Artan

74,80 10 18:10
27,72 10 18:10
22,22 10 18:10
56,10 10 18:10
44,72 9.99 18:10
Artan Hisseler

Azalan

29,00 -9.99 18:10
178,30 -9.99 18:10
13,18 -9.97 18:10
27,88 -9.95 18:10
148,10 -9.58 18:10
Azalan Hisseler

İşlem

15.391.186.634,50 18:10
11.651.729.257,00 18:10
8.754.858.816,75 18:10
8.418.027.635,10 18:10
7.875.238.617,92 18:10
Tüm Hisseler
Sayfa 1/2 12 SonSon
Arama sonucu : 7994 madde; 1 - 8 arası.

Konu: EuroBOND mevzusu hakkinda sohbet..

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
     Alıntı Originally Posted by diproyal Yazıyı Oku
    Sn. rxpu,

İşyatırım günlük bültendeki fiyatlar gösterge niteliğinde olup o fiyatlardan işlem olanağı bulunmamaktadır.
    Sorunuza cevap evet fark ediyor. Burada alıcı satıcı arasında organize bir piyasa yok. Bu nedenle siz alırken ben satsam şeklinde bir kapanış fiyatı oluşmuyor.

Linkte US900123AW05 kodlu bononun dünkü kapanışı 100.8 gözüküyor.
    Ben kabaca işyatırımın fiyatı da burgana yaklaşır mı yoksa arada yine de bir fark oluşur mu onu tahmin etmeye çalışmıştım.

Zira eğer arada önemli bir fark olmayacaksa burgandan almak ta başka avantajlar sunabilir.

Sizce günlük bültendeki 101.1 lik fiyat işlem anında 103.5'a ne kadar yaklaşabilir.

Bir diğer fenomen de burganbankın endikatif fiyatı 4 Mayısta 102.5 iken işyatırım 102.1 (bülten fiyatı) idi.

Aklımda şu soru da var: 12 Mayıs döviz mevduatımın dönüş tarihi idi, burgan o nedenle alım yapma ihtimalimin yüksek olduğunu düşünerek makası açmış olabilir mi? İşyatırım 101.1 (bülten) burgan 103.5

Yoksa o anki piyasa koşulları o fiyatı mı oluşturdu. Zira müşteri temsilcisi ben fiyata müdahale etmiyorum diyor. Fiyatı hazine veryormuş. Eğer söylediği doğru ise hazine benim o gün döviz mevduatımın dönüşü olduğunu bilemez.

Evet bu tezgah üstü bir piyasa olduğu için dikkat etmek gerekli. Ama bankaların fiyatlama yaparkenki dinamiklerini hala tam çözemedim. Pazarlama taktiği mi yoksa gerçekten bir piyasa dinamiği sonucu bir fiyatlama mı oluşuyor?

Yoksa ikisinin bir karışımımı mı?
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,670

Bu da Ziraat
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku

Saat 14,30 da Matriks Isbank eurobond verileri

Syg,
     Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku

Bu da Ziraat

Bu fiyatların temiz fiyat olduğunu var sayıyorum.

Bunların kirli fiyat olma ihtimali var mı? Bankalar genelde bunu belirtmiyor ve bu biraz kafa karıştırıcı olabiliyor.

Örneğin ziraat web sitesindekiler de temiz fiyat olmalı doğru mudur?

https://www.ziraatbank.com.tr/tr/bir...tirim/eurobond
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin

4. Buradaki Satış fiyatını =maliyet olarak görebilirsiniz

2 gün önce12 mayısta 1adet cr91 nolu bond aldım 1057.67$ kesildi.
    Linkteki tabloda da O güne gelirseniz satış fiyatı 105.76 yazdığını görürsünüz.

YTD

Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Bu fiyatların temiz fiyat olduğunu var sayıyorum.

Bunların kirli fiyat olma ihtimali var mı? Bankalar genelde bunu belirtmiyor ve bu biraz kafa karıştırıcı olabiliyor.

Örneğin ziraat web sitesindekiler de temiz fiyat olmalı doğru mudur?

https://www.ziraatbank.com.tr/tr/bir...tirim/eurobond

Alıntı Originally Posted by oguzvortex19 Yazıyı Oku
    Buradaki Satış fiyatını =maliyet olarak görebilirsiniz

2 gün önce12 mayısta 1adet cr91 nolu bond aldım 1057.67$ kesildi.
    Linkteki tabloda da O güne gelirseniz satış fiyatı 105.76 yazdığını görürsünüz.

YTD
    Ziraatin fiyatları sizin de teyit ettiğiniz gibi kirli fiyat olmalı zira noktadan sonraki sayılar birikmiş faiz hesaplandığını gösterir nitelikte.

Ancak en üstteki iş bankası fiyatlarının (az bir ihtimal de olsa) kirli fiyat olmama ihtimali var. Zira fiyatlar temiz fiyatı andırır nitelikte noktadan sonra sayı yok. Örneğin 1,043.00 gibi ,bu fiyatın birikmiş faizi içeriyor olma ihtimali düşük olabilir.

Ancak buna rağmen işbankasının elinde fazla sayıda bond bulunduğundan fiyatları diğer bankalara göre daha uygun olabilir. Bu durumda da 102.5826'lık bir temiz fiyata tekabül ediyor. Bu da iş yatırmın o tarihli günlük bültenindeki fiyat ile uyumlu.

6.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Ziraatin fiyatları sizin de teyit ettiğiniz gibi kirli fiyat olmalı zira noktadan sonraki sayılar birikmiş faiz hesaplandığını gösterir nitelikte.

Ancak en üstteki iş bankası fiyatlarının (az bir ihtimal de olsa) kirli fiyat olmama ihtimali var. Zira fiyatlar temiz fiyatı andırır nitelikte noktadan sonra sayı yok. Örneğin 1,043.00 gibi ,bu fiyatın birikmiş faizi içeriyor olma ihtimali düşük olabilir.

Ancak buna rağmen işbankasının elinde fazla sayıda bond bulunduğundan fiyatları diğer bankalara göre daha uygun olabilir. Bu durumda da 102.5826'lık bir temiz fiyata tekabül ediyor. Bu da iş yatırmın o tarihli günlük bültenindeki fiyat ile uyumlu.
    Isbankası yüzde 2 kadar komisyon alıyor. Isyatırımda bu oran daha düşük. Yaptığım işlemlerden biliyorum. Vakıfbankta komisyonlar 2 katıydı diyebilirim.

Alıntı Originally Posted by martind Yazıyı Oku
    Isbankası yüzde 2 kadar komisyon alıyor. Isyatırımda bu oran daha düşük. Yaptığım işlemlerden biliyorum. Vakıfbankta komisyonlar 2 katıydı diyebilirim.
    Isyatırım ne kadar komisyon alıyor?
    Yatırım tavsiyesi içermez ve asla yatırım tavsiyesi DEĞİLDİR.

8.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku

iş bankası için kurcaladımda.

İşyatırımda yayınlanan Bugünkü SGMK bültende CR91 nolu eurobond 101.696, 12 haziranda da 101.143

İşbank sitesine girdiğimde https://www.isbank.com.tr/eurobond-fiyatlari
    o eurobond için (640 -23/12/2023) bugün 1051$ satış fiyatı var. *(Bankamızca ilan edilen alış ve satış fiyatları, birikmiş faizi de içeren "Kirli Fiyat" lardır) oran orantı yapsam 12 hazirandaki fiyatı ~1045$ yapar.

Yaklaşık 12$ kadar iş bankası, ziraate göre daha avantajlı fiyat sunmuş

YTD

Sayfa 1/2 12 SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •