Anket Sonuçlarını Gör: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

Oylayan
344. Bu anket için oy kullanamazsınız
  • Balon 1 yıl içinde patlayacaktır, nakitte fırsat beklenmelidir

102 29.65%
  • dolar bu fiyatlarda iken, yatırım yapmak mantıklı

23 6.69%
  • faizler insin, şimdi almak mantıklı değil

21 6.10%
  • ömür boyu alacak param olmayacak

16 4.65%
  • Kira çarpanlarının uçtuğu ortamlarda ev almak doğru değildir, beklenmelidir.

130 37.79%
  • İstanbul gibi metropollerde gayrimenkül yatırımı her zaman karlı bir iş olacaktır.

52 15.12%
Sayfa 170/1014 İlkİlk ... 70120160168169170171172180220270670 ... SonSon
Arama sonucu : 8108 madde; 1,353 - 1,360 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

1.  Alıntı Originally Posted by Ahmetg Yazıyı Oku
    TR de et fiyatlari yuksek degil

Dunyada cok dusuk

Efendim hemen aciklayalim

4-5 sene once TR den ABD ye bir Turk gelmisti tanistik ettik. Adam Trakya nin bir yerinde kasaplik yapiyormus ziyarete gelmis. Hayvan yetistiriciligi yapan arkadaslari var. Bir gun benden internetten bir sey almami istedi kendi kredi kartimla alacaktim adam da bana nakit odeyecekti tamam dedim

Almak istedigi sey hayvanlara vurulan hormon. Gerci bana ne dedim ilk once sonra merak ettim adamin yaninda internetin basindayken google a girdim neymis bu hormon diye. Bir baktimki TR de yasak ama ABD de serbest

Adama dedimki bunu TR ye nasil sokacaksin? Abi dedi yasak masak ama bunu hayvana bi vuruyorsun balon gibi sisiyor manyak et cikiyor ondan ABD de et cok ucuz dedi

Dedimki bunu TR de yetistiriciler biliyordur kacak getirir herkes sisirir hayvani. Dediki herkes zaten bunun pesinde ama ABD de tanidik olacak kacak sokacak bir suru risk

Neyse sunu demek istiyorum. ABD de hayvan yetistiriciliginde sapiklik otesi bir antibiyotik ve hormon kullanimi var. Bir de ciftlikler cok buyuk. Mesela bazi hayvan uretim ciftliklerinin tepeden ucakla videosunu cekmisler ucak yarim saatte bitiremiyor ciftligi dusun artik

ABD de en dusuk kalite biftegi 20 liraya alirsin ama cok lezzetsizdir cogu insan onu tuketir. 20 lirayi abartmiyorum.

Turkiyedeki ise gercek et. Biz burada yani ABD de sahte et yiyoruz

Mesela TR de nusretin kullandigi et hem prime cut tir hemde organic gibi. Cunku kendi ciftliginde yetistiriyor. bunun aynisinin paundu ABD de 30 dolardir yani kilosu 210 TL

ama bunu zenginler yer. Yani siz TR de yediginiz et ABD de zenginlerin yedigi ettir.

ABD deki fakirlerin yedigi angus etini ithal ettiler TR ye kimse yemedi. Turkiyenin damak tadi ustun tad. daha gelismis bir tad.
    Şurada arsam kozyatağında evim var falan filan diyorsun Amerika da sürünüyorsun, ben çok üzülüyorum senin adına gerçekten. İşi gücü bırakır dönerim senin yerimde olsam

Allah kimseyi varyemezlikle sınamasın

Sent from my iPhone using hisse.net mobile app

2.  Alıntı Originally Posted by nosfecagri Yazıyı Oku
    .. 5 dolardan 500 dolara kadar et var ..
    böyle bir şey nasıl mümkün olabilir ? 100 kat fark nasıl olabilir, 2-3 kat fark olabilir- 10 dolar olur, 20 olur, 30 olur, ama 100 kat fark nasıl olur, neticede aynı et değil mi ? 500 dolarlık et nasıl bi şey, böyle bir et varsa 5 dolara satılan şeye et denebilir mi ??

neyse ki, amerikan hamburgerlerinde kullanılan şeyin et olmadığı bilirkişiler tarafından ilan edildi.. bigmac diye yediğiniz şey amonyak ve yağ hamuru karışımından oluşan bir 'şey' imiş, asla ve kat'a et değil..

3.  Alıntı Originally Posted by oguzvortex19 Yazıyı Oku
    Şurada arsam kozyatağında evim var falan filan diyorsun Amerika da sürünüyorsun, ben çok üzülüyorum senin adına gerçekten. İşi gücü bırakır dönerim senin yerimde olsam

4. türk devletinin en doğru uygulamalarından biri ithal et yasağıdır, ingiltere kaynaklı deli dana döneminde fark etmiştim bunu ilk olarak.. avrupa/abd kıyasla çok daha sağlıklı et yiyebildiğimiz kesin ..

meyve/sebze ise taze ve nispeten ucuz ama sağlıklı mı ? değil.. hükümet 15 senedir tek bir doğru adım atamadı bu konuda.. zehirli ilaçlar, kimyasallar, hormonlar gırla gidiyor, halk sağlığı büyük tehdit altında..

türkiye yüzölçümünün %30 kısmında tarım yapılıyor, %20 tahıl/hububat, %5 meyve/sebze (üzüm/fındık/zeytn gibi yüksek katma değerli ürünler) ve %5 nadasa bırakılan alan.. meyve/sebzenin perakende ticaret değeri 100 milyar TL, ve yıllık zayiat oranı %25, yani her sene 25 milyarlık ürün- üretiliyor ama tüketime sunulamadan çürüyüp çöpe atılıyor.. büyük rezalet

Alıntı Originally Posted by KaraKemal Yazıyı Oku
    böyle bir şey nasıl mümkün olabilir ? 100 kat fark nasıl olabilir, 2-3 kat fark olabilir- 10 dolar olur, 20 olur, 30 olur, ama 100 kat fark nasıl olur, neticede aynı et değil mi ? 500 dolarlık et nasıl bi şey, böyle bir et varsa 5 dolara satılan şeye et denebilir mi ??

neyse ki, amerikan hamburgerlerinde kullanılan şeyin et olmadığı bilirkişiler tarafından ilan edildi.. bigmac diye yediğiniz şey amonyak ve yağ hamuru karışımından oluşan bir 'şey' imiş, asla ve kat'a et değil..

TR de satılan at eti eşşek etide dahilmiymiş bu heyvansal hamurlara ?

Alıntı Originally Posted by oguzvortex19 Yazıyı Oku

Varyemezlik değil kölelik boşuna demiyoruz köle diye.

Bedava yerde kim yaşamak istemez ? Abd çok pahalı ingiltere çok bahalı. Tr beleş.

ee ne işin var pahalı yer geçinemiyorsun hem ve zencilerin içinde .. aklıma türü türlü şeyler geliyor bu mantıkla bakınca :D

Ahmetg Guest
    türk devletinin en doğru uygulamalarından biri ithal et yasağıdır, ingiltere kaynaklı deli dana döneminde fark etmiştim bunu ilk olarak.. avrupa/abd kıyasla çok daha sağlıklı et yiyebildiğimiz kesin ..

meyve/sebze ise taze ve nispeten ucuz ama sağlıklı mı ? değil.. hükümet 15 senedir tek bir doğru adım atamadı bu konuda.. zehirli ilaçlar, kimyasallar, hormonlar gırla gidiyor, halk sağlığı büyük tehdit altında..

türkiye yüzölçümünün %30 kısmında tarım yapılıyor, %20 tahıl/hububat, %5 meyve/sebze (üzüm/fındık/zeytn gibi yüksek katma değerli ürünler) ve %5 nadasa bırakılan alan.. meyve/sebzenin perakende ticaret değeri 100 milyar TL, ve yıllık zayiat oranı %25, yani her sene 25 milyarlık ürün- üretiliyor ama tüketime sunulamadan çürüyüp çöpe atılıyor.. büyük rezalet
    Hic merak etme turkiyede ayni yoldan gidiyor. Ulusal tohum takas merkezinin sayfasina uyeyim orada koyde yasayan istanbullu cok var. Yazilanlar icler acisi. Koyluler ilaclamayi cok sevmisler birakamiyorlar. Koy urunu diye birsey kalmamis.

Ahmetg Guest

Zaten akil var mantik var et sebzeden nasil ucuz olabilir.

Sayfa 170/1014 İlkİlk ... 70120160168169170171172180220270670 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •