Sayfa 942/1003 İlkİlk ... 442842892932940941942943944952992 ... SonSon
Arama sonucu : 8023 madde; 7,529 - 7,536 arası.

Konu: HALK Cafe - II

10 tane hisse ile de Turkiye gibi yerde yatirim yanlis bence. Maksimum 3 olacak hisseler.

son yükselişe yabancılar katılmadı.
    tam tersi çoğu hissede satış tarafındaydılar.
    acaba tüm kumar iddia işleri kapalı olunca herkes evde borsaya mı akın etti.
    ben insanlığın basit temel taşıyım.
    beni yıkan kendi saltanatını yıkar.(şahanşahna)

Yabancilar kac senedir yok. 2018'den sonra hic yok. Biz tahtalari takip ediyoruz, 2014'de bayagi vardi mesela, islemler belli oluyordu. Ondan sonra azaldi, 2018'den secim ile bitti. Yabanci kurumlardakilerin hepsi yerliler.

Koydum ya arkadasi. Evde kalmis yapacagi sey yok, tavandan TAV almis. Sonra felegi sasmis, d.tunu kurtarmak icin de ertesi gun tabandan da almis. Ortadan kayboldu. Muahahahah. Gelin gelin, sizleri de hallederiz.

5.  Alıntı Originally Posted by 666 Yazıyı Oku
    Yabancilar kac senedir yok. 2018'den sonra hic yok. Biz tahtalari takip ediyoruz, 2014'de bayagi vardi mesela, islemler belli oluyordu. Ondan sonra azaldi, 2018'den secim ile bitti. Yabanci kurumlardakilerin hepsi yerliler.
    Bravo çok doğru bir tespit. Aynısını VİOB topiğinde geçen ay yazdım...
    Borsayı 10 yıl önce takip eden biri şu an ki tahtalarla karşılaştırdığında saniyesinde çözer..
    Garan'ın her kademesinde 2013 yılında milyon lotlar olurdu şimdi 200-300 bin lot..THY 400-500 bin lot olurdu şimdi 100-200 bin lot civarı..Hemen hemen hepsinde böyle..
    Hükümetin her noktada Türkiye'yi ele geçirme senaryoları neticesinde Ergenekon, Balyoz, Fetö, rahip olayı, darbe vs yabancı hep azaldı çünkü hep kriz ortamında oldu ülke son 10 yıldır..Tabi mal yiyen yerli hırsızlar da sürekli yukarı sürmeye çalıştı ama bu hem net hem de gerçek bir yükseliş son 5 yıl içerisinde hiç oluşturmadı..Bundan sonra da yeni yabancı bu ülkeye gelmeyecek hatta azalan yabancı da fırsat buldukça kaçacak..
    Belli başlı kaliteli kağıtlarda Froto, Ereğli,Tüpraş gibi kalacak çünkü orada da zaten maliyetleri 0 seviyelerinde...

6.  Alıntı Originally Posted by Ahmetg Yazıyı Oku
    Benim anlamadigim bir sey var

Borsaya kote sirketlerin mali musavir kullanmasi yada adi neyse onu kullanmasi sart. Teftis sirketleri var auditing deniyor bunlar sart

Dunyada 6 buyuk yada simdi 5 oldu sirket var bunu yapan. Bunlar bu uc kagida nasil goz yumuyor ben onu anlamadim

Bu hikayelerde bir yanlislik var ama nerede cozemedim
    Banka kredileri tükendiğinde cekler faktoring edilir. Legal tefecilik. Oda bittiğinde alacaklar temlik edilir, bu da bir faktoring yöntemi. Sonra nakit döngüsü yine temin edilemezse kesilen faturalar temlik edilir. Bazı kurumlar bununlada yetinmezse mal alışını uzun vadeli sözleşme ile finans kurumalarına yaptırır. Her şey nakit döngüde gizli. THY bilançosunu açıp baktığınızda pahalı olduğunu göreceksiniz. Şirketler tabiki inceleniyor ama bu son 7-10 yıldır yapılıyor. Bağımsız denetimler eli ile. Bağımsız denetimi ymm ler yapıyor. Siz başka bir ülkedeki rasyoları değiştirip BDDK eli ile karşılık ayırma yada kredi yüzdürme usullerini ülke olarak kendinize uyarlarsanız, yabancı bunu anlamaz. Değişim kanuni yapılıyor. Nakit sağlama güçü azalırsa uçak kirası veya taksidi ödenemez. 100 milyon dolarlık uçağı sahibinden.com da satamazsınız. Amortisman kuralları değişti. Hızlandırılmış var 10 yıla yayılmış var. Şirketlere gerek yok, son 1 yılda alınan BDDK kararları sadece yüzdürme üzerine kurulmuştur. Hayatın durduğu çok alanda, iki temel sorun var. Biri eski hıza ne zaman ulaşılacak, diğeri boş geçen dönemim kayıpları ne sürede telafi edilecek. Şayet siz durduğunuzda zarar yazmıyorsanız bu işlem üzücü olmaz. Ama sizin gelir garantili köprü ve yollarınız var. Bunlar para basılarak karşılanacak. Fonlar bunu bildiği için sizin bilançolarınıza BDDK rakamlarınıza güven duymaz ve siz imf yi tam da bu nedenle getiremezsiniz. Sizin şirketleriniz yönettiğiniz devletten kısmen daha likittir. Likit olmama durumu özellikle varlık fonu ile merkez bankası kayıtlarında yer almaktadır. Avrupa ülkeleri veya bankaları duruşu nasıl fonlanacağını öncesinde açıkladı. Siz ise kısa mesaj numarası verdiniz.

7.  Alıntı Originally Posted by 666 Yazıyı Oku
    10 tane hisse ile de Turkiye gibi yerde yatirim yanlis bence. Maksimum 3 olacak hisseler.
    Şöyle sayın 666 dostum. Şişe, Tekfen gibi 4 ana hisse var. Diğerleri tamamen tekniği ve tweter pazarlayıcı sayesinde alınmış ve de kriz günlerinde oyalayıcı ,taşıması çokk kolay ve derin hisse gibi start up lar ile başlatılan hubvc Ulusoyun , su, süt , market, acsel vs. ile son derece 3-5 bin lotlar alınmış iseler. yeni keşf ettim bu kumarhaneyi. Çok salakça bir şey. Sadece 81 .000 düşüşünde , baktım. Tamamen saf bir çocuk mantığı ile .Dümdüz yani ; D/D -F/K bilanço vs. bakmadan , virüs bu , korkmuşuz , korkudan ne beslenir. insanlar makarna vs peşine düşmüş. bu algı kullanılacak dedim. Sonra bir baktım ki , 2-4 bin lotlarla 17 tane hisse olmuş. Kendime güldüm. 1-2-3 -5 hafta baktım , kanatlanmışlar adeta. Bu 11 hisse 57 .000 TL. net kar bırakmış. Yani beygir gibiler. En son deparıda Göltaş attı perşembe günü . Alışım 10 .90 perşembe 15 gösteriyordu. en geri kalan beygir o yani. O kadar güldüm ki, önüme gelene anlatıyorum. Yaşım 59. Otuz yıldır ilgiliyim. Böyle birşey görmedim. . 6 sını tamamen ,5 ini yüzde 80 poz azaltarak karların tamamın yakınını realize ettim. BİST te 102 binde direnci hesap ederek. Halk Bankası , İşC , Vakıf ; Yapı Kredi, Ereğli, Şişe , Soda vs den vsden sonra hem adrenalin hem neşe hem para kattılar. .Bu kağıtlara 100 bin üzeri para koysa idim. Asla rahat taşıyamazdım. çünkü hiçbir mantığı yok. 5-6 D/D 50 F/K lı şirket mi olur bu ülkede..Merakda etmiyor değilim Ulusoy un 50 * 60 mı olacak. KENDİ KENDİNİ BESLEYEN BİR PONZİ mantığı , Gazinoya benzeten bir arkadaş var. Diyor ki kumarhaneler ve kahveler kapanınca millet buaya akın etti. Gerçekten yerli açılan hesapsayısında anormal artılar varmış. Yani yatırım değil onlar sayın 666. ADRENALİN . Baba hisselerde yabancı var ve satıyorlar. Bu çok net. Akıntıya karşı kürek çekmek gibi. 124 bin endekse çıkarken bunu gördük. Şartlar değişmeden de gelmeyecekler. Şartlar da hepimizn malumu. Çoğu siyasi, hukuki, kurumsallık, denetime tabi olma ve ve en önemlisi GÜVENİRLİK.
    Selamlar efendim.
    Son düzenleme : Ayan; 03-05-2020 saat: 00:35.

Muahahahaha. Yeni mi kesfettin kumarhaneyi??? 1 ayda coinden beter 10 kat 20 kat artmis seyler yahu. Kumarhanenin Meccasi burasi.

Sayfa 942/1003 İlkİlk ... 442842892932940941942943944952992 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •