https://youtu.be/SbMdHEvRjFY
Sayin Dudu bir yazisinda toplu olmayan hissenin gitmeyeceginden bahsetmisti.. guzel bir örnek.. yabancilar ciktikca bi tarz hareketleri daha cok gorecegimizi dusunuyorum..saygilar
https://youtu.be/SbMdHEvRjFY
Sayin Dudu bir yazisinda toplu olmayan hissenin gitmeyeceginden bahsetmisti.. guzel bir örnek.. yabancilar ciktikca bi tarz hareketleri daha cok gorecegimizi dusunuyorum..saygilar
yazdıklarım tamamen kişisel yorumlarım olup hiçbir şekilde yatırım tavsiyesi değildir ... sizi mutlu edecek ninja yolunu kendiniz çizmeniz dileğiyle...
Hıssenın gıtmesi derken hak etmediği bir fiyatı görmesi diyorsanız, o zaman evet toplu olması lazım. Ama hak ettiği fiyati görmesi için toplu olmasına gerek olmaz.
Örnek veriyim, X firma var, senede 20 milyon lira kar ediyor, 15 milyon tlsini temettüü olarak dağıtıyor. Ortalama faizler %5 diyelim piyasada
Ve bu senelik temettünün bir seneye özgü olmadığını, trend halinde bu büyüklükte temettü verdiğini, seneyede bu aralıkta bir temettü beklendiğini varsayalım
Bu firmanın 100 milyon tl den işlem görmesi imkansız
200 milyon liradan görmesi ise çok çok zor.
Büyük olasılıkta 300 milyon tl ve üzeri piyasa değerinden işlem görecektir.
Ha siz 1.5 milyar tl piyasa değerini görsün diyorsanız, evet o zaman malın toplu olması lazım, çünkü satış yapıp fiyati baskılayamacak enayiler şart!!!!!!!
Bu spek mpek hikaye, düzgün bir temettü hikayesiyle hiç bir hisse baskılanamaz, biri denerse babayiğidin biri gelir alayını çizer, o babayiğit mesela ismail tarman olabilir, ya da veli olur, önemli değil.
Şimdi sevdiğiniz takip ettiğiniz analistler olabilir ,çoğunun twıtter hesabı da var ordan fikirlerini öğrenebilirsiniz.Hisse topikleri de var hisseler hakkında oralarda da her türlü tartışma yapılabilir.Borsa hakkında genel yatırım şekilleri hakkında altın ,gümüş hakkında bilgi paylaşımcı yazıların bu topiğin doğasına uygun olduğuna buraya yazılabileceğine inanıyorum.Ben borsayı da severim şimdi altındayım ama geçen yıl iki kez tüm paramı borsaya gömdüm,güneş sigorta ve işyatda yüzlerce yazım vardır.BİST deki para başka hiç bir enstrumanda kazanılamaz,ama zamanlama çok hayatidir.Bunlar benim düşüncelerim kötü niyet falan da yok.
Yedinci gönderisinde topikten adam kovanın niyetinden şüphe ederim.
Bir kez daha söylüyorum. Borsa Genel'de hisse adı verip, aldım/sattım demek iyi bir şey değil. Bu eylemi desteklemek de iyi bir şey değil.
İmza : Bir dost.
"Herşey bittiğinde hatırayacağımız şey, düşmanlarımızın sözleri değil, dostlarımızın sessizliği olacaktır." Alia İzzetbegoviç.
GMSTR almış ,e zamanında o kadar anlattık kafa mı basmıyor anlamadım ki,onun net aktif değerine bakacaksın marj çoksa almıyacaksın diye.Sıkıntı var belli.
Yeter ama .. Guzelce uyardım biraz dikkat edin .. !
“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardır. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.
>>> FORUM KURALLARIMIZ <<<
Yer İmleri