Sayfa 870/1230 İlkİlk ... 370770820860868869870871872880920970 ... SonSon
Arama sonucu : 9840 madde; 6,953 - 6,960 arası.

Konu: ...::: Beyaz Yaka İçin Tasarruf ve Yatırım Koçluğu-2 :::...

Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku

Syg,
    Aslında görüldüğü üzere taban yemiş spek operasyonuna maruz kalmış bazı kağıtlar corona virüs salgınından en çok yarar görecek ilk iki sektöre ait.Bu kağıtların temel analize göre bir değerleri olmalı.O değer kaç kaçtan döner bu kağıtlar onu çok iyi takip etmek lazım.Aslında şirketler özünde karlı ve çok iyi şirketler bizim borsa speklerin cirit attığı bir nevi kumar borsası olmasa insan yatırım kararlarında temel analize bilançoya göre falan değerlendirip daha sağlıklı kararlar alabilir.Ama bir ton speğin olduğu, yapılan operasyonlara göz yuman bir SPK ya sahip bir borsada her an her kararda yüz kere düşünmek lazım.Yahu elin hintlisi 6 ayda 26 milyon çarpıp çıkmış,bizim spekler yetmezmiş gibi hindistandan spek ithal etmişiz.Daha önceki yazılarımda yaptığım uyarıların temelinde bu düşünceler vardı.

26 milyonda TL değil ha dolar.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Gurbet
    Gönderi
    9,075
    Blog Entries
    3
     Alıntı Originally Posted by D R A G O N Yazıyı Oku

Foruma dakika başı USD kuru yazmaktan başka bir katkısı olmayan şahsınızın

Yok bende öyle yakası beyaz bir gömlek giyip koçluk sevdasına düşmek.

Ben sessizce, grafiğimi koyarım.

Grafiklerim her şeyi anlatır.

Al demem sat demem, aldım demem ama sattım derim arada bir.

Çok kırıldım bu lafınıza sn DRAGON.

Bakın şu grafiklere.. İsterseniz bu günkü halini de koyarım bu grafiğin.

Not: Bir özür bekliyorum sn DRAGON..

26 Nisan

27 Nisan

Tebrik ediyorum bitmek bilmeyen enerjinizi .. Silineceğini bile bile uğraşıp yazıyorsunuz ya anlamıyorum .. Bu maalesef son uyarım çekişme & atışma turu mesajlara ceza uygulayacağım , çünkü uyarı dinlemiyorsunuz . Bilginize..

“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardır. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.

>>> FORUM KURALLARIMIZ <<<

5.  Alıntı Originally Posted by MedwiG Yazıyı Oku
    Tebrik ediyorum bitmek bilmeyen enerjinizi .. Silineceğini bile bile uğraşıp yazıyorsunuz ya anlamıyorum .. Bu maalesef son uyarım çekişme & atışma turu mesajlara ceza uygulayacağım , çünkü uyarı dinlemiyorsunuz . Bilginize..
    Çok isabet olur sn Medwig.
    Eurobond yazmak isteyen yazsın. dolar altın zaten bu sayfanın sık sık konuşulanı. herhangi yatırım aracında öngörü yazılabiliyor tarla dahil arsa dahil tarlanın üstüne dikilen ağaç ve gecekondu dahil... kimse bir şey demiyor ama 2 3 gündür ben şöyle kazandım böyle kazandım yakam siyah maviye döndü yıkadım beyazlamadı falan . gerçekten zul haline geliyor. eziyet çekiyoruz.

Burada yazılanlara göre lütfen alım satım yapmayın , burada yapılanları fikir alış verişi olarak görün . Yapılan paylaşımları kendi yatırım planınıza göre uyarlayıp yazılanı inceleyip ona göre kararınızı kendiniz verin , kimsenin lafıyla al sat asla yapmayın sonucu hüsran olacaktır .

“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardır. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.

>>> FORUM KURALLARIMIZ <<<

Neyse topiğin amacı doğru ben üstüme düşeni yapayım burada bilgi almakisteyen iyi niyetli bir çok takipçi var.Eurobond en mantıklı yatrımlardan biridir.Adı euro ama euro cinsinden de olur dolar cinsinden de.Euro cinsinden olanlar genelde çok uzun vadeli değil dolar cinsi olanlar 2045 vadeli olan bile var.Euro cinsi olanlar yılda bir kez dolar cinsi olanlar yılda iki kez kupon ödemesi yapar.İlk ihraç edildiğinde bir fiyatı ve faizi vardır ondan sonra bu fiyat her gün değişir.Ülke CDS durumuna göre faiz her gün değişebilir.Faiz değişmez de eurobondun fiyatı değişir dolayısı ile faiz oynamış olur.Misal bu ara dolar cinsi kupon ödemeleri son baktığımda yüzde 8 e falan denk geliyordu.Yani bu ne demek 100 bin dolar yatırdın yıllık 8000 dolar faiz alacaksın demek .Bu faiz yılda 2 kez hesaba 4000 er dolarlık dilimlerle yatacak.Aylık çeksen 66o küsur dolar eder.Bunu hiç al sat yapmazsan 2040 a kadar alacağın bir aylık gelir olarak kabul edebilirsin.Ben zamanında böyle yapıyordum her ay aylık faiz gelirimi çekiyordum.Eurobondun o günkü değeri artmış çıkmış umursamıyordum aynı temettü mantığı yani.

Şimdi buradaki önemli noktalardan biri ne zaman alınmalı olayı.Her gün fiyat değiştiğinden 2045 vadeli alsan aslında çok öenmli olmamakla beraber alım satım tarihinde de uygun fiyatlı alabilmek önemli olabiliyor.Bizim CDS ler arttığında eurobondun değeri düşüyor dolayısı ile faizi artıyor.Yani misal 1000 nominal değerli yüzde 8 faizli bir eurobond size yüz bin dolara 8000 dolar getiriyor diyelim yarın fiyatı doksan bin dolar olsa alacağınız faiz otomatik olarak artacak demektir 110 bin dolar olsa aslında satsanız kar edeceksiniz ama alacağınız faiz düşecek demektir.Ben al sat yapmadığımdan fiyata bakmıyordUm bile.Eurobondun sıkıntı denebilecek kısmı belli bir miktar üstünde faiz geliri alırsanız vergisi olması ama bu da belli bir muafiyeti var.Geçen yıl faiz geliri 40000 lira üstüne kadar vergi yoktu.Yani aylık size yaklaşık 3500 liralık bir faiz geliri sağlayacak kadar eurobond alsanız bile vergi çıkmıyor diye düşünülebilir.Çok miktarda almak isteyenler karısının üstüne 18 yaş ürtü çocuk varsa onun üstüne falan alıp vergi işine yakalanmayabilir.

Sayfa 870/1230 İlkİlk ... 370770820860868869870871872880920970 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •