Kimse kimseyi zorla tutmuyor.
İlgili emeklilik planına göre çalışanın ücretinden kesilmek suretiyle yapılan ilk katkı payının şirket hesaplarına nakden intikal ettiği tarihi takip eden iş günü emeklilik planına dâhil edildiği şirket tarafından çalışana posta yoluyla veya güvenli elektronik iletişim araçları ile bildirilir. Çalışan, bu bildirimi müteakip iki ay içinde cayma hakkını kullanabilir. Cayma süresinden sonra da çalışan dilediği zaman sistemden ayrılabilir.
Yer İmleri