Originally Posted by
trendtakipcisi
evet tam olarak kastettiğim bu...eğer siz ister elle yapın ister makineye yaptırın fark etmez...bu sistemden geçmiş dönemde ve halen kazanç sağlıyorsanız zaten sorun yok...
Sormak istediğim husus; yıl içinde en düşük değeri nasıl belirliyorsunuz.... Diyelim popüler pgsus 80-25 hareketi yaptı bu yıl ....en düşük değer sizin sisteminiz için 60-50-40-30 vb olabilir...60 dan aldınız diyelim çünkü o dönem için 60 tl. Geleceği bilemediğimiz için 25 en düşüğe ineceğini bilseydik zaten sisteme ihtiyaç kalmazdı.... Bilmem anlatabiliyor muyum..
60 tl.den aldınız diyelim, stop koyduğunuz takdirde bence yine sorun yok...55 den örneğin çıkarsınız...ancak bazı temel analizcilerin yaptığı gibi 50 ye düşünce biraz daha al....40 tl olunca biraz daha....bu şekilde aşağı giderken ortalama yapılırsa bana göre iflas kaçınılmazdır....
Yılın en yüksek değerine yakın satmak ise bana göre karı sınırlandırmaktır....bunun çok örneği var gubrf, klmsn bir bakın .....bana göre büyük kazançlar için bir sistem dahilinde (bunu herkes kendisi belirler) malda uzun oturmak gerekir....felsefe; zararı kısa kes, karda uzun otur...
Boğa piyasalarında eğer sisteminizi yanlış anlamadıysam yılın en düşük noktasından hiçbir zaman mal alamazsınız....elbette para kazanıyorsa bir sistem bunu uygulayan çok daha iyi bilir...ben sadece mantığını anlamaya çalıştım....yanlış anladıysam düzeltin ltf.....başarılar
Yer İmleri