Sayfa 408/1000 İlkİlk ... 308358398406407408409410418458508908 ... SonSon
Arama sonucu : 7994 madde; 3,257 - 3,264 arası.

Konu: EuroBOND mevzusu hakkinda sohbet..

1.  Alıntı Originally Posted by stingray Yazıyı Oku
    yi akşamlar arkadaşlar,
    almayı ve biriktirmeyi düşündüğüm 2 bond araasında bilgi yetersizliğinden seçim yapamayıp kararsız kaldım..bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim..
    1.cisi 26.04.2029 vadeli kirli fiyatı 102,518 1000 adet nominal alındığında 1.025,18 USD tutuyor
    2.cisi 15.01.2030 vadeli kirli fiyatı 134,413 1000 adet nominal alındığında 1.344,13 USD tutuyor ancak 12.cisinin kupon ödemesi yüksek
    forumdaki genel görüş 100 ün altında alım yapılması gerekliliği şeklinde bu durumda bu bondlar şu an için pahalımı ?
    ayrıca 2.ci bondun fiyatının yüksekliği kupon ödemesinin yüksekliği ile fiyatı dengelenebilir mi.
    yoksa bu ara hiç bulaşmamalı mı ? :Sad
    siz alım yapıyor olsaydınız hangi bondu seçerdiniz ?
    ikisinin de getirisi hemen hemen aynıdır (%7.7-7.8), istediğinizi seçin anlamlı bir fark yok. yine de içiniz rahat değilse yarısını birinden yarısını birinden alın seçmek zorunda değilsiniz.

2.  Alıntı Originally Posted by Mutlumur Yazıyı Oku
    MErhabalar
    Çok yakın bir süredir Eurobond'lar ile ilgileniyorum ve aslında bir aydınlanma yaşadım diyebilirim.

Şöyleki, normalde ev lerin kira çarpanı 240, dükkanların ise 150 civarı olursa kaçırmamak gerekir denir..hele bir de evinizin değeri USD bazında düşmeyecek ve hatta 20 sene beklerseniz değeri az da olsa USD bazında artacak dense çok iyi bir yatırım fırsatı olur..

Aslında bunu şu anda EUROBOND yatırımı aynı şartları 162 kira çarpanı ile veriyor. Üstelik boş ay kayıp kira geliri, stopaj , sigorta, tadilat vs masrafı da olmadan

Örnek, 2040 vadeli bono kupon faizi 6.75%, şu anki fiyatı 91.000 USD...yani aslında 162 kira çarpanlı USD bazında kira ödeyen ve fiyatı da hiç düşmeyen hatta 20 sene sonra 10% artması garanti olan bir dükkan

tabiki al-sat kısmı yapacaklar hariç, ben dükkan yatırımı yapacak olan çin bahsettim

Bu arada , çok kelepir fiyata alınan, veya şans eseri bulunduğu mevki çok değerlenen vs gibi dükkan /ev leri de kasdetmiyorum sonucta orada high risk/high return konusu olabilir..ama günümüz şartları için bu eurobond ev/dükkan alımına göre çok daha mantıklı imiş

Ornegi özellikle yıllık getirisi 49 K TL de kalacak şekilde verdim ..yani aslında zaten 91 USD 'ye dükkan da yok o ayrı
    Benzer ama daha detaylı bir hesabı bu başlıkta eskiden yapmıştım, eurobond getirinizden dolar için yıllık %2 abd enflasyon bedeli düşerseniz daha doğru olur, uzun vadeden bahsediyoruz, doların da alım gücü düşüyor. şimdi yatıracağınız 100 bin doları yirmi yıl sonra 100 bin dolar olarak alırsanız o doların değeri bugünün 60 bin doları gibi olur, yani anaparaya eklemek üzere kuponlardan ayırmalısınız, ya da kuponu düşük anapara ödemesi yüksek bir eurobond seçmelisiniz.

Bunun dışında hesabınız doğrudur, ben de zamanında konut hesabını bozup ev almaktan vazgeçip yatırımımı eurobonda yaptım.

3.  Alıntı Originally Posted by diproyal Yazıyı Oku
    Sn erinc,

Kupon faizleri sabit olan bir borçlanma aracının piyasa fiyatının düşmesi durumunda piyasa faiz oranı ne olur?
    kast ettiğiniz yield sanırım, getiri oranı...fiyat ile negatif bir korelasyonu vardır, fiyatların düşmesi sonucunda getirisi yükselir...

4.  Alıntı Originally Posted by diproyal Yazıyı Oku
    Pazartesi şu iş bank işine bakalımda ona göre alıma devam edelim. Uzun kısa fark edemeden az biraz faiz yükselmiş...

LONDON, May 1 (Reuters) - Turkey's dollar-denominated bonds fell across the board on Friday, after the country's lira dropped past the psychological 7-per-dollar mark for the first time since a currency crisis in August 2018.

With markets impacted by a public holiday in Turkey and many European countries, Turkey's 2041-maturing bond dropped just over 0.9 cents while other shorter-dated bonds fell between 0.1 and 0.8 cents.

https://finance.yahoo.com/news/turke...093647226.html
     Alıntı Originally Posted by erinc Yazıyı Oku
    türkiye'nin çıkardığı eurobond'ların kupon faizleri sabit olarak çıkıyor satışa...yazıda da bahsedilen fiyatının düştüğünden bahsediliyor...2014 vadeli eurobond'un kupon faizi 6% ve sabit...
     Alıntı Originally Posted by diproyal Yazıyı Oku
    Sn erinc,

Kupon faizleri sabit olan bir borçlanma aracının piyasa fiyatının düşmesi durumunda piyasa faiz oranı ne olur?
     Alıntı Originally Posted by erinc Yazıyı Oku
    kast ettiğiniz yield sanırım, getiri oranı...fiyat ile negatif bir korelasyonu vardır, fiyatların düşmesi sonucunda getirisi yükselir...
    Sn erinc,

Hiç getiri, yield, korelasyon gibi karışık anlamadığım konulara girmemiştim. Temelde merak ettiğim borçlanma aracının piyasa fiyatının düşmesi durumunda piyasa faiz oranı düşer mi yükselir mi şeklindeydi. Neyse.
    Yatırım tavsiyesi içermez ve asla yatırım tavsiyesi DEĞİLDİR.

Alıntı Originally Posted by diproyal Yazıyı Oku
    Sn erinc,

Hiç getiri, yield, korelasyon gibi karışık anlamadığım konulara girmemiştim. Temelde merak ettiğim borçlanma aracının piyasa fiyatının düşmesi durumunda piyasa faiz oranı düşer mi yükselir mi şeklindeydi. Neyse.
    Faiz eurobondlarda sabittir.Fiyat düşerse faiz görece artar,fiyat artarsa faiz görece düşer.

Anladığım kadarıyla faiz, Eurobond'un fiyatı ile hesap ediliyor.

Yani mesela US900123BJ84 kodlu fonun asıl kupon faizi yılda %6. Ancak iskontolu satıldığı için % 7,61 gibi hesaplanıyor.

Sıkıntı şu, mesela ben iki kira alıyorum 2000 TL aylık toplamda yıllık 24 bin, 49k-24k = 25k ancak yıllık alabileceğim Eurobond faizi
    şimdiki kur ile ancak 3500 $ eder. Bu da maksimum 60 Eurobond alabiliyorum anlamına geliyor. Onun harici vergiye tabii. Ee o zaman vatandaş bunu nasıl alsın, yarın $ daha da artarsa direkt vergi gelecek. Zamanından önce satarsan yine vergi ödeyeceksin. Demek ki bunu yerli için çıkarmıyorlar buradan bunu anlıyoruz.
    Paylaşımlarım asla yatırım tavsiyesi değildir. Kendi aklınıza ve tecrübelerinize göre yatırımlarınıza yön veriniz.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
     Alıntı Originally Posted by esramarka Yazıyı Oku
    Anladığım kadarıyla faiz, Eurobond'un fiyatı ile hesap ediliyor.

Yani mesela US900123BJ84 kodlu fonun asıl kupon faizi yılda %6. Ancak iskontolu satıldığı için % 7,61 gibi hesaplanıyor.

Sıkıntı şu, mesela ben iki kira alıyorum 2000 TL aylık toplamda yıllık 24 bin, 49k-24k = 25k ancak yıllık alabileceğim Eurobond faizi
    şimdiki kur ile ancak 3500 $ eder. Bu da maksimum 60 Eurobond alabiliyorum anlamına geliyor. Onun harici vergiye tabii. Ee o zaman vatandaş bunu nasıl alsın, yarın $ daha da artarsa direkt vergi gelecek. Zamanından önce satarsan yine vergi ödeyeceksin. Demek ki bunu yerli için çıkarmıyorlar buradan bunu anlıyoruz.
    Kira icin zaten beyanname veriyorsaniz eurobond gelirinizi de herhangi bir sinira bakmadan ekleyeceksiniz, ayni sekilde temettu gelirini de offshore faizini de..
    Sonra indirimleri duseceksiniz, varsa tabii egitim saglik bagis gibi.
    En sonra cikan vergiden, varsa bu gelirlere kaynaginda uygulanmis stopaj, onlari da mahsup edip kalani odeyeceksiniz veya iade cikiyorsa da talep edeceksiniz..

Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
    Kira icin zaten beyanname veriyorsaniz eurobond gelirinizi de herhangi bir sinira bakmadan ekleyeceksiniz, ayni sekilde temettu gelirini de offshore faizini de..
    Sonra indirimleri duseceksiniz, varsa tabii egitim saglik bagis gibi.
    En sonra cikan vergiden, varsa bu gelirlere kaynaginda uygulanmis stopaj, onlari da mahsup edip kalani odeyeceksiniz veya iade cikiyorsa da talep edeceksiniz..

Syg,
    En iyisi muhasebeci tutalım Dudu üstadım. Bununla kim uğraşır Allah aşkına? Sonra neden bizim borsada KY uzun vade durmuyor diyoruz.
    Paylaşımlarım asla yatırım tavsiyesi değildir. Kendi aklınıza ve tecrübelerinize göre yatırımlarınıza yön veriniz.

Sayfa 408/1000 İlkİlk ... 308358398406407408409410418458508908 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •