Tether usd alın o zaman [emoji16]
Tether gold da var [emoji16]
Tether usd alın o zaman [emoji16]
Tether gold da var [emoji16]
Psikolojik YAS süreci
1.İnkâr 2.Kızgınlık/öfke 3.Pazarlık 4.Depresyon 5.Kabullenme
Bir kap var bir de su bizimkiler bir türlü dengeyi sağlayamıyorlar.
Kredi faizlerini düşürdüler millet maaş kredisi, destek kredisi çekti. Hisse, altın, döviz ne varsa aldı. Bu tür önlemler bunları engelleye yetmez. Piyasanın dengesini kurman gerekiyor ki bu tür. Uyanıklara fırsat vermeyesin. Bizim kiler kabı salladıkça sağa sola su dökülüyor.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
O egeli ben değilim
borsada enflasyon bazinda kimse para kazanmadi. son 80 bin hareketinde kur farkından ayrılmış reel kazanç %2 olmuştur.
dipten alıp tepeden sattım diyen çok azdır. ya da miktar azdır. 20 bin puan harekette 4 bin almış/katılmıştır. bu da ana portföyün %5'ine denktir.
80-100 bin hareketi ve beraberindeki çer çöp rallisinde el değiştiren para miktarı 100 milyonu geçmez. para çıkışı ise 10 milyonu geçmez.
örnek; 2 sene önce aracını 80 bine satıp borsaya giren birisi şu an borsadan 120 bin ile ayrılsa (%50 kâr.!!) sattığı aracı geri alır. o zaman biz bu bo*u neden yedik?
bir referans seviye düşünün..toplumun her alanı bir şekilde bir denge seviyesinde çeşitli vergiler ödüyor..böyle 100 tane alan (vergiye tabi faaliyet alanı) olduğunu düşünelim.. her alan için bir vergi olsun..
sonra bir iktidar geliyor.. çarçur, katakulli ve israf ana hareket tarzı oluyor.. bu israfı finanse etmek için vergiye tabi alanlardan birisinin vergisini fahiş seviyede arttırıyor.. ama bu insafsız vergi nedeniyle aslında daha az vergi topluyor zira insanlar ya o ürünü almıyor (vergi ödememiş oluyor) veya kaçırıyor.. neticede vergi geliri düşen israfçı zihniyet bir başka alandaki vergiyi arttırıyor.. orada da insafsız derecede yuksek vergi nedeniyle vergi geliri istenilen oranda artmıyor ve bu şekilde 100 alanın her birine böyle insafsız vergi artışları getiriliyor.. hatta bazı alanlarda iki vergi oluyor (emlak vergisi ve değerli konut vergisi gibi)..
neticede.. israfla başlayan hatalar zinciri yanlış ve yuksek vergilendirme ile zirve noktasına çıkıyor.. adeletsiz bir vergi sistemi altında halk eziliyor..
oysa vergiler daha düşük olsa.. ama herkesten kaçırmasına fırsat vermeden toplansa.. vergi afları kaldırılsa.. ve israf bitse.. kesinlikle eminim ki şu anda toplanan verginin yarısı ile bile bu çarklar döner.. şu anda alıştıkları vergi gelirini kendi kafalarına göre harcayacakları bir para sanıyorlar.. ve o gelir azaldığında ilk yaptıkları yeni bir vergi icat etmek.. yukarıda anlattığım döngü yani.. sürdürülemez bir durum.. zira temelinde israf ve kötü yönetim var..
It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)
Öncelikle tüm forum üyelerine iyi bayramlar dileriz.
Yeni forum açıldığından bu yana süresiz olarak forumdan yasaklanan nicklere bir af getiriyoruz. Bugün gün içi bu banları yavaş yavaş açmaya başlayacağız, banları açılan üyelerimizin yeniden forum kurallarına uymaması halinde herhangi bir uyarı olmadan hesaplarının tekrar açılmamak üzere kapatılacağını bilmelerini isteriz.
https://www.hisse.net/topluluk/showt...17#post4462017
“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardır. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.
>>> FORUM KURALLARIMIZ <<<
evet.. alımdaki vergi daha yuksek şu haliyle.. en azından vioptaki belli bir aralıkta al/sat işlemi yapanlara göre..
doları 7 kabul edelim hesap kolaylığı için.. mevcut durumda spotta alım vergisi %1 ise 1000 $ için 70 tl yapıyor.. viopta 70 tl vergi için 700 tl lik kar yapmak lazım.. bu da 1 kontrat short için 7 den 6.30 a düşüş veya long için 7 den 7.70 e çıkış demek.. yani bu alım vergisi çok ciddi bir vergi.. viop oyuncuları açısından bahsettiğim dalga boyları içinde işlem yapanlar kar yaptığında spota göre daha az vergi ödeyecek..ama daha geniş marjlarda mesela 1 tl lik marjlarda (long veya short) işlemler olursa viopta ödenilen vergi daha fazla olacaktır..
biz eskiden viop yuksek vergi veriyor diyorduk.. şimdi spot öne çıktı.. bana sorulacak olursa iki durumda yuksek..
It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)
Yer İmleri