Sayfa 11/29 İlkİlk ... 91011121321 ... SonSon
Arama sonucu : 229 madde; 81 - 88 arası.

Konu: Sistematik yaklaşım//eğitim çalışmaları

PİYASALARDA BAŞARILI OLABİLMENİN EN ÖNEMLİ KURALLARINDAN BİRİ BANA GÖRE İŞLEME BAŞLAMADAN RİSK PRİMİNİZİ BELİRLEMENİZ BUNU YUKARIDA BASİTÇE GÖSTERDİM DAHA DETAYLI OLARAK İSE POZİSYON BÜYÜLÜĞÜ BİR BAŞKA DEYİŞLE RİSK(PARA) YÖNETİMİ UYGULAMAKTIR.

BUNU YAPARSANIZ HER POZİSYONDA NE KADAR PARA KAYBEDEBİLECEĞİNİ BAŞTAN BİLİRSİNİZ TABİ BUNUN İÇİN ZARAR KES NOKTASINDA TETİĞİ ÇEKMEKTİR. BUNLARI BELİRLEYİP VAY ÇOK DÜŞTÜ DESTEĞE GELDİ BURADAN DÖNECEK, YABANCI ALMAYA BAŞLADI, ÇOK ÖNEMLİ BİR İHALE ALACAKMIŞ, AMCAMIN OĞLU TUT DEDİ VB. HİÇBİR TEMELE OTURMAYAN BİLGİLERLE SON NOKTA MUTLAKA HÜSRAN OLACAKTIR. BU ÇOK GÖRÜLMÜŞ VE GENEL GEÇER BİR KURALDIR.

BİR İŞLEME BAŞLADIĞINIZDA FİYATIN NEREYE GİDECEĞİ KONUSUNDA HERKESİN BİR FİKRİ OLABİLİR ANCAK FİYATI KİMSE TAHMİN EDEMEZ VE ZATEN ETMESİ DE GEREKSİZDİR. BİZİM PLANIMIZDA FİYAT NE OLURSA BİZ NE YAPACAĞIZ MANTIĞI OLMALIDIR.

HER İŞLEMDE KAZANMAK GİBİ DÜŞÜNCENİZ VARSA ZATEN PİYASALARDAN UZAK DURUN ÇÜNKÜ KAZANAMAZSINIZ. ÖNEMLİ HUSUS NEDİR BENCE ZARARLARI ÇOK HIZLICA KESMEK YANİ TETİĞİ ÇEKMEK, KARLI POZİSYONLARDA İSE MÜMKÜN OLDUĞUNCA UZUN OTURABİLMEK.

PGSUS DA BASİT BİR SİSTEM ÖRNEĞİNİ @murat77632757 TWITTER ADRESİMDEN PAYLAŞTIM. İNCELERSENİZ NE DEMEK İSTEDİĞİMİ ANLAYACAKSINIZ. KURAL BASİT SİSTEM YANİ OYUN PLANI YAPMAK VE EN ÖNEMLİSİ UYGULAMAK HER ZAMAN İYİ SONUÇLAR VERİR.

DEVAM EDECEĞİZ....SORU/YORUM ???

2. Benim manuel uygulamaya çalıştığım bir yontem var. Bunu genelde takip ettigim nisbeten büyük sanayi şirketlerine uygularim 1 yıl içerisinde en düşük degerinin yüzde 5 üstü yada daha altına geldiğinde al,şayet düşüş devam ederse yıllık en düşük değerinin yüzde 10 dan fazla düşerse sat.isler yolunda giderse satis icinde en yüksek değerinin yüzde 5 altı yada daha üstüne çıkarsa sat.
    Kod yazamadigim icin bunu manuel hesaplayip yapmaya çalışıyorum. Demek istediginize örnek mi bu?

Alıntı Originally Posted by ibrahim Yazıyı Oku
    benim manuel uygulamaya çalıştığım bir yontem var. Bunu genelde takip ettigim nisbeten büyük sanayi şirketlerine uygularim 1 yıl içerisinde en düşük degerinin yüzde 5 üstü yada daha altına geldiğinde al,şayet düşüş devam ederse yıllık en düşük değerinin yüzde 10 dan fazla düşerse sat.isler yolunda giderse satis icinde en yüksek değerinin yüzde 5 altı yada daha üstüne çıkarsa sat.
    Kod yazamadigim icin bunu manuel hesaplayip yapmaya çalışıyorum. Demek istediginize örnek mi bu?
    evet tam olarak kastettiğim bu...eğer siz ister elle yapın ister makineye yaptırın fark etmez...bu sistemden geçmiş dönemde ve halen kazanç sağlıyorsanız zaten sorun yok...

Sormak istediğim husus; yıl içinde en düşük değeri nasıl belirliyorsunuz.... Diyelim popüler pgsus 80-25 hareketi yaptı bu yıl ....en düşük değer sizin sisteminiz için 60-50-40-30 vb olabilir...60 dan aldınız diyelim çünkü o dönem için 60 tl. Geleceği bilemediğimiz için 25 en düşüğe ineceğini bilseydik zaten sisteme ihtiyaç kalmazdı.... Bilmem anlatabiliyor muyum..

60 tl.den aldınız diyelim, stop koyduğunuz takdirde bence yine sorun yok...55 den örneğin çıkarsınız...ancak bazı temel analizcilerin yaptığı gibi 50 ye düşünce biraz daha al....40 tl olunca biraz daha....bu şekilde aşağı giderken ortalama yapılırsa bana göre iflas kaçınılmazdır....

Yılın en yüksek değerine yakın satmak ise bana göre karı sınırlandırmaktır....bunun çok örneği var gubrf, klmsn bir bakın .....bana göre büyük kazançlar için bir sistem dahilinde (bunu herkes kendisi belirler) malda uzun oturmak gerekir....felsefe; zararı kısa kes, karda uzun otur...

Boğa piyasalarında eğer sisteminizi yanlış anlamadıysam yılın en düşük noktasından hiçbir zaman mal alamazsınız....elbette para kazanıyorsa bir sistem bunu uygulayan çok daha iyi bilir...ben sadece mantığını anlamaya çalıştım....yanlış anladıysam düzeltin ltf.....başarılar

4.  Alıntı Originally Posted by trendtakipcisi Yazıyı Oku
    Sistemli bir alım/satım örneği tasarlayalım.

çok basitçe diyelim ki alım noktamız 5 günlük ho üzerinde bir kapanış olsun.

Twıtter adresimden grafiğini yayınladığım kords'da, 09/01/2020 tarihinde kapanış fiyatı olan 12,55'den alış yapalım.

Sistem çok basit alış gününün en düşüğünün altına günlük volatilite'yi belirten atr'nin 14 günlük ortalamasını stop noktası olarak belirliyoruz.

Yani alış gününün en düşüğü 12,38'den atr(14) değeri olan 0,26 çıkardığımızda stop noktamız 12,12.

Plan basit (tabi uyulursa en zor kısmı uygulamak) eğer fiyat artarsa yeni yüksek yaptığında atr(14) değerini yeni günün en düşüğünün altına yükseltiyoruz, fiyat yükselmez ise sabit kalacak/asla aşağı kaymayacak, stop noktamıza da gelirse pozisyondan çıkacağız sorgulamadan.

Grafikte görüldüğü gibi fiyat 10/02/2020 tarihine kadar bazen yükseliyor bazı günler düşüyor ancak sisteme göre uyguladığımız ve grafiğin altına çizdiğim stop noktamızı kırmıyor ve bizi pozisyonda tutuyor. 10/02/2020 tarihinde ise stop noktamızın altına gelerek bizim pozisyonu kapatıyor ve 14,31 den çıkıyoruz.

O günlerde şirket veya genel haber akışı, bilanço, sosyal olaylar, dünyadaki gelişmeler vb. Bunları dikkate almadık daha doğrusu bunlarda planın içinde en kötü senaryo alış gününden bir gün sonra 12,12 den stop olmaktı. Kaybedeceğimiz miktarı baştan belirledik.

Aldığımız risk 0,26 tl., kazancımız 14,31-12,38=1,93 tl.
    Yani risk/kazanç oranı: 1,93/0,26=7,42 gibi muazzam bir oran (bunu araştırın size para kazandıracak en önemli oran budur)

bunun üzerine konuşmaya devam edeceğiz. Grafikleri twıtter adresimden inceleyebilirsiniz.
    Merhaba.Üstad yukardaki planı uygulamak için ekran karşısında oturmak şartmı oluyor bu durumda.?Syg.

5.  Alıntı Originally Posted by trendtakipcisi Yazıyı Oku
    evet tam olarak kastettiğim bu...eğer siz ister elle yapın ister makineye yaptırın fark etmez...bu sistemden geçmiş dönemde ve halen kazanç sağlıyorsanız zaten sorun yok...

Sormak istediğim husus; yıl içinde en düşük değeri nasıl belirliyorsunuz.... Diyelim popüler pgsus 80-25 hareketi yaptı bu yıl ....en düşük değer sizin sisteminiz için 60-50-40-30 vb olabilir...60 dan aldınız diyelim çünkü o dönem için 60 tl. Geleceği bilemediğimiz için 25 en düşüğe ineceğini bilseydik zaten sisteme ihtiyaç kalmazdı.... Bilmem anlatabiliyor muyum..

60 tl.den aldınız diyelim, stop koyduğunuz takdirde bence yine sorun yok...55 den örneğin çıkarsınız...ancak bazı temel analizcilerin yaptığı gibi 50 ye düşünce biraz daha al....40 tl olunca biraz daha....bu şekilde aşağı giderken ortalama yapılırsa bana göre iflas kaçınılmazdır....

Yılın en yüksek değerine yakın satmak ise bana göre karı sınırlandırmaktır....bunun çok örneği var gubrf, klmsn bir bakın .....bana göre büyük kazançlar için bir sistem dahilinde (bunu herkes kendisi belirler) malda uzun oturmak gerekir....felsefe; zararı kısa kes, karda uzun otur...

Boğa piyasalarında eğer sisteminizi yanlış anlamadıysam yılın en düşük noktasından hiçbir zaman mal alamazsınız....elbette para kazanıyorsa bir sistem bunu uygulayan çok daha iyi bilir...ben sadece mantığını anlamaya çalıştım....yanlış anladıysam düzeltin ltf.....başarılar
    Şöyle diyeyim bu sistem bazı büyük sanayi şirketlerine cuk diye oturuyor çünkü birkaçı birkaç yıldır bu harekete yakın çizgiler yapıyor. Aldığım tarihten itibaren önceki zamana doğru 365 gün olarak bakarım.pegasus örneği için devam edelim almayı düşündüğüm gün 26.5 TL idi ve yanlış hatırlamıyorsam yıl ici en düşük 25 olmuştu, o gün 25 perde kapadı ertesi gün 23.5 Lara kadar geriledi benim stop 22.5 idi. Ama sonra sert hareketler yaptı şuan 40.28 mesela. Ama çok enteresan durumlarda var o ayrı . Normalde ben bu hissede 86.6 üst sinirini baz alırsak 78 lerden sonra ayrılmam lazım yada başka sanayi şirketleri güzel fırsat verirse buralardan orayada gecebilirim. Ama şu konuda haklısınız bu sistem ayı piyasası için daha uygun gibi. Başka metodlarla kesistirip daha optimum seviyeye çıkarmak gerekir.

6. Bu arada eksik bir bilgi kalmış kademeli alım yapılmaz helede düşen piyasada en azından ben yapmam.

Alıntı Originally Posted by baymetin Yazıyı Oku
    merhaba.üstad yukardaki planı uygulamak için ekran karşısında oturmak şartmı oluyor bu durumda.?syg.
    mrb, ben ekran başında oturmamak (çünkü başka işlerim var) ve en önemlisi kendimi sistemden uzak tutmak amacıyla sistemli al/sat(algoritmik trade)' ı robotlara yaptırıyorum özellikle vıop (xu30, usd/try) işlemlerinde....

Yukarıda ki sistem sadece örnek amacıyla verilmiştir. Kullandığım sistemlerden değildir.

Lafın özü; vıop piyasasında işlem yapmak için (daha kısa vadeli işlemler olması sebebiyle) mutlaka robot kullanılmadır. Hisse/pay piyasasında ise ben asla günlük işlem yapmam, bu sebeple çoğunlukla algoritmik bazen de yine sistem sinyallerini dikkate alarak elle işlemler yapıyorum.

Ekran karşısında oturmak slot machine gibidir. Bunu sürekli parayla beslemek lazım o yüzden iyi sistemler kullanmak size her zaman daha iyi kazançlar sağlar.

Alıntı Originally Posted by ibrahim Yazıyı Oku
    bu arada eksik bir bilgi kalmış kademeli alım yapılmaz helede düşen piyasada en azından ben yapmam.
    fikir paylaşımı ve katılımcıların görüşlerini öğrenmek için soruyorum...düşen piyasada asla ortalama yapılmaz dedik....peki yükselen piyasada ortalama yapılır mı...hangi şartlarda ve sebebi vb. Belirterek görüşlerinizi merak ediyorum...

Sayfa 11/29 İlkİlk ... 91011121321 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •