Sayfa 187/274 İlkİlk ... 87137177185186187188189197237 ... SonSon
Arama sonucu : 2186 madde; 1,489 - 1,496 arası.

Konu: PSDTC - Pergamon Dış Ticaret

1. Simdi Ihracaata aracilik hizmeti deniyor ya, bizim ki okuyup arastirmadigi icin kafasinda negatif bir algi olusuyor.

Hani derler ya, "butun parayi aracilar tefeciler goturuyor."

Sebep bu.

Biz bu sayfalarda yillarca LIDFA'yi anlattik, ona da tefeci dediler.

Bilen bilir.

Bizim gibi cetelerle yonetilen ulkelerde, hisse alacaksaniz cok onemli iki noktaya bakacaksiniz.

1.Bu cetenin ortakligi var mi.?

2.Bu sirketin doviz ve enerjiye bagimliligi var mi ?

Bu iki kriter disinda incelenmesi gereken pek cok sey var tabiki, kisa kesiyoruz.

Dolarin 7.26'ya cikmasiyla, mesela AKBNK 10 sene once 5.6 USD.iken, dun 5.42 TL.den kapadi yani 80 cent.

O nedenle yagli kazik gibi, tirman tirman kay yasamamak icin, iyi hisseler secmek gerekiyor.

POLTK 14 TL. iken, bu kagit 45 TL. olur dedigimizde , gulduler, cok uctun dediler, bizi taniyan pek cok arkadas hatirlar.

POLTK dun 128 TL. kapandi.

2. Bir kisim heterozigotla, kafadan bacakli soyle dusunuyor.

Kurarsin 800 lira sermayeli bir sirket, alirsin Hazine dis ticaret mustesarligindan belgeyi, sen de yaparsin.

Ama ona diyoruz ki, kardesim web-sitesini bir oku, o belgeyi 50 Milyon dolar ihracaat geliri elde ettiysen veriyorlar.

Peki rekabet.

Yani ihracaat yapan diger firmalar.

Var bir tane TGSAS.

Bak temel degerlerine gor ve mukayese et.

Burada yazdiklarim yanlis anlasilmasin, ille bu hisseyi alin filan demiyoruz.

Okuyun, arastirin diyoruz, baskasinin akli ile hareket etmeyin diyoruz.

3.  Alıntı Originally Posted by Tinaz Yazıyı Oku
    Calistigi ihracaatci firma sayisi 150'nin uzerinde.

Bi masa 4 sandalye dersen, bu adamlarin cogu ayakta kalir.
    Hocam selamlar,

Bu verdiginiz bilgi teyide muhtac. Ben de hisseyi 4 senedir temel olarak takip ediyorum. Calistigi ihracatci firmalar bilancolarinda listeleniyor dolayli olarak. Agirlik kendi tekstil sirketleri olmak uzere geriye kalan firmalar toplam 3-5 tane. Hatirladigim bir halicilik firmasi, maden firmasi vs. Yani oyle 150 nin uzerinde bir rakam yok, bu bilgi nereden geliyor paylasirsaniz sevinirim.

4.  Alıntı Originally Posted by sabuncu Yazıyı Oku
    Hocam selamlar,

Bu verdiginiz bilgi teyide muhtac. Ben de hisseyi 4 senedir temel olarak takip ediyorum. Calistigi ihracatci firmalar bilancolarinda listeleniyor dolayli olarak. Agirlik kendi tekstil sirketleri olmak uzere geriye kalan firmalar toplam 3-5 tane. Hatirladigim bir halicilik firmasi, maden firmasi vs. Yani oyle 150 nin uzerinde bir rakam yok, bu bilgi nereden geliyor paylasirsaniz sevinirim.
    Bu bilgi faaliyet raporlarinin birinde ama aramak istemedim, ancak eminim.

5.  Alıntı Originally Posted by Tinaz Yazıyı Oku
    Bir kisim heterozigotla, kafadan bacakli soyle dusunuyor.

Kurarsin 800 lira sermayeli bir sirket, alirsin Hazine dis ticaret mustesarligindan belgeyi, sen de yaparsin.

Ama ona diyoruz ki, kardesim web-sitesini bir oku, o belgeyi 50 Milyon dolar ihracaat geliri elde ettiysen veriyorlar.

Peki rekabet.

Yani ihracaat yapan diger firmalar.

Var bir tane TGSAS.

Bak temel degerlerine gor ve mukayese et.

Burada yazdiklarim yanlis anlasilmasin, ille bu hisseyi alin filan demiyoruz.

Okuyun, arastirin diyoruz, baskasinin akli ile hareket etmeyin diyoruz.
    Sayın tınaz hocam benim elimde tgsas var çık yok maliyet 4 tl sence bu firmayı portföyümde tutayım mı bu konuda özelden de mesaj atabilirsiniz.
    (Yazdıklarım Yatırım Tavsiyesi değildir. Sadece kendi düşüncelerimdir)

6.  Alıntı Originally Posted by RLC44 Yazıyı Oku
    Temettüsü için cüzzi aldım. Bu kağıt covid ten nasıl etkilenir sizce, dış ticaret azalıyor. 2. Bir sorum geçem sene net nakitler 50 milyon iken son raporda 37 milyon gözüküyor, ölümüne şirketi mi boşaltıyorlar? Kar hep düzenli olur mu? Beleş hisse. Bu kar ve temettü ile 20 tl olması gerekmez miydi?
    Sen aldığın için biraz hareket etti sanırım
    (Yazdıklarım Yatırım Tavsiyesi değildir. Sadece kendi düşüncelerimdir)

7.  Alıntı Originally Posted by teknisyen Yazıyı Oku
    Sayın tınaz hocam benim elimde tgsas var çık yok maliyet 4 tl sence bu firmayı portföyümde tutayım mı bu konuda özelden de mesaj atabilirsiniz.
    Ozelden ya da acik bu dedigin kurallara aykiri.

Sadece basit olarak yazayim, hesabi sen yap, karari sen ver.

TGSAS Sermaye 15 Milyon lot, 2019 kar'i 11.552.000 TL. HBK 0.76 TL.

PSDTC Sermaye 7.4 Milyon lot, 2019 Kar'i 9.138.000 TL. HBK 1.23 TL.

8. Cok dikkat etmeniz gereken diger bir nokta, pek cok sirket kar ettigi halde, kar payi vermez ya da cok cok az verir.

Bu sirketlerden uzak durun.

Sayfa 187/274 İlkİlk ... 87137177185186187188189197237 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •