vakýf-halk-zirat azami tl % 9-8.75 45 güne kadar...
özel bankalar bir süreden beridir mevduat iþini müþteri temsilcilerden alýp giþeye yönlendiriyor....
vakýf-halk-zirat azami tl % 9-8.75 45 güne kadar...
özel bankalar bir süreden beridir mevduat iþini müþteri temsilcilerden alýp giþeye yönlendiriyor....
Þuanda nkolayý bir yana koyarsan mevduat olarak en yüksek alternatif vovda galiba
Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY
Takip ettim gercekten bildin artidaydi
Kapanisi eksi yapti.
Paartesi tahminin nedir.7 tane fn aldim
ASUS_X007D cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Dövizdeki sýkýntýlý konular
1-Özel sektör ve bankalarýn günü gelen-gelecek devasa dýþ kredilerinin ödenmesi / yenilenmesi
2-Merkez Bankasýnýn öyle veya böyle bankalarý mecbur ettirip zorunlu swap mekanizmasý yoluyla özel bankalardan alýp kamu banklalarý yoluyla piyasda satýrdýðý dövizlerin yerine konulmasý.
3-Yine Merkez Bankasýnýn zorunlu karþýlýklar yoluyla veya bankalar için alternatif likitide olarak geliþtirtiði dövizini altýnýný bana getir sana uygun tl vereyim metodlarý yoluyla toplanan ve yine kamu bankalarý yoluyla sattýrlan dövizlerin yerine konulmasý problemi.
4-Ýhracatýn daralmasý ama ithalatýn o kadar daralmamaý yani cari açýðýn hesapta olmayan bir þekilde çok daha fazla artýyor olmasýnýn getirdiði ekstra döviz ihtiyacý.
5-Korona nedeniyle 55 milyar dolar olarak bütçeye yazýlmýþ turizim gelirinin bir baþka yaza kalmasý...
bu rakamlarý üst üste koyarsak 50 milyar dolarýn fevkinde bir ihtiyaç var....
Swap bizi kesinlilkle kurtarmaz ,IMF anlaþmasý þart ama imzalanacak kredi antlaþmasý büyüklüðü ve þartlarý vatandaþýn canýný çok yakacaðý muhakak ....
çok zor ...
Yazýlarým kesinlikle yatýrým tavsiyesi deðildir...
Yer Ýmleri