Özel bankalarýn mevduata verecekleri dolar ve TL faiz oranlarýnýn kamu bankalarýnýn vereceði oranlarýn altýnda kalacaðý bir döneme giriyor olabiliriz.
Önümüzdeki hafta oranlarý paylaþabilirsek saðlýklý bir karþýlaþtýrma yapabiliriz.
Ben zaten borsayla sýnýrlý olarak yazmadým.
Benim demek istediðim artýk mevduat bir alternetif olmaktan çýkmýþtýr.
Mevduat dýþý neye yatýrým yaparsanýz yapýn artýk mevduattan þu kadar kazanýrdým beklentisi kalmayacak.YILLIK net %5 olsa ne olur olmasa ne olur.
Yeterki ters zamanda ters enstrümanlara giriþ yapýlmasýn, neredeyse herþey yýllýk %5'ten fazla getirir.
Ýsteyen YILLIK net %5'le devam eder tabiki.O da onun tercihidir.
Hükümet bankalarýn anasýný bellemiþ diyorsunuz da halk ve vakýf bir yýllýk mevduatý 1 günde verdiler cuma günü...
Kriz gelir geçer zaten hep gelip geçmiþtirde...
Bankalar ucuz dostum ucuz bu öneri deðil tespit..
BÝST 30 da ucuz bu da bir tespit...
Teknoloji endeksi kaçtý Covid-19 dan önce þimdi kaç bir bakýn ucuz mu mesela ?
Benim elimde evet garan var ama diðer bankalarda olabilir oldu da zaman zaman bu onlarýn þuan ucuz olduðu gerçeðini deðiþtirmez...
HBU da alsan AKU da aksan içinde Garan olacak ve ucuzdan almýþ olacaksýn bugün olmazsa yarýn çýkacak...
Ucuz ne diye sordular bizde ucuzu söyledik..
Yoksa eski postuma bakýn orda alkim demiþim 2 tavan yaptý...Sasa dedik 2 günde %8-9
Yani ama sor ucuz mu diye deðil...
Onur bey mesela gümüþ ucuz diyor... ki ucuz...
Siz peki ne diyorsunuz ?
Her ülkenin farklý derdi var.
Ýsviçrede frakýn deðer kazanmasýný önlemek için faiz düþürecekmiþ.
https://www.bloomberght.com/isvicre-...iliriz-2255042
Ýsviçre Merkez Bankasý Baþkaný Thomas Jordan ülkesinde yayýmlanan SonntagsZeitung gazetesine açýklamalarda bulundu.
Pandemi sonrasý Frank'taki deðerlenmenin önüne geçebilmek için Ýsviçre Merkez Bankasý'nýn Döviz piyasasýndaki müdahalelerinin yoðunlaþtýðýný ve faizleri daha da fazla düþürebileceklerini belirtti. Küresel ekonomideki þiddetli daralma beklentisinin yarattýðý güvenli liman talebi ve diðer merkez bankalarýnýn aldýðý önlemlerinin Frank üzerinde yukarý yönlü baský oluþturduðunu söyledi.
Jordan'ýn açýklamasýnda öne çýkan baþlýklar þöyle;
Negatif faiz uygulamasý mevcut koþullarda ülke ekonomisini korumak için oldukça önemli.
Faiz sadece bizde düþmüyor, tüm dünyada sýfýrlanmaya doðru gidiyor.
Yer Ýmleri