Sayfa 129/218 İlkİlk ... 2979119127128129130131139179 ... SonSon
Arama sonucu : 1743 madde; 1,025 - 1,032 arası.

Konu: Entegral Haber Ajansi

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    ISPARTA K.
    Gönderi
    4,915
     Alıntı Originally Posted by mert45 Yazıyı Oku
    http://www.hisse.net/topluluk/showth...t=996&page=125

Gübekli ayvam senin eksiğin inanç ... acilen bir tarikata girmen ilazım ..hahahhaaaaa

ben de dedim sn nurinin eksiğinin inanç olduğunu ama ben zannettim ki annesi bi okuyup üflesin gerisini kendisi getirir. ama o karakancalostan kurtulduktan sonra serdi hemen...
    sn mert45 bu tarikat benim tövbemi bile neredeyse sakatlayacak derecede. ya biz Ankaradayız diye mi böyle hani bunların Ankarada şubesi yok mu... boşu boşuna uzak durmuşuk desem de aman ha...

2.  Alıntı Originally Posted by tovbekar Yazıyı Oku
    ben de dedim sn nurinin eksiğinin inanç olduğunu ama ben zannettim ki annesi bi okuyup üflesin gerisini kendisi getirir. ama o karakancalostan kurtulduktan sonra serdi hemen...
    sn mert45 bu tarikat benim tövbemi bile neredeyse sakatlayacak derecede. ya biz Ankaradayız diye mi böyle hani bunların Ankarada şubesi yok mu... boşu boşuna uzak durmuşuk desem de aman ha...
    tovbekar hocam ,tarikatın merkezi Silivri de ..Adnan Oktar şeyhımız ... Beyza hocamız, ve ...

Tülay hocamız ...

http://www.gazetevatan.com/adnan-okt...aleri/?Sayfa=4

Şahşen takip ettiğim hocalar ...

Ankara da şube var mı yok mu ...bilmiyorum.

Vob 122000 ayvagübaeeeeeeeeeeeekkkkkkkk
    Hayat hoş gerisi boş

3.  Alıntı Originally Posted by Uyvar41 Yazıyı Oku
    Ayvacığım laf söz dinlemedin..
    Satırı bileyle hemen..
    Biran önce kes o kolu..
    Yoksa kökünden gidecek..
    Ayvaaaaa
    Bağıra bağıra gittin be yiğidim..
    Laf dinlemiyonki..
    Deve tuzağı diye diye Kaybettiğin paracıklarla kaç deve alır gezerdin?
    Guzu senide aldı götürdü mezbahaya..

4. Ah ayvagübek abim ah içten yanmalı motor didin, dıştan yanmalı motor didin ne ettin ya .

Sağlık olsun
    Mutluluk uzun dönemde dengeye gelecektir .

Abimin adnan hocadan neyi eksik...kedinin her çeşidini biliyor...bence uzaklara gitmeye gerek yok...

GT-I9060I cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

6. Borsada birsey yok abi...Bu hareketi zati ongorduk. Deve tuzagi, bundan zirnik kadar kuskum yok. Kartaca nasil yikildiysa, borsa da oyle yikilacaktir. Bundan kellisini istopcular dusunsun. Koyduklari istoplar gumbur gumbur patlayanda, ayvagubekli peralari sayacak. Biz isimize bakalim.

Konfusyuscu medeniyetin cekirdek ulkesi Çin. Bu medeniyetin cevresindeki ilk halka ayni kokenden sayilabilecek 3 ulkedir: Kore, Tayvan ve Vietnam.
    Bunun etrafinda ise ikinci halka yer alir. Bunlar Konfusyuscu degillerdir ama ekonomilerinin % 80'i Çinlilerin elindedir. Bunlar Endonezya, Filipinler, Malezya, Singapur, Tayland gibi ulkelerdir.

Biraz para gorunce ozguvenleri tavan yapti. Kendilerini yenilmez saniyorlar.

Ayni sorun bizde de var. Islam medeniyeti, Konfusyuscu medeniyete gore cok daha zayiftir. Islam medeniyetinde cekirdek ulke yoktur.

Ortodoks Medeniyetin cekirdek ulkesi Rusya'dir.

Bati medeniyetinde ise cekirdek ulkenin hangisi olacagi tartismasi vardir. Batida cekirdek ulkenin Roma'nin varisi olmasi beklenir. Abd olmadigi kesin.

Japonya "yanliz ulkedir." Dunyada bu ozelligi gosteren 2 yanliz ulke daha vardir: Sudan ve Haiti, onemsizdirler. Ama Japonya onemlidir, agirligini hangi tarafa koyarsa, o taraf lehine dengeyi bozar.

Batinin cekirdek ulkesi simdilik ortaya cikmiyor, perde gerisinde.
    Soguk savas sirasinda dunya 2 kutupluydu. Dinler, mezhepler, kokenler, gelenekler rafa kaldirilmisti. Duvar yikilinca, cok kutuplu, cok medeniyetli guya bir dunya ortaya cikti. Dinler, gelenekler guclendi. Rafa kaldirilmis, gormezden gelinen mezhepcilik ve etnik kokene dayali fay hatlari belirginlesti ve bu faylarda kanli catismalar basladi. Aslinda dunya cok kucuktur. Topu topu 5-6 medeniyet vardir, onlar da yukaridaki gibidir. 194 devlet bu medeniyetler arasinda dagilir. Burada iki medeniyet dunyadaki dengeyi bozacak sekilde gelismektedir. Konfusyusculer, ekonomik anlamda gelisirken, Islam medeniyeti olaganustu bir demografik gelisim icindedir.

Bu gelismeler dunyada varolan dengeyi bozmaktadir. Gucun dengelenmesinde devletler birincil veya ikincil roller alabilirler. Mesela, A devleti potansiyel dusman olarak algiladigi B devletine karsi, C ve D devletleriyle ittifak olusturarak; ekonomik, askeri vb alanlarda isbirligiji gelistirerek guc dengesi saglayabilir. Bu durumda, A ve B devletleri birincil dengeleyicilerdir. A devleti bunu yaparken, B devletini dogrudan bir dusman olarak karsisina almaz. C devletiyle bir ittifakin icinde olmus olsa bile, B ve C devletleri arasindaki guc dengesini de gozetmek durumundadir. Bu durumda, A devleti, birbirlerinin birilcil dengeleyicileri olabilecek B ve C devletleri bakimindan ikincil dengeleyici olarak hareket eder. Tabii bu durum uluslararasi iliskileri icinden cikilmazmis gibi gosterir.

Simdi dunyada dengeyi bozan iki medeniyet var: Konfucyusculer ve Islam. Ustune bunlar arasinda ittifaklar da kurulursa ki, 1990'lardan beri kurulmaktadir, dengesizlik daha da artacaktir. 1990'larin basinda olusturulan Çin-Iran-Pakistan ittifaki buna ornektir. Rafsancani, Cin'e yapacagi ziyaret oncesi, Islamabad'da Iran ve Pakistan arasinda "stratejik bir ittifakin" var oldugunu, Pakistan'a yapilacak bir saldiriyi Iran'a yapilmis kabul edeceklerini soyleyerek Hindistan'a gozdagi veriyordu. Tabii o gunden bu gune koprulerin altindan cok sular akti. Pakistan 2 gun once Iran'a karsi olusturulan Sunni cephede foto verirken, 2 sene once Iran-Pakistan uzerinden Cin'e giden boru hattina Hindistan da ortak olmustu.

Konfucyuscu-Islam hatta buna son yillarda Budistler de dahil olmaktadir, aralarindaki ittifaklar suphesiz Bati Medeniyetine karsidir. Graham Fuller soyle soylemisti:"Konfucyuscu-Islamci ittifaki, Hz.Muhammed ve Hz.Konfucyus bati karsiti oldugu icin degil, ama bu kulturler Batinin kismen suclandigi, sikayetlerini dile getirme araci sunduklari icin gerceklesebilir."

Iste gerceklestirilmek istenen bu isbirligine, en onemli cagriyi 1994'de Muammer Kaddafi yapmisti:

"Yeni dunya duzeni Yahudilerin ve Hiristiyanlarin Muslumanlari kontrol altina alacagi anlamina geliyor, sayet bunu yapabilirlerse bundan sonra da Konfucyusculuk ve Hindistan, Çin ve Japonyadaki diger dinler uzerinde hakimiyet kuracaklar.

Hiristiyanlarin ve Yahudilerin simdi soyledikleri seyse su: Komunizmi yikmaya kararliyiz ve Bati once Islam'i ve Konfucyusculugu yikmali. Simdi Konfucyusculugun basini ceken Cin ile haclilarin basini ceken Abd arasinda bir hesaplasma gormeyi umuyoruz. Haclilara karsi onyargili olmaktan baska hicbir gerekcemiz yok. Konfucyusculugun yanindayiz ve onunla ittifak kurup, uluslararsi bir cephede onunla beraber savasa girerek, ortak dusmanimizi yok edecegiz. Dolayisiyla biz Muslumanlar, ortak mucadelemize karsi savasinda Cin'i destekleyecegiz...Cin'in zafer kazanmasini istiyoruz...

Evet, iste bunlari soyleyen adam, Libya'da bir lagim cukurunda yakalandi ve linc edildi. Yeni dunya duzeni; cok kutuplu, cok medeniyetli dunya idi ve soguk savas sonrasinda Kureselciler tarafindan gelistirilmisti. Oncesinde ise Islam ve Konfucyusculer, Batinin kontrolu altindaydi. Kureselciler batida buyume imkani kalmayinca, uzakdoguyu ve Islami tuketime actilar. Uretim uslerini de Cin ve Hindistana tasidilar. Yani Konfucyusculeri ekonomik anlamda gelistiren, batinin icindeki Kureselciler yani Yeni Dunya Duzenini savunanlardi. Kaddafi de bunlarin Islamin icindeki adamiydi. Konusmasinin basinda Yeni Dunya Duzenini suclayarak baslamis, cunku kendi ulkesindeki halka boyle soylemek zorunda. Ama konusmanin sonunda Cinle birlikte haclilara karsi savasacagiz diyor.

Turkiye'de de Cin ve Abd kapisacak, Abd ve Rusya kapisacak, biz de buradan 1 koyup 3 alarak cikacagiz diye dusunen cok degerli analezciler boldur. Bu, Trump'un evli kizina talip olmak gibi bir ortadogu lackaligidir.

7. Bak sen Ayvayaaa
    Öngörmüşmüşmüşşşş
    Kes o kolu..
    Tangayı çekmişin baldır bacak açıkta Jölelinin kucağında çırpınırken kopartacaklar senin kolu..
    Bu yaştan sonra.. tövbe..tövbe..

8. http://www.tr724.com/basbakan-yildir...ya-ulasti/amp/

Binali Yıldırım'ın 140 milyon euroluk gizli serveti ortaya çıktı
    Binali Yıldırım’ın ilk offshore hesapları ve gemi ticaretinin izlerine 1998’de rastlanıyor. Silver Fish isimli eski bir kargo gemisi satın alan Yıldırım ailesi, 2000-2010 yılları arasında Malta’da kurulu çok sayıda paravan şirket üzerinden gemi ticaretine devam ediyor. Ancak, Mediapart’ın haberine göre 2010 yılında Yıldırım’ın şahsi servetinde büyük bir patlama yaşanıyor. Bugün ailenin sahibi olduğu 11 geminin 6’sını 2010 yılında alıyor. 6 geminin alış fiyatları 1,9 milyon euro ile 33 milyon euro arasında değişiyor. Bu ödemelerin büyük kısmı kaynağı belirsiz nakit parayla, küçük bir kısmı ise Kuveyt Türk bankasından alınan krediyle ödendi. Bu gemilerin tamamı Malta ve Hollanda’ya kayıtlı şirketlerin üzerine kaydedildi.
    Sayet bir hukumet calacam derse, her sene milli gelirin % 20'sini calabilir. Calinan para yurtdisi kreditorun parasidir ve onlarin yasal olarak aktaramayacagi yerlere aktarmak icin calinir. Fakat bal tutan parnagini yalar. Bunlarin yalamanin otesine gectikleri ortada. Yeni gelen hukumet eger bu paralari geri alacam derse, cesitli yontemlerle alabilir. Aslinda bu calinan peralar devletler icin kaynaktirlar.

Fakat asil zarar, toplum ahlakinin cokmesi, dinin icinin bosaltilmasidir ki, bunun telafisi olmaz.

Cocukken, nalbura gonderip, 1 kg alçı almami istemislerdi. Nalbur; sakalli, gorunusu klasik Muslumana uyan, yaslica bir adamdi. O zemanlar gazeteden yapilmis kese kagitlari kullanilirdi. Nalbur, boş kese kagidini terazinin bir kefesine koydu, diger kefeye bir 10 gramlik agirlik birakti. 10 gramlik agirlik terazinin kefesini asagi getirmisti. Sonra kese kagidini alip, icine alçi doldurdu, 10 gramin oldugu kefeye 1 kglik agirligi koydu ve dengeledi. 20li yaslara kadar, Musluman dendiginde aklimdaki tasvir hep boyleydi, cok saygi duyardim.

Geldigimiz nokta; caliyorlar ama calisiyorlar noktasidir ki, derin ahlaki cokuntunun ifadesidir...

Sayfa 129/218 İlkİlk ... 2979119127128129130131139179 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •