Sayfa 618/1000 İlkİlk ... 118518568608616617618619620628668718 ... SonSon
Arama sonucu : 7994 madde; 4,937 - 4,944 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz VII

Alıntı Originally Posted by Tinaz Yazıyı Oku
    Manifesto...

Dünyada 650 üniversiteden 3 binden fazla araştırmacı koronavirüs salgınının ardından demokratik toplum ve sürdürebilir bir ekonomi için ekonomik sistemin kurallarının yeniden yazılma çağrısı yapan bir bildiriye imza attı.

5 kıtadaki 29 ülkede 33 medya kuruluşu tarafından 16 Mayıs'ta yayınlanacak bildiride, 3000'i aşkın araştırmacı akademisyen, Covid-19'dan alınan derslere kulak vererek, daha demokratik bir toplum ve sürdürülebilir bir ekonomi için, ekonomik sistemin kurallarını yeniden yazma çağrısı yapıyor.

http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/k...estosu-1739088
    Nüfüs kontrolü olmadığı sürece dediğiniz mümkün değil. Nüfüs kontrolüde bireyin insiyatifi dışına çıkarsa demokratik olmaz.

İkincil olarak iki tip devlet var diyebiliriz. Birincisi demokratik. Diğeri demokratik olmayan. Amerikan sisteminde batmayacak kadar büyük şirketleri bölüp batmalarına izin vermek istiyor ama veremiyor. Zira bu bankalar bölünürse , çin bankalarının yanında cüce kalacaklar.
    O nedenle tek devlet olmadan bu işi zor.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    O egeli ben değilim

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Gurbet
    Gönderi
    9,075
    Blog Entries
    3
    Dün gece bir arkadaşla telefon sohbeti yaparken bir olay anlattı.

Aklımda kalabildiğince anlatayım.

Arkadaşım bir bankanın önündeki ATM'de para çekmek sıra beklerken, elinde dijital termometre ile bankaya girenlerin ateşini kontrol eden banka güvenlik görevlisi ile bir amcanın konuşmalarına kulak misafiri olmuş.

Güvenlik görevlisi amcayı bir kenara çekmiş, bir kaç metre mesafeden amacaya laf anlatmaya çalışıyormuş..

( Aklımda kaldığı kadarıyla, konuşmalar şu şekildeymiş. İki kelime fazla, iki kelime eksik olabilir. )

-- Amca, sen bekle burada, şimdi gelirler, senin ateşin yüksek.

-- Evladım, sıcaktandır, evden yürüyerek geldim, terledim, ondandır.

-- Amaca bak ben de terliyim, kapıda güneşin altında bekliyorum saatleridir, ama benim ateşim (aha bak diyor kendi ateşini ölçüyor ) normal. Bir sürü kişiye de bakıyorum kaç saattir, hepsi normal çıkıyor.

-- Evladım bırak o zaman geri eve gideyim, bir şeyim de yok zaten, iyiyim, sonra çekerim paramı.

-- Bekle amaca, telefon ettim, şimdi yetkililer gelecek, seni evine götürürler, hem sıcakta bir daha eve kadar yürümemiş olursun.

Sonra arkadaş, hızlıca parasını çekip uzaklaşmış. Sonuç ne olmuş bilmiyor.

Yani, her yerde çok dikkatli olmak lazım.

Not: Bölge ve banka adı paylaşmıyorum.

3.  Alıntı Originally Posted by Egeli Yazıyı Oku
    Nüfüs kontrolü olmadığı sürece dediğiniz mümkün değil. Nüfüs kontrolüde bireyin insiyatifi dışına çıkarsa demokratik olmaz.

İkincil olarak iki tip devlet var diyebiliriz. Birincisi demokratik. Diğeri demokratik olmayan. Amerikan sisteminde batmayacak kadar büyük şirketleri bölüp batmalarına izin vermek istiyor ama veremiyor. Zira bu bankalar bölünürse , çin bankalarının yanında cüce kalacaklar.
    O nedenle tek devlet olmadan bu işi zor.

Bi sey demedik Sn.Egeli, copy paste yaptik.

Alıntı Originally Posted by Tinaz Yazıyı Oku
    Bi sey demedik Sn.Egeli, copy paste yaptik.
    Olsun ben sizin görüşünüze merak ediyorum. Sonuçta bugün dolar yok. Ya bu konuya bende kafa yordum ama olmuyor. Kurallara uymayanların, kurallara uyanlara olan üstünlüğü bir türlü kırılamıyor.

O egeli ben değilim

5.  Alıntı Originally Posted by DeliKAN Yazıyı Oku
    Dün gece bütün yazdıklarınızı okudum.

Gördüm ki, konu bulamamışsınız.

Yönetici bile konu konusunda konusuzluğa düşmüş, "eee bu akşam konu ne. ?" demiş. Soru işaretini de koyu renk koyumuş.

Sözün özü, konu yok diye dertlenmeyin.

#rehaKayaGelecekDertlerBitecek
    Konu çok, hem de o kadar çok ki öncelik vermekte kararsız kalıyoruz. Bu nedenle de '' en iyisi gır gır şamata yapalım '' diyor ve stres atıyoruz.

6. insanlara bu kadar hakaret etmek sadece sizin gibi düsunenler haklı digerleri yukarda yazdıgınız sıfatlar birde düsman mı göruyorsunuz sizin gibi düsünmeyenleri (sayın hkm size hafızam beni yanlış yonlendirmiyorsa senet sormus ve sızde vakit ayırıp cevap vermiştiniz tarafsız yorumlar yaptıgınz fikrinde idim) ama bu yazınız sizinde bu saydıgınız isimler gibi hakeret ettiginiz fikrini olusturdu bende karsı grup karsı fikirlere bu kadar mı tahammullunuz yok

7.  Alıntı Originally Posted by Egeli Yazıyı Oku
    Olsun ben sizin görüşünüze merak ediyorum. Sonuçta bugün dolar yok. Ya bu konuya bende kafa yordum ama olmuyor. Kurallara uymayanların, kurallara uyanlara olan üstünlüğü bir türlü kırılamıyor.

Dunya GSMH'sinin %83'unu, zengin % 1 aliyor.

Dunyanin hemen hicbir yerinde hukuk , firsat esitligi ve gelir bolusumu adaleti yok.

Bu durumun bu denli yuksek katilimla degismesi talebi , her gecen gun daha kuvvetle dile getirilmeye baslandi.

Dunya, eger bu sekilde devam ederse, sonu kacinilmaz olarak kan, gozyasi ve zulum.

Artik insanlarin umudu iyice azaliyor, degil gida guvenligi, solunacak hava bile sorun artik.

Bence bu manifesto cok onemli,ve bu duyarlilik insallah surer.

3000 den fazla imza.

Bizde olsa, uzun hepsini iceri atardi.

Bu kadarina da sukur.

8. Misal, hep gıcık olduğum ama bugüne kadar değiştiremediğim bir adam ! 8 ay sonra beni arıyor '' Abiciğim, canım benim. gitmişsin, hiç haberimiz olmadı. Ne yapıyorsun nasılsın, evi satmışsın...... '' devam ediyordu ki,

- kardeş bir dakika. bak kendin söylüyorsun, gittim ve 8 aydır yokluğumun farkında değilsin. O halde neden arıyorsun ? Yine tetikçi mi lazım ? dedim.

- Kem küm.... Abiciğim ya biz senin kıymetini bilemedik. hakketen yokluğunu anladık. Bu yönetici 12 bin tl. yi (p)iç etmiş. Bize bir yol göstersen, evrakları watsaptan atsak, baksan ....

mesele anlaşıldı. Yine çıkar meselesi. İşi yoksa görmezden gelen, işi varsa it gibi yapışan tipler....

Sayfa 618/1000 İlkİlk ... 118518568608616617618619620628668718 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •