Ek 25290
Sırtında evini taşıyan bunlar değil mi .
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ek 25290
Sırtında evini taşıyan bunlar değil mi .
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Normalleşme sürecine geçilmesiyle birlikte hızla artan vaka sayıları, ''Koronavirüs'te 2. dalga mı geliyor?'' endişelerine neden olurken, Bilim Kurulu da konuyla ilgili olarak bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantı sonrası basına konuşan kurul üyesi Prof Dr. Yalçın Özeyciler, kamu bankalarınca sağlanan konut kredilerinde fazilerin bir miktar daha düşürülmesi yönünde hükümete tavsiye kararı aldıklarını açıkladı.
Bu kararın vaka sayılarını tekrar düşürmeye nasıl yardımcı olacağı yönündeki bir soruya, ''Olabilir de olmayabilir de. Biz de çok emin değiliz ama denemekte yarar var" şeklinde yanıt veren Özeyciler, "Hani belki bir ihtimal, faizlerin düşmesiyle daha fazla vatandaşımız evinde kalıp internetten konut fiyatlarına falan bakarak vakit geçirir. Öyle saatlerce bilgisayar başında takılabiliyor insan. Ya da mesela diyelim ev aldılar. Yaz boyunca o evin temizliğiyle, tadilatıyla falan uğraşırlarsa o şekilde de sokağa çıkan kişi sayısı azalabilir. Şu an sesli düşünüyorum" ifadelerine yer verdi.
"Bilim de bir yere kadar..."
"Peki faizler düşünce daha fazla kişi bankalara ve emlakçılara giderse ne olacak? O zaman da virüs daha hızlı yayılmaz mı?" şeklindeki bir başka soruya ise "Yani evet o da olabilir. Süreci görmek lazım" sözleriyle yanıt veren Özeyciler, daha sonra samimi itiraflarla açıklamalarına devam etti:
"Valla açıkçası şu aşamada aklımıza başka bir tavsiye kararı gelmediği için bunu bulduk biz. Maske takın, sosyal mesafe falan desek, sallayan yok. Tekrar kısıtlamalar tavsiye edecek olsak hükümet buna yanaşmayacağı gibi vatandaşlardan da tepki gelir. Milletin zaten canı burnunda. Vaka sayısı 10 katına da çıksa bundan sonra kimseyi evine sokamayız artık. O yüzden o konuya da hiç girmedik. En temizi konut kredisi. Onu herkes seviyor. Salgının başlarında da düşürülmüştü zaten hatırlarsanız. Evet bilimsel açıdan salgınla pek bir ilgisi yok gibi görünüyor ama belki de o sayede nispeten başarılı bir süreç geçirdik. Bilemiyorsun ki. Bilim de bir yere kadar yani..."
Selamlar. Burada yazmış olduğum bilgi, yorum ve düşünceler tavsiye ve yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Webster üstad nerede diye sormayın, işte burada: https://www.hisse.net/topluluk/showthread.php?t=45203
Son dakika…Bingöl’de 5.6 büyüklüğünde bir deprem daha!
Bingöl'ün Karlıova ilçesinde dün meydana gelen depremin ardından artçı sarsıntılar devam ediyor. Bugün saat 09:51'de merkez üssü Bingöl Karlıova olan 5.6 büyüklüğünde bir deprem daha yaşandı. İşte AFAD ve Kandilli Rasathanesi verilerine göre son depremler...
Deniz 43 Alıntı..
Eski Hazine Müsteşarı vekili Hakan Özyıldız yazmış:
http://www.hakanozyildiz.com
"Tablo aşağıda.
Kredi ve tahvil geri ödemeleri cari açıktan fazla.
Geçen yılın ilk dört ayında döviz ihtiyacı yeni borçlanma ile karşılanırken bu yıl TCMB'nin rezervlerinden gitmiş.
Acilen turizm ve ihracattan döviz girişi başlamazsa işler zora girebilir."
https://1.bp.blogspot.com/-40o4Yg2JX...400/Resim1.png
Mayıs'ta bütçe açığı 17,3 milyar TL oldu
Hazine ve Maliye Bakanlığı verilerine göre, Mayıs ayında merkezi yönetim bütçe açığı 17,3 milyar TL oldu. Ocak- Mayıs dönemindeki toplam açık 90 milyar TL'yi aştı.
Hazine ve Maliye Bakanlığı, Mayıs ayı merkezi yönetim bütçe dengesi verilerini açıkladı. Buna göre, bütçe açığı mayısta 17,3 milyar TL, ocak- mayıs döneminde 90,1 milyar TL oldu.
Mayısta bütçe gelirleri 68,1, bütçe giderleri ise 85,4 milyar TL olarak açıklandı. Ocak- Mayıs döneminde yapılan toplam faiz harcaması, 65 milyar TL'ye ulaştı.
Bütçede faiz dışı açık da mayısta 7,6 milyar TL, ocak- mayıs döneminde 25,1 milyar TL oldu.
Merkez Bankası'dan (TCMB) aktarılan 40,5 milyar TL'lik kaynakla ocakta 21,5 milyar TL fazla veren bütçe, şubatta 7,4 milyar TL, martta 43,7 milyar TL, nisanda 43,2 milyar TL açık vermişti.
Yer İmleri