Sayfa 876/1230 İlkİlk ... 376776826866874875876877878886926976 ... SonSon
Arama sonucu : 9840 madde; 7,001 - 7,008 arası.

Konu: ...::: Beyaz Yaka İçin Tasarruf ve Yatırım Koçluğu-2 :::...

1. Üstadlar merhabalar. Bir sorum olacaktı. Bir şirket neden böyle birşey yapar acaba?

Şirketimiz 25.03.2020 tarih ve 03 sayılı Yönetim Kurulu Toplantısında;

Şirketimiz'in bağlı
    ortaklığı ..... A.Ş. 'nin 7.188.025 TL olan ödenmiş sermayenin
    3.088.025 TL azaltılarak 4.100.000.-TL'ye düşürülmesine ve eş zamanlı olarak
    5.900.000.- TL bedelli sermaye artırımı yapılarak, sermayenin tamamı nakden
    karşılanmak üzere 10.000.000.-TL'ye artırılmasına ilişkin
    sermaye artırımında yeni pay alma haklarımızın tamamının
    kullanılmasına oy birliği ile karar verilmiştir.

2. Deva konusundada simdilik hakli ciktiniz. Simdilik derken, hisse suan cok hareketli o yuzden neler olur bilinmez

Ama tabanlar baslamadan hissenin cok hizli yukselmesinden dolayi, hisseden kademeli olarqk ciktiginizi soylemistiniz. Eger 15in altina dusersede durumlara bakacaginizi belki tekrar alabileceginizden bahsetmistiniz

3.  Alıntı Originally Posted by Andrei28 Yazıyı Oku
    Üstadlar merhabalar. Bir sorum olacaktı. Bir şirket neden böyle birşey yapar acaba?

Şirketimiz 25.03.2020 tarih ve 03 sayılı Yönetim Kurulu Toplantısında;

Şirketimiz'in bağlı
    ortaklığı ..... A.Ş. 'nin 7.188.025 TL olan ödenmiş sermayenin
    3.088.025 TL azaltılarak 4.100.000.-TL'ye düşürülmesine ve eş zamanlı olarak
    5.900.000.- TL bedelli sermaye artırımı yapılarak, sermayenin tamamı nakden
    karşılanmak üzere 10.000.000.-TL'ye artırılmasına ilişkin
    sermaye artırımında yeni pay alma haklarımızın tamamının
    kullanılmasına oy birliği ile karar verilmiştir.
    Eğer hisse fiyatı 1 liranın altındaysa bedelli sermaye artırımı yapamaz.
    O yüzden ilk başta sermayeyi azaltarak hisse fiyatını 1 liranın üzerine çıkartır.
    Sonra da bedellisini yapabilir.
    Saygılar.

4.  Alıntı Originally Posted by onurbey Yazıyı Oku
    Eğer hisse fiyatı 1 liranın altındaysa bedelli sermaye artırımı yapamaz.
    O yüzden ilk başta sermayeyi azaltarak hisse fiyatını 1 liranın üzerine çıkartır.
    Sonra da bedellisini yapabilir.
    Saygılar.
    Bağlı ortaklık halka açık bir şirket değil ki?

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Gurbet
    Gönderi
    9,075
    Blog Entries
    3
     Alıntı Originally Posted by Andrei28 Yazıyı Oku
    Bağlı ortaklık halka açık bir şirket değil ki?
    Ben üstat olmadığım için üstatların cevaplamasını bekliyorum.

Cevaplayamazlarsa o zaman cevaplarım.

6.  Alıntı Originally Posted by Wshark Yazıyı Oku
    Deva konusundada simdilik hakli ciktiniz. Simdilik derken, hisse suan cok hareketli o yuzden neler olur bilinmez

Ama tabanlar baslamadan hissenin cok hizli yukselmesinden dolayi, hisseden kademeli olarqk ciktiginizi soylemistiniz. Eger 15in altina dusersede durumlara bakacaginizi belki tekrar alabileceginizden bahsetmistiniz
    Artık bu tür detaylara girmeyeyim...sonuçta al ve sadece biriktir yapmıyorum, bir hissenin benim gözümde bir ederi var...o seviyeyi aşarsa pozisyon azaltabiliyorum, eğer çok abartır çok aşarsa pozisyonu tamamen kapatabilirim.

Her iki hisse spek ilgisi nedeniyle sert yükseliş sonrası konsolide oluyor... eğer sakinleşirse fiyat hareketleri, yani spekler cirit atmaya devam etmezse, portföyde kalmaya devam ederler... yoksa yollarımızı ayırırız.
    Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Gurbet
    Gönderi
    9,075
    Blog Entries
    3
     Alıntı Originally Posted by DeliKAN Yazıyı Oku
    Ben üstat olmadığım için üstatların cevaplamasını bekliyorum.

Cevaplayamazlarsa o zaman cevaplarım.

Sn Anderei28.

Bekledim bekledim, bir üstat çıkıp cevaplamayınca sorunuzu, naçizane ben cevaplayayım dedim.

TTK (Türk Ticaret Kanunu) 473-475 numaralı maddelerine istinaden şirketler sermaye azaltımı yapabilirler. Hatta hem sermaye azaltımı, hem de sermaye arttırımını aynı anda yapabilirler.

Sermaye azaltımında hissedarlara hisseleri nispetinde (sermayeden) nakit ödeme yapılır.

Bu miktar, pay başına Sermaye azaltım miktarı / Ödenmiş sermaye nispetindedir.

Yani her bir hisseniz için elinize nakit geçer ama hisse senedi sayınız aynı kalır.

Sonra da Bedelli arttırım yapılıyorsa, size 1 TL nominal değerli hisseleri sermaye arttırım miktarı / ödenmiş sermaye miktarı nispeti ile sahip olma imkanı tanınır. Yani cebinizden para çıkar ama hisse senedi sayınız artar.

Umarım anlatabilmişimdir.

Not: pay ve hisse senedi kavramlarına dikkatinizi çekerim. Buraları dikkatli okuyun lütfen.

Alıntı Originally Posted by DeliKAN Yazıyı Oku
    Sn Anderei28.

Bekledim bekledim, bir üstat çıkıp cevaplamayınca sorunuzu, naçizane ben cevaplayayım dedim.

TTK (Türk Ticaret Kanunu) 473-475 numaralı maddelerine istinaden şirketler sermaye azaltımı yapabilirler. Hatta hem sermaye azaltımı, hem de sermaye arttırımını aynı anda yapabilirler.

Sermaye azaltımında hissedarlara hisseleri nispetinde (sermayeden) nakit ödeme yapılır.

Bu miktar, pay başına Sermaye azaltım miktarı / Ödenmiş sermaye nispetindedir.

Yani her bir hisseniz için elinize nakit geçer ama hisse senedi sayınız aynı kalır.

Sonra da Bedelli arttırım yapılıyorsa, size 1 TL nominal değerli hisseleri sermaye arttırım miktarı / ödenmiş sermaye miktarı nispeti ile sahip olma imkanı tanınır. Yani cebinizden para çıkar ama hisse senedi sayınız artar.

Umarım anlatabilmişimdir.

Not: pay ve hisse senedi kavramlarına dikkatinizi çekerim. Buraları dikkatli okuyun lütfen.
    Borsada bir kağıtdan elimde 900 bin lot olacak.Kağıt 34 kuruş temettü verecek yani 298 bin lira temettü alacağım bu yıl.Borsada herhalde amaçlanan en güzel başarılı emeklilik planlarından birine 3 tane toyota parası ile ulaşacağım ama bana üstat denmeyecek,denmesin valla gerek yok sn delikan ben cebime bakarım kim ne demiş ne önemi var)))))))) Benim gördüğüm borsa bilgisi öngörüleri en sağlam forumdaşlardan birisiniz.

Sayfa 876/1230 İlkİlk ... 376776826866874875876877878886926976 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •