Önemli bir konu. >>>>>>>>>
Önemli bir konu. >>>>>>>>>
Sayin delikan bu oranin fazla olmasi risk mi.
SM-G965F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Risk her zaman her yerde vardır. ( Görünüşte risk değil, aksine iyi bir şeydir.)
Fakat, sadece HAO'na bakarak işlem yapılamaz. Geçmişte HAO'nı 100% olan bazı tahtalar şimdi kapalı.
Temel değerleri ve Teknik analizi de önemlidir.
Yatırım yaptığınız şirketin, sermaye yapısından sektörüne, takasından tekniğine, sermaye yapısından PD/DD'ne, F/K'ından temettü verimliliğine kadar bir çok parametreyi göz önünde tutmalısınız.
/* derim, naçizane */
"Haddim olmayarak" ne demek Sayın @yörük@, teşekkür ederim bilgilendirmeniz için. Yazdıklarınızı uygulayacağım. Ben, Kairi indikatörünü daha önce hiç duymamıştım. Sayın Kutero Kaptan yazınca araştırdım. Henüz komple sistem geliştirme aşamasına gelemedim ama Sayın DeliKAN' ın iletilerinden, Sayın KUTERO' nun twitlerinden kendimi geliştirme peşindeyim.
Sn Melih_2005,Originally Posted by Melih_2005
xbank - aylık şiir gibi grafik , adamlar picasso diyorum da inanmıyorsunuz bana :oleyo:
[url=https://hizliresim.com/OoH1Cw
Grafiğinizde 1980 ile 2020 yılları arasında data kullanmışsınız. Aylık periyotta, lineer grafiğe, default kullanımlı rsı ve macd eklemişsiniz. Harika şekilde trendler çizmişsiniz. Sonra grafik için şiir gibi benzetmesini kullanmışınız. Emeğinizi takdir eder, saygılar sunarım.
Ancak benim gibi yaşlılar bu grafiğin "şiir" benzetmesine şerh koyarlar.
İlk olarak, haddim olmayarak, naçizane tavsiyem kısa vadeli periyotlarda lineer kullanmamanız, şimdiki grafikte data tarih aralığınız çok uzun olduğu için uzun vade grafik çalışmalarında logaritmik kullanmanız tavsiye edilir.
https://piyasarehberi.org/yatirim/te...mi-ve-farklari
Bu yüzden grafik çizimlerinde kullanılan data tarih aralığı ve kullanılan bar sayısı önem arz eder.
İkinci olarak, grafik logaritmik olduğunda yine trend çalışmaları yapılır. Ancak bakış açısı için bu grafiğin ne ile yorumlanacağı önem arz eder. Eğer siz bu grafiği Bıst100 endeksi ile ilişkisini yorumlamak isterseniz;
grafiğe Bıst100 endeksini eklemeniz gerekir. Bunun için yapmanız gereken sizin kullandığınız sistem için söylüyorum, grafiğin üstüne gelin ve +xu100 yazıp, entera basın. Artık elinizde xbank ve xu100 grafiği aynı anda logaritmik olarak bulunmaktadır.
Üçüncü olarak, anlamsız gibi duran xbank ve xu100 grafiğini, anlamlandırmak için kıyas etmek gerekir ki, kıyası doğru yapmamız için aynı noktadan başlatmamız gerekir. Bu yine kullandığınız sistemde grafiğin üstünde sağ tıklayıp, relativ çizimi işaretleyin. Böylece kıyaslanacak xbank ve xu100 oluşacak ama gördüğünüz rakamlar anlamsız gibi gözükse de sistemsel bakış açışı işin içine girmiş olacak.
Son olarak, artık elimizde xbank ın , xu100 ile kıyasını yapan uzun vadeli logaritmik ve relative grafiğimiz olduğuna göre, bir de usd kur etkisi ile bakarsak, ilk şiir gibi olan grafiğimiz , içinde gizlediği duyguları ortaya çıkaran grafik halini almış olur.
Yaşlılıktan uzun vade kullanmadığım için logaritmik özelliği kaldırıp, 720 bara indirgeyince üzerinde trend çalışması yapılacak çok güzel bir grafik elde edilmiş olur.
Sonuç olarak şöyle diyebiliriz, Sizin ilk grafiğiniz herkesin görmesi gereken ve üzerinde trend çalışması yapılacak grafik olurken, en son ulaştığımız grafik ise usd kazancı kriter almış teknikçinin grafiği gibi düşünülür. Bu grafiğe göre bilinen trend çalışmaları uygulanır. Burada esas olan kişinin kazanç görecesini neyle kıyas ettiğidir. Farklı bakış açıları kişinin kazanç kriterine göre değişmiş olur.
Farklı bakış açılarının zenginlik olduğunu düşünmek, sizin yaptığınız emeğe saygı duymaktır benim için.
Saygılar sunar, başarılarınızın devamını dilerim. Selamlar…
![]()
16.07.2024 - 10.12.2024
yörük abim , tavsiyeleriniz ve tecrübeleriniz başım gözüm üstüne.
grafik çizimlerinde yapıkredinin ücretsiz verdiği real trade i kullanıyorum. grafiklerde üstü üste bindirme özelliği var mı bilmiyorum varsa çok güzel olur benim kullanmak istediğim bir şeydi.
ilginiz ve alakanız için ayrıca çok teşekkür ederim.
Yazıp çizdiklerim kesinlikle yatırım tavsiyesi kapsamında değildir.
melih_2005 twitter ( @maden_cevheri )
Sn melih 2005,
Bende yapıkredi real trade ücretsiz kullanıyorum. Dediğiniz özellik var. Grafiğe bindirme yaparken artı işareti kullanmalısınız.
Örneğin fiyat ekranına bindirme yaparken, +xu100 yazarsanız endeksi, +garan yazarsanız garan hissesini, +rsı yazarsanız rsı indikatörünü eklersiniz.
Ayrıca 14günlük rsı eklediğiniz yere, +rsı yazarak ve periyodunu değiştirerek iki farklı rsı periyot kesişimini görebileceğiniz gibi, +srsı yazarak, rsı indikatörü olan pencereye srsı eklemiş olursunuz.
Saygılar, selamlar...
Son düzenleme : @yörük@; 17-05-2020 saat: 23:28.
16.07.2024 - 10.12.2024
Yer İmleri