Sayfa 927/1003 İlkİlk ... 427827877917925926927928929937977 ... SonSon
Arama sonucu : 8023 madde; 7,409 - 7,416 arası.

Konu: HALK Cafe - II

1.  Alıntı Originally Posted by OZDEMIR1 Yazıyı Oku
    Bende olsam tombık alırdım.Hatta almayi dusunuyorum.Yanlıs olan nedır acaba ? Aciklarmisiniz.
    Dilerim olmaz ama Salginin uzamasi hatta seneye tekrarlamasi durumunda pegi boyle bir durumun altindan kalkabilirmi? Iflas riski ortaya cikmazmi?
    Tombik ise devletin stratejik kurulusu gozden cikarilamaz,batmasina izin verilmez.
    En kotu senaryoda dahi yatirimcisina ancak zaman kaybettirir seklinde dusunuyorum.Sizin dusuncenizi merak ettim.
    Pegi çok daha profesyonel yönetilen hatta dünya standartlarında mükemmel yönetilen bir şirket, kağıtlar toplu durumda, tedavüldeki sayı 37 milyon lot gibi çok az, sürekli pazar payını artıran bir şirket, öte yandan Tombik hükümetin talimatlarıyla yönetilen yönetimi Pegi'ninki kadar profesyonel olmayan bir şirket
    27.80 maliyetli YKBNK leri 3 ay 10 gün sonra %14 net kar ile 31.70 ten satıp ful nakde döndüm.

2.  Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    Hayırlı Ramazanlar herkese.

Pazartesi ve Salı günü kademeli olarak elimdeki HALKB'lerin hepsini 5.24 ortalama ile elden çıkarmış bulunuyorum. Bugün (29 Nisan Çarşamba) itibariyle hem HALKB'lerden gelen parayı hem de borsaya ayrılmış olup da nakitte bekleyen paramın tümünü 10.60 ortalama ile THYAO'ya yatırdım. Haziran'da başlayacak olan duruşma sürecinde tekrar HALKB'ye geri döneceğim. Taktiksel bir trampa yaptım kafama göre. Umarım yıl sonu itibariyle portföyümdeki zarar çıkar ve reel bazda da kâra geçerim. TH
    Sayın Trendhound , sizin için hayırlısı olsun yazılarınızla THY forumuna da bekleriz.Gerçi ben bugün THY deki ağırlığımı azalttım ama her zaman takibimdedir.

3. Yakın geçmişte (son 3 ayda) HALKB'den yazdığım zararın 5 katı kadar kâr elde edeceğim fırsatlar ortaya çıktı ama icraata geçmedeki yavaşlamam yüzünden bu fırsatları kaçırdım. PGSUS 23 tl ye düştüğünde elimdeki BİST portföyünün tümünü ona çevirmeye karar vermişken bu kararımı son dakikada ertelemek gibi müthiş bir stratejik hata yaptım. Ek olarak GSRAY FENER TSPOR gibi son derece spekülatif sportif hisseleri hem çok yakından takip eden hem de bu hisselerin performanslarını çok yakından bilen biri olarak bu hisselere en diplere yakın yerlerden girme olanağım varken bu fırsatı da at gözlüğü takmış olmam yüzünden değerlendiremedim. Alın size 2 tane mükemmel ötesi fırsat hem de tepsi içinde sunulmuş türden. Ve ben bu fırsatları geri teptim ve ardı ardına 2 tane mega stratejik hata yapmış oldum. Korona krizi yüzünden yaşanan küresel kriz maalesef bana at gözlüğü taktırmıştı ve ben etrafa sadece 60 derecelik bir açı ile bakar olmuştum. Buradaki suç ve aymazlık tamamen bana aittir. Bile bile lades dedim işte.
    27.80 maliyetli YKBNK leri 3 ay 10 gün sonra %14 net kar ile 31.70 ten satıp ful nakde döndüm.

4.  Alıntı Originally Posted by Drexty Yazıyı Oku
    TAV ve ÇELEBI yi bilmem ama pegi de 2 yıl mal taşımışlığım var. Ali Sabancı Tr deki en madrabaz iş adamlarından biridir. Önce gereksiz ampulleri kapatalım diyen, fetöcülerle ananas muhabbetleri yapan daha sonra güç iktidarda kalınca yalamak için bin takla atmış bir hödük bence. 23 küsürden yakalayanlar iyi para yaptı ama 50 üstünde konjonktür böyleyken kaçtan satılır şaibeli. THY derseniz bence halkbankın yandan yemişi. Komple arpalık, birilerinin arka bahçesi yönetimin yarısı Kartal IHL mezunu. Hulk tan farkı bir tek ABD de yürüyen davası yok. Sözün özü havayolları ne zaman yeni zirveleri yakalar Allah bilir. Bilançolar gelsin tepetaklak gitmeleri muhtemel. Gıda ve marketler aldı yürüdü, oralarda da bu saatten sonra ekmek zor. Petrol ucuz, üretim yapan bir yerlere zıplayayım dedim. Petkim aldım onuda azeriler sömürüyormuş, geç öğrendim. Nihayi düşüncem kovid işi bitene kadar tüm dünya yalpalanır tr de durum daha vahim erken seçim muhabetleri tekrar karşımıza çıkabilir. Bunuda buraya yazayım. Tarihe not düsmüş olalım, kalın sağlıcakla...
    Selamlar & Sevgiler Doktor. Yukarıdaki yorumlarını zevkle okudum eline sağlık. Erken seçime bence gitmezler çünkü faturası mevcut iktidar için çok ağır olur, aynen 2002 seçimlerinde DSP DYP MHP'ye çıkan o çok ağır fatura gibi. O yüzden, "Haziran 2023'e kadar daha 3 yıl var, bu sürede biz ülkeyi toparlarız" diye düşünüyor olmalı mevcut iktidar yani AKP+MHP. Bana göre erken seçim ihtimali çok azdır (%10 gibi).

5.  Alıntı Originally Posted by HURKUŞ Yazıyı Oku
    Sayın Trendhound , sizin için hayırlısı olsun yazılarınızla THY forumuna da bekleriz.Gerçi ben bugün THY deki ağırlığımı azalttım ama her zaman takibimdedir.
    Tşk ederim. Yakında ciddi hareketler olacaktır havayolu hisselerinde, umarım bunlar yukarı yönlü olur. Özellikle Avrupa'da korona krizi yüzünden batan veya ciddi şekilde küçülme yaşayan çok sayıda havayolu şirketi var. Bu durum, mali durumları gayet yerinde olan yerli havayolu şirketleri açısından olumludur, pazar paylarının artması sonucu doğabilir. Ayrıca TR havayolu şirketlerinin piyasa değerleri hem yıllık kâra hem de yıllık ciroya oranla çok düşük durumda. Geçen yıl 70 milyar tl den fazla ciro yapmış olan THYAO'nun piyasa değeri 14 küsür milyar tl yani yıllık cirosunun %20 si kadar. Öte yandan İngiliz Ryan Air'in PD'si 2019 cirosunun %120 si kadar.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    11 BOYUT
    Gönderi
    18,882
     Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    Selamlar & Sevgiler Doktor. Yukarıdaki yorumlarını zevkle okudum eline sağlık. Erken seçime bence gitmezler çünkü faturası mevcut iktidar için çok ağır olur, aynen 2002 seçimlerinde DSP DYP MHP'ye çıkan o çok ağır fatura gibi. O yüzden, "Haziran 2023'e kadar daha 3 yıl var, bu sürede biz ülkeyi toparlarız" diye düşünüyor olmalı mevcut iktidar yani AKP+MHP. Bana göre erken seçim ihtimali çok azdır (%10 gibi).
    Ooo bakıyorum portföylerini artırmışsın,FB 7 altındayken tavsiye etmiştim inat ettin almadın,pilotluğa merek sarmışsın,bakta uçakların düşmesin...sen uzatmalar ben kısalara devam,ha doğruya sen tradeci değildin değilmi

7.  Alıntı Originally Posted by refaba Yazıyı Oku
    Ooo bakıyorum portföylerini artırmışsın,FB 7 altındayken tavsiye etmiştim inat ettin almadın,pilotluğa merek sarmışsın,bakta uçakların düşmesin...sen uzatmalar ben kısalara devam,ha doğruya sen tradeci değildin değilmi
    Selam Samsun'lu refaba. FENER GSRAY TSPOR BJKAS alayı radarımda ve izlemedeyim. Mevcut seviyelerden kesinlikle alıcı değilim. 31.5.2020'de sona erecek olan cari mali yıla dair bilançoları görmem şart, sonra da sportif a.ş. yönetimlerinin nereden acil nakit ihtiyaçlarını karşılayacaklarına bakacağım. Merak etme, bu hisselere özellikle de GSRAY ve FENER'e en diplerden tekrar gireceğim, onun zamanı gelecek.

8. BİST gibi az gelişmiş, sığ, toplam piyasa değeri yıllık GSMH'ye oranla çok ufak (BİST için %20) olan, bireysel tahtalarda atanmış tahta/piyasa yapıcıların bulunmadığı, çok ciddi spekülasyonların rahatlıkla yapılabildiği borsalarda "mantık" aramayın. Mantık derken rasyonel davranıp bilinçli hareket etmeyi kastediyorum. BİST'teki kağıtların büyük çoğunluğunu spekülatif kategoriye sokmak mümkündür, aksi taktirde QNBFB aktifleri kadar bir piyasa değerine sahip olmazdı, RTALB gibi yıllık cirosu 16 milyon tl civarında olan bir şirketin borsadaki değeri 1 milyar tl ye yaklaşmış olmazdı, QNBFL yıllık cirosunun 25 katından yıllık kârının 140 katından işlem görmezdi, KRONT yıllık cirosunun 8 katından işlem görmezdi, BANVT gibi kağıtlar 30-40 F/K'lardan işlem görmezdi, vs vs liste uzayıp gidiyor işte. BİST'te her zaman "mantıksız" görünen perspektifi en ön plana çıkarmak gerekiyor.

Sayfa 927/1003 İlkİlk ... 427827877917925926927928929937977 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •