Sayfa 749/1003 İlkİlk ... 249649699739747748749750751759799849 ... SonSon
Arama sonucu : 8017 madde; 5,985 - 5,992 arası.

Konu: Viop - XIX

1. Arkadaşlar BİM konusunda ben kötü şirket demiyorum. Aslanlar gibi para kazanıyor, temettü ödüyor. Ama bu BİM'in geçmişi...
    Peki ya geleceği ne olacak? A101 ve ŞOK da çok güçlendi son yıllarda... Sürdürülebir olmadığını düşünüyorum geleceğinin gerek rekabet ve gerekse konsept nedeniyle... Zaten mevcut Şubelerinde de modernizasyon yatırımlarına başladı rekabet edebilmek için. Bu kar marjlarına mutlaka yansıyacaktır...

Gelelim mali tablolara.... Migros son 5 yılda 800 milyon Euro borç ödemiş (üstelik de ağır bir finansman yükü altında( ve her yıl 400 milyon TL'lik yatırım politikasından taviz vermeyerek.

BİM'in sermayesi 600 milyon TL, Migros'un ise 181 milyon TL. 2-3 yıl içerisinde Migros muhtemelen BİM kadar temettü ödemeye başlayacak., en az BİM seviyesinde... Üstelik bunun altyapısını da sattığı gayrimenkullerle vergisel mali tablolarındaki birikmiş zararları sıfırlayarak...

Geriye, BİM acaba yabancıya satılır mı gibi bir soru gelebilir? Ben bu tür bir yatırımcı olsam, ŞOK bu seviyede, Migros burada iken neden BİM'i bu fiyatla alayım diye sorarım kendi kendime... Üstelik yabancı doğrudan yatırımlar, kar ya da temettüye göre değil, FAVÖK çarpanlarına göre yapılır ve yukarıdaki raporda da yer aldığı üzere bu çarpanlar BİM'de, diğerlerinin 2 katından fazla şu anda..

Bu nedenlerledir ki, BİM takaslarında fiyatı yukarı götürerek çözülme, diğerlerinde fiyatı aşağı çekerek artış görülmeye başladı...

4-5 yıl önce 4 büyük bankanın endeks 30'daki ağırlığı % 40-45 civarında idi ve herkese ısrarla kaçın artık diyordum... Hatta kronik Enkacılara da ısrarla Tekfen Holding öneriyordum ve 60-70 TL civarında TUPRAŞ için dahi gelecekteki finansal maliyetleri ve Vergi Varlığı gelirleriyle dağıtılan temettüden olayı dikkatli ve uzak durmalarını, alternatif olarak Alarko Holding, Tekfen, Arsan ve Alarko GYO öneriyordum buralarda... O zamanlar Hurriyet olarak yazıyordum buralarda...

Hiç kimse o günlerde bu bankalar vediğer şirketler için kötü diyemezdi... Migros için de 1 milyar Euro borç ve döviz kurunun baskılandığı gerekçesiyle negatiftim o dönemlerde 24-32 fiyat aralığında...

Zaman içerisinde Allah ömür verirse yine konuşuruz burada yazılanları ama kimse geçmişte pahalı dediğimiz hisselerde aldıkları pozisyonlar nedeniyle burayıo AĞLAMA DUVARINA çevirmesin...

Herkes kendi bacağından asılır... Ben artık yazmıyorum ama hesabım açık olacak, isteyen özelden yazsın...

Unutmayın borsada geleceğe yatırım yapılır... Birilerinin dolduruşuna gelmeyin...

Hepinize bol kazançlar...

Yatırım tavsiyesi değildir. Syg.
    Paranızın, emeğinizin ve zamanınızın kıymetini bilin... Çaldırmayın...

2.  Alıntı Originally Posted by vicente Yazıyı Oku
    Fed e bir daha bagimsiz diyeni gorevinin merkez bankasi oldugunu iddia eden adami kurekle doverler
    dostum bence sen gayet güzel demişssin Fed jones diye..hatta Fed&P ve Fedd** da olabilir
    Buradaki görüşler kişisel görüşlerimdir. Kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.

Dow Gapla ( bir olay) hareket etmez ise düşmesi zor

Aylık barlar dolu dolu o kadar parayı boşa harcamazlar

Ama bu hafta dinlenecek gibi duruyor

500 puan arasında gidip gelecek gibi

O zamana kadar bir olay yaratılmaz ise

Paranın gücü daha farklı durumlara gebe olacaktır

4. Shortcuları dikenli tellerin içine attılar.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

5.  Alıntı Originally Posted by Hermesj Yazıyı Oku
    Böyle olacağı bilinmiyor mu anlamadım ki.. ülkeyi açıyorsun..
    Yasakla abi maskesiz dışarda gezmeyi..
    1000 lirada ceza koy, bak bakalım çıkıyor mu..
    Uygulanan bi sistem var amaç insanları doğru yönlendirerek bilinçlendirmeye calışmak. Önemli olan insanların işin ciddiyetini kavrayabilmesi yoksa yassak olsa da olmasa da önemli değil. Topuma yasakları kaldırıyoruz ama iş hala ciddi bunun farkında olmazsanız yasakları arttırmak zorunda kalırız mesajı veriliyor. Bu mesajı topluma vermeden cezayla götürmeye kalkarsan devlette para kalmadı halkı soymak için bahane arıyor imajı oluşuyor ki akp şu anda bu imajın altında kalıyor.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    T.C. - duhul EYLÜL 2005
    Gönderi
    14,255
    bıst-100 de: 113.106 var..büyük düşüş öncesi tepkinin kuvvetli direnci.Oraya kadar önünde önemli bir seviye yok.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    AKİNONYA ŞATOSU
    Gönderi
    12,269
    Blog Entries
    1
    Klasik olacak ama artı 7000 gap gelsede keyfimizi bulsak.

Psikolojik YAS süreci
    1.İnkâr 2.Kızgınlık/öfke 3.Pazarlık 4.Depresyon 5.Kabullenme

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Kuzey Ege - İstanbul
    Gönderi
    14,185
    Şaka gibi valla Yine dünya yemyeşil... dün bankacılıkta kısa vade göstergeler saatlik macd vs. Sat yönüne geçtiği için nakite geçtik olayı bim ile kıvırıp artı kapattılar. 12 gün oldu heralde endeks her gün artı artı gidiyor. Bugün terso yapabilirler. Ytd
    Dünyada en zor şey kırılan bir kalbi onarmaktır...

Sayfa 749/1003 İlkİlk ... 249649699739747748749750751759799849 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •