Mesele baskıya dayanabilmek dostum.... Aynı baskıyı en az 3 hissede gördüm bu yıl, al - sat ve açığa satış işlemleri ile yatırımcıyı satmaya zorluyorlar ... istedikleri kadar topladıklarında da hisse alıyor başını .... Son iki örnek Mndres 0,68 lerden 1.14 leri gördü, THYAO 4,55' lerden 7.05 şu an .... THYAO yollarında ne düzeldi de bu kadar arttış oldu ? Turizm de bir patlama mı oldu? Bilançosu mu iyi geldi? Kazanmak için sabırlı olmak şart ....
Borsa uygulamalarını bilen bir arkadaşa sorsak yanıtlarsa seviniriz.1)Diyelim çağrı muafiyeti onaylandı hisse Migros geçerken fiyat ne olmalıdır.2) Çağrı muafiyeti SPK ca kabul gormezse çağrı fiyatı ne olur 3) Migros /Tesco Kipa satış sözleşmesinde devir anındaki bilanço degerleri dikkate alınacak ibaresine Gore G.menkul değer artışları Kipa yatırımcısına nasıl yansıyacak ve SPK buna nasıl bakacak.(deger artışı öyle böyle değil zarardaki Migros 700/800 Milyon TL kara geçmiş.Neden Kipadaki G.menkullerin yüzünden)
iyi güzel söylüyorsunuzda borsa bukadar çıkmış çoğu kağıt primlenmiş iken asgari %10 kısa sürede getiriyi niye gören yok...Terazinin bir ucunda Migros diğerinde Kipa hakem spk......Seri penaltı atışları var maç bitmiyor bi türlü..Yatırımcı olmak nekadar meşakkatli bir iş yav...
Bu karar kısa sürede mi çıkacak mı ki? Baksanıza spk ten tık yok .... Kipa nın bilançosu nasıl olsa iyi gelecek belki oranın gazı ile şu 2.05 kırarız, bir beklenti var ki hisse bu kadar çok baskılanıyor, burda da fazla yazmak istemiyorum burayı okuyan da vardır muhakkak ....
Yer İmleri