Sayfa 236/992 İlkİlk ... 136186226234235236237238246286336736 ... SonSon
Arama sonucu : 7935 madde; 1,881 - 1,888 arası.

Konu: Viop - XVIII

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    AKİNONYA ŞATOSU
    Gönderi
    12,251
    Blog Entries
    1
    Sizin istediğiniz gibi salatalık domates olsa "fiyatı çok pahalı amannnn yemesek ne olur cok da dert" dersiniz. Şu an yediğiniz ürünler bol kg basan hastalıklara karşı dirençli . Siz bildiğiniz bozuk ürün istiyorsunuz. Tadi olacak ama kg basmayacak her yeri kurtlu olacak ama kurt tarafı kesip atacaksın. Ben böyle tarla gezdireyim size de lağım gibi kokar ama.[emoji16] ilaç olmadığı için tarla fare de olur içinde. Ama tadı güzel ha ürünlerin.[emoji173] organik.

Psikolojik YAS süreci
    1.İnkâr 2.Kızgınlık/öfke 3.Pazarlık 4.Depresyon 5.Kabullenme

Alıntı Originally Posted by frappe Yazıyı Oku
    Netflix te Kirli Para belgeselini izleyen var mı?

https://youtu.be/1HwRoR5qbIA

Özellikle ilaçlar ve açığa satış bölümünü izlemenizi öneririm

Birde orda kendine açığa satışcı diyen kurumsal fonlar varmış.

Fahmi Quadir diye bir hatun var bayıldım[emoji16]

https://www.forbes.com/profile/fahmi.../#5ad023cb7430
    Bana çok kinci bir hatun gibi geldi. Ama sağlık sektörünün şirketlerin insafına bırakılmayacağını bir kez daha suratımıza vuruyor.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    O egeli ben değilim

3.  Alıntı Originally Posted by kamil79 Yazıyı Oku
    Geçenlerde gittim kızkardeşim ile.... Randevu almadım... Zaten en erken 20 gün sonraya veriyor... Çoğu bölümde kesinlikle alamıyorsun.
    Kayıt bölümünde sağda şu yazıyor "randevusuz hastaya kayıt yapılmaz".....
    Sordum emin olmak için... Kayıt yapmıyorlar... Yani kısaca; ikile diyorlar...
    Ama ücretli muayene dersen hemen kayıt yapıyorlar... Yani tamamen duygusal...
    Atıp tutmayı bırakın artık... Randevulu gitsem dahi ücretsiz değil bir kere. Muayene katılım ücreti 17.5 tl... İlaç katkı parası en az 17.5 tl... Toplam bir muayene en az 35 tl.... Bunu maaştan kesiyorlar fanatik destekçi arkadaşım...
    Sen çevredeki 10 hastaneyi kapat ve dağbaşına hastane kur.. Hastaneyi yandaş müteahhite 1 yerine 10 TL ye yaptır ve ondan sonrada ücretsiz hastane yaptık, lüks hastane yaptık diye hava at.
    Ben randevu dahi alamıyorken, uzak diye gitmek istemiyorken... Siz gelmiş boyuna ara gazı veriyorsunuz.. Ben senin övdüğün hastaneleri kullanamıyorum hocam... O zaman napayım ben bu lüks hastaneleri... Hemde 1 lira yerine 10 lira masrafla...
    Akıllı insan böyle saçma birşey yapmaz... Allah akıl fikir versin...
    Sizlerin yüzünden ülkemi terkedeceğim.... Az bi zaman kaldı.... Neresimi; KANADA.....
    Abi kusura bakmayında hastayım şöyle konuşan kişilere. Hem devletin sosyal devlet olmadığı anlamında herşeyin ücretli olduğu hususunda dert yanıyorsun hem kanadaya gidecem diyorsun. Orda beleş mi olacak sanıyorsun. Burdada paranla krallar gibi sağlık hizmeti alabilirsin. Ayrıca bu lafım size değil ama bir çok muhalif solcu arkadaşım var bir çoğu sizin gibi düşünüyor ama gidecekleri yer amerika kanada ingiltere falan. Adamlar sosyalist ama yaşamak istedikleri yer dibine kadar kapitalist. Anlamıyorum bu çelişkiyi. Bende diyorum madem idealist davranacaksın git kübaya çine rusyaya [emoji23][emoji23][emoji23] bu yazı siyasi bir amaçla yazılmamıştır bu arada. Bence gitmektense kalıp daha iyiye dönüştürmek gerekir.

4. O zaman bende derimki siyasi islamı savunanlarda dinini rahtlıkla yaşayabilmek için irana sudana afganistana gitsin. olurmu böyle bişi. insanlar nerde daha rahat yaşayacağını düşünüyorsa tabiki o ülkeyi tercih eder.

5.  Alıntı Originally Posted by secbul Yazıyı Oku
    Muz vergisi çok eskilerden geliyor. Ithal vergisi olmaz ise direk bizim muz çöp. Ekvatorda muz tonu fob 250 dolar. Kg 25 cent yani.

Ama şunu demissiniz eğer tüketici ucuz yiyecek ise .... ..... üreticisine ne olursa olsun. Boşlukları ürüne göre doldurun .

Üreticiyi düşünecek iseniz o patatesi 10 tl ye alacaksınız. Ithal edilince susmayacaksiniz. Ithal etmeden dengeye gelmesini beklemek gerekiyordu. Bu konuda politika filan kalmadı zaten.

Bir bu sene ucuz olur sonra zaten ucuz olduğu için bir sürü batak da olacak. Üzüm üreticisi kara kara düşünüyor acaba ihracat olacakmı diye. Keza kiraz da öyle. Say say bitmez.
    Fiyat dengesinin ithalatla sağlanması çok yanlış. Tarım ürünlerinde fiyat istikrarı sağlamak için şeker pancarında uygulanan politika uygulanmalı. 1 yıl boyunca üretilebilecek maksimum pancar tonajı belirlenir ve tek tek kayıtlı tüm çiftçilere arazilerine oranla kota dağıtılır. İzin verilmeyen hiçkimse pancar ekemez, ekse de satamaz.Belirlenen kota üzerinde üretim yapılması halinde fazla ürün çok düşük fiyata alınır.bu sebeple kimse fazla üretim yapmaz veya eksik üretenlere satarlar ve fakat ürün miktarı ülke kotasını neredeyse aşmaz. Bu durum ise ihtiyaç kadar üretim yapılmasını ve fiyat istikrarını sağlar.

Diğer tarım ürünlerinde benzer politikalar uygulanırsa stokçular , karaborsacılar olmayacağı gibi ürün fiyatı hem çiftçiyi hem de tüketiciyi mutlu eder.

SM-G965F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

6.  Alıntı Originally Posted by kotancı Yazıyı Oku
    Abi kusura bakmayında hastayım şöyle konuşan kişilere. Hem devletin sosyal devlet olmadığı anlamında herşeyin ücretli olduğu hususunda dert yanıyorsun hem kanadaya gidecem diyorsun. Orda beleş mi olacak sanıyorsun. Burdada paranla krallar gibi sağlık hizmeti alabilirsin. Ayrıca bu lafım size değil ama bir çok muhalif solcu arkadaşım var bir çoğu sizin gibi düşünüyor ama gidecekleri yer amerika kanada ingiltere falan. Adamlar sosyalist ama yaşamak istedikleri yer dibine kadar kapitalist. Anlamıyorum bu çelişkiyi. Bende diyorum madem idealist davranacaksın git kübaya çine rusyaya [emoji23][emoji23][emoji23] bu yazı siyasi bir amaçla yazılmamıştır bu arada. Bence gitmektense kalıp daha iyiye dönüştürmek gerekir.

Yooo... Ücretli olmasına dert yanmıyorummm... Arkadaşlar ısrarla ücretsiz diyorlar.. Ve de ağızlarından bal kaymak akıyor.. Onun için bunu yazıyorum zaten...
    Kanada'da sağlık ücretsiz... Amerika demiyorum bak, kanada diyorum...
    Yemişim kapitalistini... Adam 4 ay boyunca kişi başı 2000 dolar para vericem dedi ve 2-3 gün içinde 2000+3000 dolar yatıyor... Çalışan çalışmayan herkese.. Varsın böyle kapitalist olsun...
    Ben İngiltere, alamanya veya abd demiyorum... Kanada diyorum
    En önemli nokta şu;
    Bizde sgk an yoksa ancak ve ancak yeşil kart ile ücretsiz muayene olursun... Gss yaptır diyorlar... Onda bile muayene ücretsiz, ilaçları vatandaş cebinden alıyor.
    Amerika konusunda sağlık paralı demen hatalı. Onlarda özel sağlık sigortası var. Eğer yoksulsan devlet bunu ücretsiz karşılıyor.
    Onuda geçtim, amerikanın, kanada'nın, alamanyanın alım gücü seninkinden 10-11 kat fazla... Bu bazı kalemlerde dahada fazla... Bunu hiç hesaba katmıyorsun...

Devlet toprak vatan vs kötü değil kötü olan düşünce burası Türkiye

Atatürk'ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti Devleti

Osmanlıyı isteyen eski çağa
    Şeriat isteyen arabistana
    Solculuk komünizm ateistlik bunlar cumhuriyetin bir sonraki halkası halka daha iyi hizmet daha fazla özgürlük daha fazla yaşam kalitesine bilimle insanlıkla geçiştir.

O osmanlı zihniyeti yada şeriat zihniyeti

Seni yüzyıllarca geriye götürür ahlak diye bir şey bırakmaz özgürlükleri kısıtlar

Bakın arabistana nasıl yaşıyorlar sözde İslamiyeti göbeği peygamberin ana vatanı petrol ve Kabeyi alsan ellerinden dünyaya bir gram karları veya hizmetleri olan bir şeyleri yok

Halada islam derler adamlar paraya tapmışlar Dini imanı para olmuş bu konuşanlardan aynı yoldaşlar zaten

O yüzden Eleştiri olayı yaparken birde yaşantılarına bakacaksın

Sen süt bulamazken reis diye kıçını yaladığın kuş sütü ile besleniyor sen şekeri bal diye alırken reis kilosu bin lira dan fazla bala para veriyor

Kısacası sen Müslümanın de o adamı yalamaya devam et

8. Çok arkadaşım yurt dışına gitti. Hep buradaki argümanlarla. Bazıları mutlu bazıları pişman idi, bu son süreçte pişman olanların sayısı bir iki kişi arttı. Genelde yazılımcı ve mühendis çevrem olduğu için tabi tam yansıtmıyor olabilir ama genelde buradan gidenler hayat çok farklı, sınıf düşüyorsun artıları eksileri iyi düşünün diyorlar. Amerikaya gidenlerde iş garantisi diye bir şey yok bir günde işten atıyorlar, paran varsa güzel yoksa çok sıkıntı bir de uzak diyorlar. Avrupaya gidenler alttan alta kesinlikle ırkçılık var diyorlar. Evine temizlikçi çocuğa bakıcı filan gibi olaylar kesinlikle yokmuş. Bir arkadaşım evini boyatmak istemiş 4000 euro istemişler oturmuş kendi boyamış mesela Gidene de kalana da bir şey diyemem çok zor karar ve çok büyük bir olay ama çok iyi düşünmek ve araştırmak lazım onu söyleyebilirim.

Sayfa 236/992 İlkİlk ... 136186226234235236237238246286336736 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •