Originally Posted by
selka
Sn.Esra sadece corona değil her tür virüs oldukça tehlikelidir. Şubat ayında domuz gribi olmuştum. Kamyon ile çarpışmayı tercih ederdim. O denli ağır...
Her tür grip ister kuş, ister domuz isterse başka bir tür grip çok ölümcül...
Herkes herşeyi söylüyor... Ama şu mantığı izah edemiyor...
2019 yılı domuz gribinden ölen insan sayısı 650,000 kişi... Bu global bir salgın olmuyor...
Ama Kasım ayından beri Çinde ortaya çıkan salgın Aralık ayında nerdeyse tüm dünyaya yayılmış.. Yaklaşık 5 aydır dünya bu Global Salgının pençesinde.. Ve çok çok çok şiddetli bulaşıcı imiş...
Kuzey yarım küre kış mevsiminde ve yaklaşık 5 aydır küresel salgında 1.9 milyon kişi enfekte olmuş..
5 aydır ölen sayısı 100,000 kişi....
Bakınız Esra hanım... Dilediğiniz şeye inanmakta elbette serbestsiniz...
Ama dünyada günlük ölüm oranı 300,000-350,000 kişidir... 5 aydır dünya da aşırı bulaşıcı bir virüsün global salgın olabilmesi için bence 100,000 den çok daha fazla ölüm olması gerekirdi...
Beni yanlış anlamayınız.. Ben asla kendinizi korumayın demiyorum...
Ben her tür grip artık çok tehlikelidir. Özellikle yaşlı ve kronik bir rahatsızlığınız varsa....
Avrupa ya gelince.. Geçen sene gripten ölen sayısı nedir? Avrupa da nüfus yaşlı ve hasta..
Virüs öyle bir dizayn edilmiş ki; +65 yaş grubunda ölümcül... 60 yaş ve altı hastalığı nerdeyse hissetmiyor. Sadece taşıyıcı... Ben buna +65 SGK virüsü diyorum..
Normal bir virüs yada doğal olmadığı çok açık.
Bakınız...
Ekonomilerde yaşlı ve hasta insanların ölmesi gerekir. (Bu benim fikrim değildir..)
Phillip Morrissa mahkeme de savunma yaparken biz yaşlı ve emekli insanları öldürüyoruz ve ekonomiye katkı sağlıyoruz diye savunma verdi.. Sigara şirketinin yaptığı elbette etik değil...
Ama dünya da nüfus 8,500,000,000 aşmış ve günlük ölüm dünyada nerdeyse 400,000 kişi ise;
Kapitalizm kurallarını uygulamak için 5 ayda 100,000 kişiyi gömmek, hiç birşeydir...
Borsa konusuna gelince....
Zaman gösterecektir.. Ölü kedi sıçrayışı yada başka birşey....
Ama şu konuda mutabık olmamız gerekir....
Durmuş ekonomide oluşan zarar ve fatura orta ve alt gelir grubuna çıkarılacaktır...
Bundan sonra zarar eden TOFAS ın FORD un zararını alacağımız araçlarda...
Zarar eden havayollarının zararlarını alacağımız uçak biletlerinde ödeyeceğimiz kesindir....
Bundan sonra yaşam ve koşullarımız daha zor, yani maaşlı çalışanların hayatları önceki hayatlarına göre en az 2 kat zor olacaktır...
Eleştiriniz ve katkınız için teşekkürler.
Yer İmleri