sebastian ve esee gambiti ceyn...banka pacal sortlamis...cogu yoncaymis...
donkisotun patlayan sort stoplarini karsilamislar...
sebastian ve esee gambiti ceyn...banka pacal sortlamis...cogu yoncaymis...
donkisotun patlayan sort stoplarini karsilamislar...
son faprika kapandiginda, son insan issiz kaldiginda...fed paranin yenemeyen bisi oldugunu anlayacaktir
...ytd...by beybaba
Doğal hayatın talan edilmesi virüslerin hayvanlardan insanlara geçişine neden oldu
ABD de yapılan yeni bir araştırma, yeni tip corona virüs (Covid-19), Ebola, HIV, SARS, AIDS gibi zoonotik hastalıklara neden olan 142 tür virüsün hayvanlardan insanlara geçmesinin temel nedeninin vahşi yaşam alanlarının insan eliyle yok edilmesi olduğunu ortaya koydu. Bilim insanları habitat yıkımı ile virüslerin yayılımı arasında doğrudan bir bağlantı buldular.
https://www.ntv.com.tr/galeri/dunya/...Ikewc_8zzQmXIA
Bu Covid19 virüs salgının Avustralya orman yangınlarının sonrasında başlaması bu araştırmayı doğrular nitelikte.
Maaşallah herkes 116 üstünden shortlamış. Hethalde 113 lerden beri short yapan bir tek ben varim. Ben 120 binlerin ustune nisan vadede çıkmayacağıni düşünüyorum. Her 1000 puana double yapiyorum. Herhalde bir realizasyon olur. Ben piyasada 92.000 spot fiyata realizasyon olmasina bet ediyorum.
Eski dostların bile topikte pelikancı felaket tellahlarından etkilenip shorta dönmesi böyle kılçıksız ilerleyen bi rallide beni derinden üzdü..
Yer İmleri