Arama sonucu : 3938 madde; 1 - 8 arası.

Konu: BES ( Bireysel Emeklilik Sistemi )

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1.  Alıntı Originally Posted by thron Yazıyı Oku
    ortada birbirinin aynısı olması gereken iki sistem var (zorunlu ve gönüllü) fakat ne hikmetse birinde neredeyse seçecek doğru düzgün fon yok benim aklım bu konuyu almıyor şahsen.

sözüm ona gönüllü olanda da zaten devlet katkısının bir kısmı zorunlu olarak borsaya itelendi

https://www.ntv.com.tr/ekonomi/beste...m0KWIn75cGYFMA

gönüllü olana da şahsi kısmına da yakında el atılır, tabi ki ürkütmemek için hepsi olmaz ama 10%u zorunlu dıbs alınır vs. bir ayar çekerler.

siz istediğinize inanmaya devam edin veriler ortada gidişat belli.

Benim şirketim NN Hayat ve gönüllü BES tarafında sadece 2 adet fazla fon var. OKS fonlarının dönemsel getirilerine baktım, mesela agresif fonlar hisse fonlarla 3 aşağı 5 yukarı aynı performansı göstermiş. OKS Temkinli fonların getirisi PPF'ler kadar, Standart fonun yani tahvil içerikli fonların yılbaşından bugüne getirisi ise % 3 civarında. Aynı dönem içerisinde takip ettiğim yatırım fonlarındaki (mesela TCD= -33.05%, GMR= - 25.38, TKF= -24.07,) durum ise tam bir felaket.

Kısa ve öz olarak; OKS tarafında yeterli fon bulunup bulunmamasının çok fazla bir önemi yok dostlarım. Gönüllü tarafında var da ne oldu, son 1 ayda yapmış olduğum hisse fon tercihinden dolayı total zararım % 24.46, Altın fon tarafından kazandığım % 12 lik kazanç uçup gitti. Ve ben bu piyasanın piri, alimiyim. Ruhuna her akşam hatim indirilen gelecekten gelmiş piyasa gurusuyum.

Önemli olan aldığınız kararların zamanlaması. Kaybettiğimiz zaman sisteme ya da siyasete & siyasetçilere bulaşmanın, kusuru başkalarında aramanın kimseye bir faydası olmaz. Sistem böyle kurulmuş; kazanamıyorsan sorun sende, başkalarında değil, beğenmiyorsan da çıkar gidersin. Kimse kimseyi zorla tutmuyor.

İlgili emeklilik planına göre çalışanın ücretinden kesilmek suretiyle yapılan ilk katkı payının şirket hesaplarına nakden intikal ettiği tarihi takip eden iş günü emeklilik planına dâhil edildiği şirket tarafından çalışana posta yoluyla veya güvenli elektronik iletişim araçları ile bildirilir. Çalışan, bu bildirimi müteakip iki ay içinde cayma hakkını kullanabilir. Cayma süresinden sonra da çalışan dilediği zaman sistemden ayrılabilir.

2.  Alıntı Originally Posted by Maydonozcu Kamil Yazıyı Oku
    Önemli olan aldığınız kararların zamanlaması. Kaybettiğimiz zaman sisteme ya da siyasete & siyasetçilere bulaşmanın, kusuru başkalarında aramanın kimseye bir faydası olmaz. Sistem böyle kurulmuş; kazanamıyorsan sorun sende, başkalarında değil, beğenmiyorsan da çıkar gidersin. Kimse kimseyi zorla tutmuyor.
    Şunu da kabul etmekte fayda var dostlarım. Dünya tarihinde ilk defa bu derece global düzeyde yaşanmakta olan ilginç ! bir kaotik durum tam da bize denk geldi. Bahtsız bedeviden çok daha etkin bir deyim bulmak lazım bütün bu süreci tanımlamak için. Ancak bu gerçek bile BES gibi uzun vadeli bir yatırım aracında oldukça tatminkâr bir getiri eğrisi sunmakta olan Altın Fon'dan çıkıp Hisse Fon'a geçiş hamlemizi izah etmekte yetersiz kalır. Benimkisi resmen aç gözlülük ve en risk alınmaması gereken platformda en ciddi riskleri almak suretiyle bir nev'i harakiri...

Yani hata kesinlikle ve kesinlikle bende. Hayat devam ediyor; hatalar ve bu hatalardan çıkaracağımız dersler ancak öldüğümüzde son bulacak bunu unutmayalım lütfen.

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •