hastayım şu fincan kulp formasyonuna, teknik analizde yüzlerce hatta binlerce formasyon olmasına rağmen Türk insanı fincan kulpe takmış kafayı, bir Türk herhangi bir grafiğe batığında her daim bu formasyonu görüyor her ne hikmetse, bunun açıklamasını yapabilecek biri var mı burada? Bunun nedenini çok merak ediyorum.
27.80 maliyetli YKBNK leri 3 ay 10 gün sonra %14 net kar ile 31.70 ten satıp ful nakde döndüm.
eğer endeksin çıkmasını bekliyorsan bunu yapmak lazım, endeks %2 çıkarsa GARAN %3-4 gibi çıkar ama HALKB %1 primlenir, bu strateji sadece endeksin çıkacağı beklentisi var ise geçerlidir
öte yandan endeks düşüşe geçerse bu düşüşten HALKB pek etkilenmez diye düşünüyorum çünkü dibine kadar iskontolu zaten, hisse 2020 1Ç itibariyle hisse başına 27 tl ye yakın olan DD'ye oranla %82 iskontolu işlem görüyor mevcut haliyle, o yüzden HALKB defansif takılacaktır böyle bir düşüş senaryosunda ama GARAN endeks ile orantılı düşer ve böylece HALKB ile GARAN arasındaki makas daralır, eğer olur da endeks düşüşe başlarsa GARAN'daki alım ters teper, böyle bir senaryoda aradaki makasın daralması takas seçeneğini gündeme getirir ve bence de bu cihete gitmek mantıklı olur
27.80 maliyetli YKBNK leri 3 ay 10 gün sonra %14 net kar ile 31.70 ten satıp ful nakde döndüm.
haberin var mı bilmiyorum, son bir kaç senedir TR-Rusya-İran ve Çin altına dayalı ortak bir ticaret platformu kurma çabası içindeler ve bu suretle dolar Euro vs kullanılmayacak, bu platform son aşamada şu anda, böyle bir girişim doğal olarak en çok ABD'nin tepkisini çekti çünkü doların küresel hegemonyasına aykırı atılmış bir adımdır bu, bu yüzden de TR Rusya İran dolaylı yoldan cezalandırılıyor, IMF'nin en büyük ortağı ABD olduğu için böyle bir karar alınabiliyor
QNBFL yıllık cirosu 500 milyon tl, piyasa değeri 13.5 milyar tl, yıllık cironun 27 katı kadar bir PD'ye sahip, hissesi 115 tl den kapandı bugün, bir ara 239 tl yi görmüştü ve PD 27 milyar tl ye çıkmıştı yani yıllık cironun 54 katına, F/K rasyosu o zaman 300 (üç yüz) gibiydi, borsada mantık arayanlar boşuna arıyorlar
Yer İmleri