Sayfa 196/1001 İlkİlk ... 96146186194195196197198206246296696 ... SonSon
Arama sonucu : 8005 madde; 1,561 - 1,568 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz VIII

1.  Alıntı Originally Posted by Tinaz Yazıyı Oku
    Ben hic kimseye bu konuda bilgi vermem.

Cunku, surekli al/sat yapip, parayi buyutecegini dusunuyor, soran.

Yatirimci olmak, day-trader olmak baska baska isler.

Bunu anlatmak zor.

Sonunda, ne dostlugunuz, ne arkadasliginiz kalir.
    Bir de uyuz olduğum şey, mucize tüyo bekliyor kimisi.
    Bugün tüm parasıyla girecek, yarın hemen parayı katlayacak.

Adam soruyor "elime para geçti ne yapayım, sen paranı ne yapıyorsun?"

Diyorum "altın alıyorum" ama adamın sorduğu seviye de 388-390 TL falan yani.

Kardeşim ben bugün 388 Liradan altın alıyorum ama anca 3 gram 5 gram.
    Zaten % 99'unu 120 TLden, 140 TL'den almışım. Şimdi 5 gramı kaç liradan alırsam alayım komaz.
    Sen bana uyup 388 liradan tüm paranı altına gömeceksin, sonra 360 liraya düşünce gelip bana saldıracaksın.

Vallahi kimseye zerre kadar bile yatırım tavsiyesi verilmez.
    Evi tutarken herkes iyidir. Yeni kiracı adayınız iyi birine benziyor olsa da, DAVA GEÇMİŞİNİ mutlaka isteyin.
    https://www.milliyet.com.tr/ekonomi/...nir-mi-6994969

2. ABD'de enflasyon mayısta beklentilerin altında kaldı

ABD'de tüketici fiyat endeksi (TÜFE) Mayıs'ta aylık yüzde 0.1 düştü, yıllık bazda da yüzde 0.1 ile beklentilerin altında arttı.

https://www.dunya.com/ekonomi/abdde-...-haberi-472387

Ya Amerika karsiliksiz para basiyor diyenler, neredesiniz.

3.  Alıntı Originally Posted by Tinaz Yazıyı Oku
    Dogrusun Turnike,

Son 6 ayda Borsa İstanbul'a gelen 312 bin yeni yatırımcı arasında en kalabalık grup 61 bin ile yaşları 30-35 arasında olanlar. İkinci kalabalık grup ise daha gençler. Yaş aralığı 25 ile 30 arasındaki bu gençlerin sayısı tam 55 bini aşkın arttı.

Burada yazan 55.000 artisa takilmisim.

bunlar etraftan şöyle kazandım böyle kazandım diyen hasbel kader 3-5 kişi ile sınırlı yada bir kaç hisseyi kulaktan dolma almadan ondan bundan takip ediyorlar hisse 2 ye katlamış ooo falan diyorlar yatırsaydık bizde kazanırdık oysa ki işin iç yüzü öyle değil al bakalım sana yediriyorlar mı vururlar adamın kafasına ...yani herkes hemenden köşe dönmenin peşinde birgün şemsiye açılacak am iş işten geçecek..

Merkez Bankası net uluslararası rezervleri 5 Haziran itibarıyla 31,55 milyar dolar oldu(Önceki 33,09Mlr)

“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardır. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.

>>> FORUM KURALLARIMIZ <<<

Merkez Bankası,
    - Brüt döviz rezervi 5 Haziran itibarıyla 55,61 milyar dolar oldu(Önceki $54,36Mlr)
    - Altın rezervi 5 Haziran itibarıyla 36,61 milyar dolar oldu(Önceki $36,67Mlr)
    - Toplam rezervi 5 Haziran itibarıyla 92,22 milyar dolar oldu(Önceki $91,03Mlr)

“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardır. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.

>>> FORUM KURALLARIMIZ <<<

6.  Alıntı Originally Posted by cevdet _060 Yazıyı Oku
    bunlar etraftan şöyle kazandım böyle kazandım diyen hasbel kader 3-5 kişi ile sınırlı yada bir kaç hisseyi kulaktan dolma almadan ondan bundan takip ediyorlar hisse 2 ye katlamış ooo falan diyorlar yatırsaydık bizde kazanırdık oysa ki işin iç yüzü öyle değil al bakalım sana yediriyorlar mı vururlar adamın kafasına ...yani herkes hemenden köşe dönmenin peşinde birgün şemsiye açılacak am iş işten geçecek..
    Pandemi olayları patlak verdiğinde dipten kaç kişi alabildi? Yada kaç kişi almaya cesaret edebilir?
    Tüm dünya eve kapanmış. Ticaret durmuş. (Bence halen değişen bir şey yok. Asıl kriz yeni başlıyor)
    O ortamda küçük yatırımcı borsaya giremez. Sonra 2 katına çıkınca aman kaçıyor diye almaya başladığında kafasına vururlar uzun vadeci olur
    Borsanın düzeni böyle...

7. Ağustos 2018 deki tepe noktayı yani 7,20 yi geçti bu yıl geçti ve 7,27 yi gördü ancak üzerinde kapanışlar yapamadı baktılar ki çok pis gidecek ikt. dolar ve altına vergi olayı getirdi ancak tüm bunlara rağmen bizim millet kanımca yine vazgeçmedi yine dolar ve altına devam dedi. bakalım bu sefer en kötümser halde Ağustos ayında 7,27 yi kırıp üzerinde kalacak mı kalırsa 7,50 ve 7,80 görülebilir. Ancak ağustos ayından önce görülecek gibi iyimserlik oluştu bende...

8.  Alıntı Originally Posted by Tinaz Yazıyı Oku
    Ben hic kimseye bu konuda bilgi vermem.

Cunku, surekli al/sat yapip, parayi buyutecegini dusunuyor, soran.

Yatirimci olmak, day-trader olmak baska baska isler.

Bunu anlatmak zor.

Sonunda, ne dostlugunuz, ne arkadasliginiz kalir.
    Ben nadiren bilgi veririm. Çünkü aldığım hisseler genelde U 100 dışında. Gidiş ve dönüşleri hızlı olur. Söylersin bir anda aşırı düşer sabredemez satar başlar mızmıza.
    Ama ben sabırlıyım. Hiç bir spek beni dökemez. 🙂
    Ky olduğum için 3-5bin TL alım yapıyorum zaten.
    Gerçi elimdeki kağıtları iyi borsacılar taşımaz.

Sayfa 196/1001 İlkİlk ... 96146186194195196197198206246296696 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •