Sayfa 888/1001 İlkİlk ... 388788838878886887888889890898938988 ... SonSon
Arama sonucu : 8006 madde; 7,097 - 7,104 arası.

Konu: Viop - XIV

1.  Alıntı Originally Posted by stradivarius Yazıyı Oku
    Yaptığım Latife zaten.sahsen deniz43 u beğenerek takip ediyorum burasi için büyük bir değer. Sizin yorumlarınız da degerli buluyorum. Bazen insan kendi hissesine piyasasına o kadar odaklanıyor ki herşeyi ondan kaynaklı hissediyor,, bazen korelasyonlar olsa da bunlar bı kaç gün belki bı kaç ay surebilir ancak 6ay önceki şey calismiyorken on yıl önceki bı tespite çok bel bağlamak doğru olmayabilir, bu soyledigim bahsettiğiniz arkadaşın bilgisini yanlislamiyor ilave edeyim.
    Haklısın...zaten birinci kuralım şudur piyasalarda...korelasyonlar %90 oranında çalışır..bir zaman sonra o korelasyon anlamsız seviyelere kadar düşebilir..ve bu iki enstrüman korele değil dersin...hele içinde olduğumuz şu dönem her türlü saçma fiyat hareketi mümkün...mesela altında saçma sapan satışlar gördük, sonra öğrendik ki patlatan portföyler mc satışı yapıyor...normalde %100 e yakın körele olmadı gereken spot vadeli fiyatı bile tam korele olamıyor işte..,son günlerde yaşadığımız bu.

Mesela son günlerde, normalde korelasyonu yakın olması beklenen dow ve nasdaq a bakıyoruz...boeing dow da ağırlığı fazla olan bir şirket olduğu İçin, ve son iki günde dipten %60 yukarı çıktığı İçin, dow %10 yükselirken, nasdaq %5 yükseldi.

Enteresan bir şey söyleyeyim, son iki günde boeing yüzünden, Pegasus nasdaq a göre dow la daha korele bile diyebiliriz

Ama kusa vadeli korelasyonlar, dağa çok anomali kaynaklıdır...bu bedenle korelasyon var bile dememek lazım...orta uzun vadede bazı korelasyonlar nedeniyle belli otomatiğe hareketler yapılabilir...ama dönem dönem bu korelasyonlar azalabilir, artabilir, ya da ortadan kalkabilir..bu nedenle otomatize hareketleri de güncellemek gerekir...mesela 10 yıl önce koreleydi diye, hala bıvespa ya ile bist kıyaslayan var...5 yol önce bitti o korelasyon, artık aramızda anlamlı bir ilişki yok.
    Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53

Alıntı Originally Posted by acm Yazıyı Oku
    Üniversiteler kapalı kalacak bu yıl...

Yks 25-26 temmuz...
    Barlar ve cafelerin cogu batar.

3. Yaprak kımıldamıyor. Pala dibi buldu galiba.

4. 106.800 ve 107.400 e 1/10 ar cort yazıldım.
    Yatırım tavsiyesi değildir. Dalga geçiyorum zarar edersin beni dinlersen.

5.  Alıntı Originally Posted by Pscyokinesis Yazıyı Oku
    Cauti ye katılıyorum tüpte yarı fiyatından alırım dediğimde tımarhanelik sin sen git tedavi ol demişlerdi herkes toplu bir şekilde .

hisse.net kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi
    Hisse başlıklarında yarı fiyatından alacağım denir mi? Sen emlak işinde iyisin...adam evine 500 yazmış, sen ortam kötü 6 ay sonra 250 edecek evin diyorsun...biraz psikolojiyi tahmin edip, empati yapmak lazım...herkes profesyonel yaklaşamıyor olaya doğal olarak..özellikle hisse başlıklarında duygusal bağlanmalar çok fazla.

Bu arada, Tüpraşâ€™ta 100 tl den sonra düştükçe 10 kademede alım yaptım...bu kadar düşeceğini bilsem 80 den almaya başlardım...yani bence yarı fiyatına gelmezdi virüs konusu olmasa.
    Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53

6. Şöyle bir sahibinden e girdim.. ev ve araba piyasası için.. fiyatlara iyice abanmışlar.. kime ne satacaklarsa... rent a carcılar ne yapacak bakalım... cebine 200-300bin koyan galerici, rent a carcı oldu

7. ekonominin kalbi; istanbul, yorumsuz.
    https://mobile.twitter.com/ekrem_ima...709798400?s=21

8.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Hisse başlıklarında yarı fiyatından alacağım denir mi? Sen emlak işinde iyisin...adam evine 500 yazmış, sen ortam kötü 6 ay sonra 250 edecek evin diyorsun...biraz psikolojiyi tahmin edip, empati yapmak lazım...herkes profesyonel halkalamıyor olaya...özellikle hisse başlıklarında duygusal bağlanmalar çok fazla.

Bu arada, Tüpraş’ta 100 tl den sonra düştükçe 10 kademede alım yaptım...bu kadar düşeceğini bilsem 80 den almaya başlardım...yani bence yarı fiyatına gelmezdi virüs konusu olmasa.
    Tüpraşa bakacak olan, brent e bakar. 15 doları görse tüpraş 55 e gelir..
    Ki ben tüpraşı 55 den önce dokunmam... brentin 5 dolara düşme ihtimaline karşı.. brenti takip ediyorum. 67 nin altına düşmesin .. 44-55 i görürüz... ben orada alıcıyım..

Bu arada temettü vermiş olsa 30 lira... şuanki fiyatı 40 lira normalde doğru mu? Eskiye göre..

Sayfa 888/1001 İlkİlk ... 388788838878886887888889890898938988 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •