MErhabalar
Çok yakın bir süredir Eurobond'lar ile ilgileniyorum ve aslında bir aydınlanma yaşadım diyebilirim.
Şöyleki, normalde ev lerin kira çarpanı 240, dükkanların ise 150 civarı olursa kaçırmamak gerekir denir..hele bir de evinizin değeri USD bazında düşmeyecek ve hatta 20 sene beklerseniz değeri az da olsa USD bazında artacak dense çok iyi bir yatırım fırsatı olur..
Aslında bunu şu anda EUROBOND yatırımı aynı şartları 162 kira çarpanı ile veriyor. Üstelik boş ay kayıp kira geliri, stopaj , sigorta, tadilat vs masrafı da olmadan
Örnek, 2040 vadeli bono kupon faizi 6.75%, şu anki fiyatı 91.000 USD...yani aslında 162 kira çarpanlı USD bazında kira ödeyen ve fiyatı da hiç düşmeyen hatta 20 sene sonra 10% artması garanti olan bir dükkan
tabiki al-sat kısmı yapacaklar hariç, ben dükkan yatırımı yapacak olan çin bahsettim
Bu arada , çok kelepir fiyata alınan, veya şans eseri bulunduğu mevki çok değerlenen vs gibi dükkan /ev leri de kasdetmiyorum sonucta orada high risk/high return konusu olabilir..ama günümüz şartları için bu eurobond ev/dükkan alımına göre çok daha mantıklı imiş
Ornegi özellikle yıllık getirisi 49 K TL de kalacak şekilde verdim

..yani aslında zaten 91 USD 'ye dükkan da yok o ayrı

Yer İmleri