Tüik: Dış ticaret açığı ocak-mart döneminde %117,3 arttı
Tüik: Dış ticaret açığı ocak-mart döneminde %117,3 arttı
“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardır. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.
>>> FORUM KURALLARIMIZ <<<
Tcmb/ uysal: Koronavirüs salgınına ilişkin gelişmelere bağlı olarak küresel büyüme görünümlerindeki zayıflama derinlemektedir
uysal: Salgının küresel birnitelik kazanmasıyla birlikte gelişmekte olan ülkelerden yüksek miktarda fon çıkışları gerçekleşmiştir
uysal: Hizmetler sektörü faaliyeti mart ayında hızla zayıfladı
uysal: Normalleşme sürecine ilişkin belirsizlikler hala yüksek seyrediyor
uysal: Küresel risk iştahındaki gerilemeyle birlikte türkiye'nin ülke risk primi artarken, tl'de değer kaybı görüldü ve kur oynaklığı arttı
uysal: Tüketici kredileri mart ayı ortasından itibaren bir miktar ivme kaybederken, ticari kredirlerdeki ivmelenme devam ediyor
“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardır. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.
Usdtry 6.97654321
*uysal: Merkez bankalarıyla swap ilişkilerini güçlendirme yönünde görüşmelerimiz devam ediyor
uysal: Ticaret bağımızın ve ilişkimizin güçlü olduğu merkez bankalarıyla swap görüşmelerini sürdürüyoruz, daha fazla gelişme olduğunda kamuoyuyla paylaşacağız
uysal: Böyle bir dönemde bizim de diğer merkez bankalarında olduğu gibi döviz kuru ve rezerv seviyelerinde dalgalanmalar oluyor, böyle dönemlerde gayet normal diyebiliriz
Uysal: Dalgalı kur sistemi devam ediyor, bir değişiklik yok
uysal: Rezervlerimizde bir dalgalanma söz konusu ama bunun geçici olduğunu söylemek isterim
baskili kur sistemi devam ediyomus….enflasyonda yukselme riski var diyemiyolar...enflasyon 2.cevrekte hizlanabilir diyolar….yuvarlak cumlelerle ulke idare ediliyo….
Uysal: Döviz rezervlerindeki değişim, ödemeler dengesindeki değişikliklerden etkilenebiliyor
uysal: Cari dengeden rezerv üzerine çok fazla baskı gelmesini beklemiyoruz
uysal: Kurlar üzerindeki baskının da önümüzdeki dönemde azalacağını söyleyebilirim
Yer İmleri