Artan

137,50 10 18:10
181,90 9.98 18:10
123,40 9.98 18:10
355,50 9.98 18:10
35,52 9.97 18:10
Artan Hisseler

Azalan

32,40 -10 18:10
116,20 -9.99 18:10
13,35 -9.98 18:10
94,25 -9.98 18:10
101,00 -9.98 18:10
Azalan Hisseler

İşlem

16.813.761.209,00 18:10
7.297.602.514,54 18:10
6.605.839.936,08 18:10
5.659.018.382,50 18:10
5.617.085.966,83 18:10
Tüm Hisseler
Arama sonucu : 9840 madde; 1 - 8 arası.

Konu: ...::: Beyaz Yaka İçin Tasarruf ve Yatırım Koçluğu-2 :::...

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1. Uzun süredir forumu takip ediyorum. Ben de beyaz yaka 15 yıllık bir çalışanım. Buradaki bilgi paylaşımlarından gerçekten çok faydalanıyoruz.
    Bir sorum olacaktı, konuyla ilgili olanların cevabı için çok teşekkürler.

Eşim ve kendi adıma 2 adet BES hesabımız var. Fonlarımız uzun süredir %100 altın fonunda.

Ons ve dolardaki son yükselişlerden sonra, bu günlerde, %50 oranında altın fonundan çıkmak ve mevduat benzeri risksiz fonlara geçmek mantıklı olur mu?

2.  Alıntı Originally Posted by meyman Yazıyı Oku
    Uzun süredir forumu takip ediyorum. Ben de beyaz yaka 15 yıllık bir çalışanım. Buradaki bilgi paylaşımlarından gerçekten çok faydalanıyoruz.

Eşim ve kendi adıma 2 adet BES hesabımız var. Fonlarımız uzun süredir %100 altın fonunda.

Ons ve dolardaki son yükselişlerden sonra, bu günlerde, %50 oranında altın fonundan çıkmak ve mevduat benzeri risksiz fonlara geçmek mantıklı olur mu?
    Merhaba,
    risk yoksa kazançta yoktur, ben de sizin gibi uzun süredir bes gram altın fonundayım güzel getiriler elde ettik, planım borsanın 90 bin altına geldiğinde fonların yarısını Bist30 hisse fonuna geçirmek, belki de %70 i de olabilir.

Gram altında 400 TL li hedefe %10 gibi bir oran kaldı ( Sn.Cautionary'nin yılbaşındaki öngörüsüydü), borsa yıl sonuna kadar 90 bin referansla %25-30 aralığında yükselebileceğini ön görüyorum.

3.  Alıntı Originally Posted by meyman Yazıyı Oku
    Uzun süredir forumu takip ediyorum. Ben de beyaz yaka 15 yıllık bir çalışanım. Buradaki bilgi paylaşımlarından gerçekten çok faydalanıyoruz.

merkez bankaları bu kadar para saçarken altın için bu çıkış başlangıç bence.

4.  Alıntı Originally Posted by meyman Yazıyı Oku

Ne güzel işte...%100 altında olmak gayet iyi...hele bes gibi doğası gereği uzun vadeli olan ve fazla hızlı hareket etme kabiliyeti olmayan bir yatırımda...altın gayet ideal...altın 3-5 yıllık trendler yapıyor...düşüş ya da yatay trend hakim olmadıkça pozisyonlar korunmalı bence.

2016 da gram 100 tl iken %100 altın fonuna geçtim...hala %100 devam...üstelik sert dalgalar yok.,her yıl %30-40 yükseliyor...daha ne isteyelim.

Kendi beklentilerime göre bu yıl içinde gram altın tepe yapar diyordum..ama virüs konusu resmî değiştirdi...gram altın yükseliş trendi 2021 hatta ötesine de uzayabilir.
    Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53

5. Üsteki soruma ilişkin yorumlarını paylaşan herkese teşekkür ederim.
    Gram altın pozisyonumu %100 olarak para piyasası fonuna çevirdim. Bu kararı vermemdeki başlıca sebep, 2020 yıl sonu itibariyle ulaşmak istediğim hedefe şu an itibariyle portföy büyüklüğü olarak ulaşmış olmamdır.
    Bunun haricinde onstaki yükselişin bir düzeltme içine gireceğini düşünüyorum. (%10 -15)
    Bir de olası bir IMF ve ya benzeri anlaşma ile TL'nin bir miktar değerleneceği kanaatindeyim.
    Uzun vadede altının yükseliş trendinde olduğu düşüncesine katılıyorum. Gram fiyatı 330 Tl civarına gelirse tekrar altın pozisyonumu artıracağım.
    Yatırım tavsiyesi verebilecek bir tecrübem yok, paylaşmak istedim..

6.  Alıntı Originally Posted by meyman Yazıyı Oku

Üsteki soruma ilişkin yorumlarını paylaşan herkese teşekkür ederim.
    Gram altın pozisyonumu %100 olarak para piyasası fonuna çevirdim. Bu kararı vermemdeki başlıca sebep, 2020 yıl sonu itibariyle ulaşmak istediğim hedefe şu an itibariyle portföy büyüklüğü olarak ulaşmış olmamdır.
    Bunun haricinde onstaki yükselişin bir düzeltme içine gireceğini düşünüyorum. (%10 -15)
    Bir de olası bir IMF ve ya benzeri anlaşma ile TL'nin bir miktar değerleneceği kanaatindeyim.
    Uzun vadede altının yükseliş trendinde olduğu düşüncesine katılıyorum. Gram fiyatı 330 Tl civarına gelirse tekrar altın pozisyonumu artıracağım.
    Yatırım tavsiyesi verebilecek bir tecrübem yok, paylaşmak istedim..

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •