Sayfa 928/1003 İlkİlk ... 428828878918926927928929930938978 ... SonSon
Arama sonucu : 8023 madde; 7,417 - 7,424 arası.

Konu: HALK Cafe - II

1. HALKB'den ağzımız çok yandı. "32 milyar tl lik defter değeri olan bir banka nasıl olur da 6 milyar tl lik bir piyasa değerine sahip olur?" diye aslında gayet mantıklı bir yatırım konseptine bel bağladık ama bu yaklaşım sürekli olarak ters tepti, bizi mağdur etti. Öte yandan defter değeri sadece 16.5 milyar tl (HALKB'nin yarısı kadar) olan QNBFB'nin piyasa değeri bir ara 350 milyar tl ye dayanmıştı. HALKB DD'sinin 0.2 katından işlem görüyorken, QNBFB 20 katından işlem görüyordu. Biri 0.2, diğeri 20; arada 100 kat fark var. İşte böyle mega türden bir anomali BİST gibi bir borsada kolaylıkla ortaya çıkıp uzunca bir süre devam edebiliyor. Gelişmiş bir borsada böyle bir şey olamaz çünkü a) yatırımcılar bilinçlidir, b) böyle bir anomali ortaya çıktığında şirketler bunu fırsat görüp bundan istifade ederler, böylece de anomali doğal yollarla giderilmiş olur. Ama BİST'te anomaliler her 2 yönde de olabildiği gibi çok uzun bir süre boyunca devam edebiliyorlar.
    3 Eylül 2025 de PPF den (%100 nakitten) çıkıp 29.30 dan YKBNK aldım. Tek kağıt, portföyün tamamı YKBNK.

Alıntı Originally Posted by Ayan Yazıyı Oku
    Sayın TH. yazılarınız nerde okuyacağız. Çok selam. Yılın sermaye olayıdır. Zenginliğin el değiştirme olayı olmuş.Benim içn çok sürpriz oldu. Keşke bir tweter hesabın olsa , alışkanlık yaptınız, suç sade bizde değil..
    TREND gitmedi Ayan, bakiyor iste aradaki firsatlara. Mahkemeye kadar birsey olmayacagini dusunuyor, ben de tam tersini.

Alıntı Originally Posted by Ayan Yazıyı Oku
    Eski dostlar. Burası yeri değil fakat İŞC toğiğine de yazdım. Kimse uğramıyor oraya. Buraya yazayım dedim. Konuya hakim birisi var mı ? Yani olay nedir ? Bu arada sayın TH .ın Kerhen de olsa Halk Bankasından tamam hisselerini çıkması yılın sermaye olayıdır. Çok şaşırdım. Yani oda dayanamamış. Bankanın kredi politikalarına..Halka açık bir şirket , bir banka . Artık kar amacı gütmüyormuş. Cemil Ertem denen danışman deyince olaya uyanmıştım.

2 gündür sosyal medyada ve internette aşağıda ki haberler yer alıyor. Düşüncesi olan var mı ? Bu nedir ya 1 milyar dolar ? Nerden alınıp nereye verilecekmiş. Zaten İş Bankasının piyasa değeri 3.3 milyar dolar. Şişesi , İş gayrimenkulü , sigorta vs vs iştirakleri de dahil piyasanın verdiği değer bu. Bankaya olan etkisi ve yabancı tepkisi ne olur ?

TTK ile TDK'ya CHP'nin İş Bankası hissesinden verilen ve kasada biriken 1 milyar dolar Hazine ve Maliye Bakanlığı'na mı devrediliyor?
    İYİ Partili İsmail Koncuk, CHP'nin İş Bankası'ndaki hissesinden Türk Tarih Kurumu ve Türk Dil Kurumu'na aktarılıp biriken 1 milyar doların üzerindeki paranın Hazine ve Maliye Bakanlığı'na aktarılmasının anayasaya aykırı olduğunu ifade ediyor
    Can Bursalı @CanBursali acanbursali@gmail.com
    Çarşamba 29 Nisan 2020 11:25

Kolaj: Independent Türkçe

İYİ Parti Adana Milletvekili İsmail Koncuk, İş Bankası'ndan pay alan Türk Tarih Kurumu (TTK) ve Türk Dil Kurumu'nda(TDK) biriken 1 milyar doları aşkın paranın Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın denetimindeki tek hazine hesabına aktarılmak istendiğini ifade etti.

İş Bankası Genel Müdürü’nden CHP hisseleri ile ilgili açıklama: Konu, banka çalışanlarının mülkiyet hakkı değil, Atatürk paylarının kimin tarafından temsil edileceği CHP’li Özel’den Erdoğan’a İş Bankası yanıtı: Dokunanları pişman edeceğiz
    CHP'den Erdoğan'a İş Bankası yanıtı: Belli ki tulumbanın suyu tükendi
    "Anayasaya aykırı"

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün 5 Eylül 1938'de hazırladığı vasiyetnamesinde yer alan "Her sene nemadan mütebaki miktar yarı yarıya, Türk Tarih ve Dil kurumlarına tahsis edilecektir" maddesiyle mali yapısı oluşturulan iki kurumun hesabında biriken paranın hazine hesabına alınmak istediğini belirten İYİ Partili Koncuk, bunun anayasanın 134. maddesine aykırı olduğunu belirtti.

Anayasanın 134. maddesi şöyle:

Atatürkçü düşünceyi, Atatürk ilke ve inkılâplarını, Türk kültürünü, Türk tarihini ve Türk dilini bilimsel yoldan araştırmak, tanıtmak ve yaymak amacıyla; Atatürk’ün manevî himayelerinde, Cumhurbaşkanının gözetim ve desteğinde, Başbakanlığa bağlı; Atatürk Araştırma Merkezi, Türk Dil Kurumu, Türk Tarih Kurumu ve Atatürk Kültür Merkezinden oluşan, kamu tüzel kişiliğine sahip “Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu†kurulur.
    Türk Dil Kurumu ve Türk Tarih Kurumu için Atatürk’ün vasiyetnamesinde belirtilen malî menfaatler saklı olup kendilerine tahsis edilir.

Cumhuriyet Halk Partisi'nin İş Bankası'ndaki hissesine düşen yıllık pay, Türk Tarih Kurumu ve Türk Dil Kurumu'na gönderiliyor.

Eski TTK Başkanı: 2008'de hesapta 267 milyon lira vardı

Türk Tarih Kurumu'nun 1993 - 2008 yılları arasında başkanlığını yapan Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu, görevde olduğu son yıl İş Bankası'ndaki CHP hisselerinden yıllık 80 milyon lira civarında bir para geldiğini ve görevden ayrılırken kasada 267 milyon lira olduğunu belirtti. Halaçoğlu, "Çalışmalarımız için gelen paranın çok küçük bir bölümü yeterli oluyordu. Kalan para hesaplarda birikiyordu." dedi.

Tek hazine hesabı nedir?

9 Ağustos 2018'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararıyla oluşturulan Tek Hazine Kurumlar Hesabı'nda İşsizlik Sigortası Fonu hariç kamu idarelerinin mali kaynakları toplanacak. Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yönetilecek hesabın kapsamına, genel bütçe kapsamındaki idareler, özel bütçeli idareler, sosyal güvenlik kurumları, özel yasayla ve Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle kurulmuş diğer kamu kurum, kurul, üst kurul ve kuruluşlar ile döner sermayeler, fonlar, belediyeler, il özel idareleri, KİT’ler giriyor.
    O paralar anladigim kadariyla Is Bankasinda degil, TDK'da. Birsey olacagi yok muhtemelen, daha once de 2 kere donmus anayasa mahkemesinden, ama yarattigi belirsizlik baski yapiyor grup hisselerine.

Alıntı Originally Posted by TGT Yazıyı Oku
    Kardeş her zaman ki gibi aşırıya kaçtın gibi geldi bana. Seni uyardım yine dayanamadım inşâallah guruptan artırdığın gibi burdan da attırmazsın...[emoji3]
    Vay, forumlar yetmedi gruplara da mi tasti kavgalariniz TGT???

Alıntı Originally Posted by OZDEMIR1 Yazıyı Oku
    Bende olsam tombık alırdım.Hatta almayi dusunuyorum.Yanlıs olan nedır acaba ? Aciklarmisiniz.
    Dilerim olmaz ama Salginin uzamasi hatta seneye tekrarlamasi durumunda pegi boyle bir durumun altindan kalkabilirmi? Iflas riski ortaya cikmazmi?
    Tombik ise devletin stratejik kurulusu gozden cikarilamaz,batmasina izin verilmez.
    En kotu senaryoda dahi yatirimcisina ancak zaman kaybettirir seklinde dusunuyorum.Sizin dusuncenizi merak ettim.
    Herkesin dusundugu para getirmiyor borsada. Herkes de boyle dusunuyor hakli olarak.

Ben kamu hissesini tasimam artik ayrica. Cok destek olduk vaktinde, karsiligini vermediler. Girip cikmayi zaten yapiyorum TAV'da isim bitene kadar. Allahtan da Tombikleri Pegi'yle degistirmistim vaktinde.

Alıntı Originally Posted by Drexty Yazıyı Oku
    TAV ve ÇELEBI yi bilmem ama pegi de 2 yıl mal taşımışlığım var. Ali Sabancı Tr deki en madrabaz iş adamlarından biridir. Önce gereksiz ampulleri kapatalım diyen, fetöcülerle ananas muhabbetleri yapan daha sonra güç iktidarda kalınca yalamak için bin takla atmış bir hödük bence. 23 küsürden yakalayanlar iyi para yaptı ama 50 üstünde konjonktür böyleyken kaçtan satılır şaibeli. THY derseniz bence halkbankın yandan yemişi. Komple arpalık, birilerinin arka bahçesi yönetimin yarısı Kartal IHL mezunu. Hulk tan farkı bir tek ABD de yürüyen davası yok. Sözün özü havayolları ne zaman yeni zirveleri yakalar Allah bilir. Bilançolar gelsin tepetaklak gitmeleri muhtemel. Gıda ve marketler aldı yürüdü, oralarda da bu saatten sonra ekmek zor. Petrol ucuz, üretim yapan bir yerlere zıplayayım dedim. Petkim aldım onuda azeriler sömürüyormuş, geç öğrendim. Nihayi düşüncem kovid işi bitene kadar tüm dünya yalpalanır tr de durum daha vahim erken seçim muhabetleri tekrar karşımıza çıkabilir. Bunuda buraya yazayım. Tarihe not düsmüş olalım, kalın sağlıcakla...
    Cok dogru tespitler Doktor. Yaza yaza dilimde tuy bitti havacilari 1 sene unutun diye. Aradaki oynamalardan bahsetmiyorum ki, eski zirvelerinden. 2 gunde bitecek seyler degildi bunlar, planlari buna gore yapmak gerekiyordu. Ben ona gore yaptim.

Petkim topigine pek takilma bence. Orasi yanlis yatirim yapmis, 2 sene onceki operasyondan sonra kendine gelememislerle dolu. Azerilerin birsey somurdugu yok, Petkim guzel buyuyor. Tabi ki Socar da kendisi icin ne uygunsa onu yapiyor, bundan dogal ne olabilir.

Alıntı Originally Posted by HURKUŞ Yazıyı Oku
    Sayın Trendhound , sizin için hayırlısı olsun yazılarınızla THY forumuna da bekleriz.Gerçi ben bugün THY deki ağırlığımı azalttım ama her zaman takibimdedir.
    Devamli trade yapmak gerekiyor.

Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    Yakın geçmişte (son 3 ayda) HALKB'den yazdığım zararın 5 katı kadar kâr elde edeceğim fırsatlar ortaya çıktı ama icraata geçmedeki yavaşlamam yüzünden bu fırsatları kaçırdım. PGSUS 23 tl ye düştüğünde elimdeki BİST portföyünün tümünü ona çevirmeye karar vermişken bu kararımı son dakikada ertelemek gibi müthiş bir stratejik hata yaptım. Ek olarak GSRAY FENER TSPOR gibi son derece spekülatif sportif hisseleri hem çok yakından takip eden hem de bu hisselerin performanslarını çok yakından bilen biri olarak bu hisselere en diplere yakın yerlerden girme olanağım varken bu fırsatı da at gözlüğü takmış olmam yüzünden değerlendiremedim. Alın size 2 tane mükemmel ötesi fırsat hem de tepsi içinde sunulmuş türden. Ve ben bu fırsatları geri teptim ve ardı ardına 2 tane mega stratejik hata yapmış oldum. Korona krizi yüzünden yaşanan küresel kriz maalesef bana at gözlüğü taktırmıştı ve ben etrafa sadece 60 derecelik bir açı ile bakar olmuştum. Buradaki suç ve aymazlık tamamen bana aittir. Bile bile lades dedim işte.
    Pegi'de ben de cok daha fazla alacaktim aslinda. 1 hafta ara ile almak gibi bir sacmaliga gittim. 35 aldim, 23.64 aldim 1 hafta sonra, 2 parti daha alacaktim, alamadim. 35'te aldigimda bir korku yoktu, ama 23'tekinde vardi, cunku iflasi fiyatlamaya baslamisti. Yani riski buyuktu. Ama arada tombikleri gecirmisligim var, o biraz teselli oldu.

Sayfa 928/1003 İlkİlk ... 428828878918926927928929930938978 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •