Evet arkadaşlar şuanda ev almak doğru bir yatırım mı ? Doların bu denli yükseldiği piyasada şuanda ev almak bana mantıklı geliyor nedense bilmem yalnışmı düşünüyorum ?
Balon patladı, nakitte fırsat beklenmelidir
dolar/euro bozdurup, yatırım yapmak mantıklı
Faizler inerse, şimdi almak mantıklı değil
Faizler inişe geçince alacağım, şimdi kiracılık daha karlı
ev alacak, para da yok, kredi çekip ödeyecek iş'de yok
Dünya malı dünyada kalsın, ben ahirete yatırım yapıyorum kardeşim, ne evi.
Evet arkadaşlar şuanda ev almak doğru bir yatırım mı ? Doların bu denli yükseldiği piyasada şuanda ev almak bana mantıklı geliyor nedense bilmem yalnışmı düşünüyorum ?
Doların ne kadar yükseleceğini ve yatırımcılarda ne tür bir zarar bırakabileceğini tahmin ediyorsanız mantıklı,
Şu anda gerçek olan tek şey inşaat maliyetleri yükselecek onun dışındanki her şey sizin senaryonuza göre şekillenecek.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
O egeli ben değilim
Sn. nosfecagri,
Geçenlerde bende fiziken bir ev görmeye gittiğimde emlakçı (kiracılı bir ev olduğu için) ev sahibini aradı. Konuşma sonrası gidelim ama ev sahibi dolar yüzünden arttı dedi. Kira çarpanı 170 civarında olduğu için benim için fark etmez dedim. Evin fiyatı arttıysa kirası da artmıştır.
Emlakçı dedi ki: Kirası niye artsın kiracı Türk Lirası kazanıyor kira değişmedi.
Bende getirisi artmayan taşınmazın değeri niye arttı dedim?
Sonrasında zırvaladı![]()
Yatırım tavsiyesi içermez ve asla yatırım tavsiyesi DEĞİLDİR.
Soyle ilginc bir durum var
Kiralar maaslara endeks gibi bir sey ama ev fiyatlari degil
Komik olan sey hangi saticiyla konusursan konus herkes dolara endeksli fiyatlari artiriyor
Arada bir alaka varmi? Yok. Ama millet olarak ya gayrimenkul ya dolar dedigimiz icin biri arttimi oburunude artiriyorlar
Kimsede demiyor fiyatlari artiriyorsunuz ama kiralarin artmasi imkansiz cunku maaslar artmiyor
Demekki dolar arttikca kira carpani gittikce yukselecek.
O kadar finans ekonomi okuduk hic boyle seyler duymadik. Ilginc
Kira carpani gittikce yukselirse bu taşınmazları niye talep edeyim ki dolar ile alacaksam küresel olarak linkteki her yerden daha yüksek getiri ile yatırım yapabilirim.
Yatırım tavsiyesi içermez ve asla yatırım tavsiyesi DEĞİLDİR.
Yer İmleri