Artan

13,86 10 18:10
16,73 9.99 18:10
48,46 9.99 18:10
47,80 9.99 18:10
9,49 9.97 18:10
Artan Hisseler

Azalan

74,25 -10 18:10
1,80 -10 18:10
247,50 -10 18:10
261,00 -10 18:10
355,50 -10 18:10
Azalan Hisseler

İşlem

12.483.671.562,50 18:10
7.660.126.892,25 18:10
7.224.558.633,72 18:10
6.414.277.037,00 18:10
6.015.548.689,20 18:10
Tüm Hisseler
Arama sonucu : 7994 madde; 1 - 8 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz VII

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
     Alıntı Originally Posted by bababazil Yazıyı Oku
    2002 kasım ayından, 2013 mayıs ayında vuku bulan mâlum tatsız hadiselere kadar dolar tam 11 yıl boyunca 1.70'lerde kalmış, tek kuruş yükselmemiştir.
    hatta 2008'de 1.14'e kadar düşmüştür.
    bu 11 yıl boyunca dolar alanların hepsi yıllarca zarar etmiştir.

doları hep artacak zannedenler bunu unutmayınız!
    bir bakmışsınız bu yıl dolar gene 5'lere çekilmiş!

demokrasiye inanıyorsanız aziz milletimizin ferasetine güveniniz! son tahlilde milletimiz en doğru kararı verecektir.
    2001 yılı döviz kurunu yazarsanız daha iyi bir karşılaştırma olacaktır. 1 dolar 669,989 TL.
    Peki o süreçte ne olmuşa gelelim.

Yapısal reformlar yapılmış. Avrupa birliğine üyelik adımı atılmıştı. 2008’den itibaren Fed parasal genişleme yapmıştı. Mutlaka bu maddelere ilave yan maddeler vardır. Onuda siz ilave edin.

Bugüne gelelim
    Yapısal reform yapılıyor mu ?
    AB üyeliğinde ne durumdayız ?
    Fed parasal genişleme yapıyor mu ?

3 maddeye cevabınız evet ise hiç durmayın dolarınızı satın. Uzun bir süre dolar yükselmeyecektir.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    O egeli ben değilim

Alıntı Originally Posted by Egeli Yazıyı Oku
    2001 yılı döviz kurunu yazarsanız daha iyi bir karşılaştırma olacaktır. 1 dolar 669,989 TL.
    Peki o süreçte ne olmuşa gelelim.

Yapısal reformlar yapılmış. Avrupa birliğine üyelik adımı atılmıştı. 2008’den itibaren Fed parasal genişleme yapmıştı. Mutlaka bu maddelere ilave yan maddeler vardır. Onuda siz ilave edin.

Bugüne gelelim
    Yapısal reform yapılıyor mu ?
    AB üyeliğinde ne durumdayız ?
    Fed parasal genişleme yapıyor mu ?

3 maddeye cevabınız evet ise hiç durmayın dolarınızı satın. Uzun bir süre dolar yükselmeyecektir.

Üstat olaya dolar al sat diye bakmaktan ziyade doların artmasının ülkenin büyük çoğunluğuna yarar sağlamayacağının farkında olunması lazım. Misal Bugün Avrupalı bir turist ülkemize geldiğinde tanesi 1 lira olan sudan 1 eurosu ile 7 şişe su alırken ben bir liramla Avrupa’ya gitsem orada benim paramın değeriyle çeyrek şişe bile su alamıyorum. Bir de ülkede çoğu şey dolara bağlı olduğu için dolar arttıkça alım gücü daha da düşüyor. Yani yatırım olarak dolar alsanız bile bir yerden belki kepçeyle başka yerden çıkıyor. Tabiki dolar 1 lira olsun ithalata devam edelim gibi bir argüman da sunamam ama doların dışında yatırım araçlarının olduğunu herhalde söyleyebilirim.

iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

3.  Alıntı Originally Posted by trust06 Yazıyı Oku
    Üstat olaya dolar al sat diye bakmaktan ziyade doların artmasının ülkenin büyük çoğunluğuna yarar sağlamayacağının farkında olunması lazım. Misal Bugün Avrupalı bir turist ülkemize geldiğinde tanesi 1 lira olan sudan 1 eurosu ile 7 şişe su alırken ben bir liramla Avrupa’ya gitsem orada benim paramın değeriyle çeyrek şişe bile su alamıyorum. Bir de ülkede çoğu şey dolara bağlı olduğu için dolar arttıkça alım gücü daha da düşüyor. Yani yatırım olarak dolar alsanız bile bir yerden belki kepçeyle başka yerden çıkıyor. Tabiki dolar 1 lira olsun ithalata devam edelim gibi bir argüman da sunamam ama doların dışında yatırım araçlarının olduğunu herhalde söyleyebilirim.

yalnız üstadım o yatırım araçlarından herkes anlamak zorunda değil öyle bir imkan da yok ya da risk almak gibi, sonuçta devlet size gayrimenkul yatırımından başka bir alternatif sunmuyor spekülatif bir borsanız var halk başka ne yapabilir kendini korumak adına para kazanmayı geçin parasını korumak için?

Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz VII

Alıntı Originally Posted by trust06 Yazıyı Oku

Ben burada şunu yazmıştım. Dolar yükselirse gelirim azalıyor. Ama TL cinsinden servetim artıyor.

Dolar düşerse gelirim artıyor ama TL cinsinden servetim düşüyor. Ama dolar cinsinden korunuyor.

Bizim gibi orta sınıf için gelir önemlidir. Servet güvencedir.
    Gelirimin, alım gücünün artmasını isterim ama gelir artmıyorsa en azından servetimle bunu dengelemek isterim. Sonuçta ben sistemin açığını bulup para kazanan biri değilim. Elimden gelen budur.

O egeli ben değilim

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •