ne ispatladın ? komedi.. dolar 6 nın üstüne çıkamıyormuşda kendisi söylemiş bunları geçmişte.. falan filan.. diğer topikte yazamaz hale gelmiş bir şahıs hala aynı nakaratları tekrarlıyor meydanı boş bulunca...
bu bir aralar altının her şeyin temelinde olduğu zırvasını paylaşmıştı.. sonra daha bretton woods tan bile haberinin olmadığı ortaya çıktı.. ara ara çıkar "dunyada her turlu olumsuzluk var ama dolar çıkmıyor ben demiştim" tarzı zırvalıklar.. doların neden çıkmadığı ne tür müdaheleler olduğu son dönemde net biçimde açıklanıyor.. özelikle merkezin kamu bankaları üzerinden yaptığı satışlar.. rezervleri tüketmesi..yay geriliyor ve bir noktada kopacak.. ne zaman peki? bilmiyoruz.. ama bizi ilgilendirmiyor.. kopacağını bildiğimiz için portföyün yarısı dolarda..istediğiniz kadar zırvalayın iki paralı bir ekonomide en iyi risk yönetim biçimlerinden birisi budur.. zira doların ne zaman bir sonraki sıçramasını yapacağını bilemezsin..sistem oyuncuları açısından olması gereken noktaya illa ki gelecektir..
bir kaç sene önce benzer geyikler dönüyordu, "dolar 3 ü geçemez" diyorlardı.. yardıra yardıra geçti.. bunlar bakakaldılar..
It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)
Yer İmleri