Sayfa 143/326 İlkİlk ... 4393133141142143144145153193243 ... SonSon
Arama sonucu : 2603 madde; 1,137 - 1,144 arası.

Konu: PRKME - Park Elektrik Madencilik

  1. https://www.tradingview.com/x/gCiwwOiL
    Prkme FK = 29.18. çok yüksek..
    Fiyat Kazanç Oranı, bir hisse için ideal rakam FK = 10 - 15 arasi olmalı... Oran 10'nun altında ise hisse fiyatı ucuz kalmış, 15 'in üstünde ise hisse fiyatı pahalı deriz.. y.t.d.

  2. Prkme Defter Değeri = 3.41.. hissenin borsadaki fiyatı 3.56.. defter değerinin üzerinde seyrediyor.. y.t.d.

  3. Prkme Cari Oran = 1.31.
    İşletmenin kısa vadeli borçlarınin karşılanma performansıdir. Yani Türkçesi siz bankadan kredi çekmek isterseniz bile önce cari oran'a bakarlar..
    Cari oranın 1.5 - 2 arasi olması idealdir. Katsayının 2 olarak hesaplanmasi durumunda, her 1 liralık borç karşılığında şirketin 2 Lirası olduğu anlamına gelir. Cari oranın 1'in altında olması ise işletmenin likidite sorunu yaşadığını gösterir, kısa vade borçlarini ödeyemez duruma gelebilir..
    bir işletmenin kararlılığı vaktinde borçlarını ödemesi ve ticari faaliyetlerini aksatmadan yürütmesi anlamına gelmektedir. Bana gore Prkme gerektigi kadar iyi ve kararlı bir şekilde yönetilemiyor galiba.. y.t.d.

  4. Eğer siz Day-Trader kısa vade günlük al/sat'lar yapıyorsanız bu bilgiler pek bir işinize yaramaz.. ama siz Swing-Trader iseniz yani ben hisseye yatırım yapacam, orta-uzun vade tutacam diyorsanız olur.. Yinede bu oranlar tek başına kullanilmamali.. hisseyi alırken Şirketin genel durumunu araştırmanız, daha detaylı bir temel analiz, Gelir tablosu, bilanço, teknik analiz.. vb. diğer argümanlarla beraber incelemeniz lazim.. örnek şirketin sadece PD/DD değerine bakıp oooo cok ucuz kalmış hemen alayım derseniz yalnis yaparsiniz.. hissenin son fiyat hareketlerine, Trend yönüne vb. diğer şeylerede bakmanız lazim.. FK:10-15, PD/DD:1, cari oran :1 olması gereken ideal rakamlardir.. ancak bazen FK, PD/DD, cari oran.. vb. değerleri sektör ortalamalarına göre değişebilir yüksek/düşük çıkabilir.. Y.T.D... herkese bol şans, kolay gelsin..

  5. Prkme Yıllık Özsermaye karlılığı = 3.71.
    Yani şirket hissedarlarına dağıtmayıp bünyesinde tuttuğu her 1 TL’lik paraya karşılık 0,0371. TL para kazanmıştır.. yani karlılık 5.kuruş bile değil.. sirket benim hisseye yatirdigim parayla bile düzgün para kazanamıyor... y.t.d...
    Faliyet geliri düşük, giderleri yuksek.. ancak satilan bakır madeninden cebinde kalan para eğer dolar ise dolar yükseldi geliri arttı ve buradan mevduat faizi geliri var.. Net Kar bu çeyrekte yüksek çıkmış falan hikaye, bana esas faaaliyet gelirinden bahset sen..
    dediğim gibi Prkme'nin temel Analiz rasyolarini iyi görmüyorum.. boşuna baska seylere bakmaya da gerek yok.. Prkme Temel analizi unut.. Teknik Analize gore yorumlamaya devam... kolay gelsin...

  6. #1142
    Elinize emeğinize sağlık Mustafa5 arkadaşım,
    Nice çöp hisseler 3 e 5 e katladı, yeterki götürmek istesinler...elbet bunada sıra gelecektir.
    Kolay gelsin.
    Asla Yatırım Tavsiyesi Olamaz.

  7.  Alıntı Originally Posted by CIvata Yazıyı Oku
    Elinize emeğinize sağlık Mustafa5 arkadaşım,
    Nice çöp hisseler 3 e 5 e katladı, yeterki götürmek istesinler...elbet bunada sıra gelecektir.
    Kolay gelsin.
    Sağol başkan, dün sağlam durdu tam cikacak dedik, kapanışta sacmaladi kağıt % -3 düştu, kızdım biraz, sorun yok..:) bu kağıt eskiden 6-7.tl lerde islem yapıyordu. Tekrar gelecek oraya.. kolay gelsin..

  8. #1144
     Alıntı Originally Posted by marinsea Yazıyı Oku
    3.550 köprüden önce ki son çıkış.
    Saygılarımla.
    Geçmiş olsun.
    Saygılarımla.
    Dört çeşit insan vardır: Bilmeyen ve bilmediğini bilmeyen: O bir aptaldır uzak dur. Bilmeyen ve bilmediğini bilen: O basit bir insandır. Öğret. Bilen ve bildiğini bilmeyen: O uykudadır. Uyandır. Bilen ve bildiğini bilen: O akil insandır. Takip et.

Sayfa 143/326 İlkİlk ... 4393133141142143144145153193243 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

  • Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •