Sayfa 943/1230 İlkİlk ... 4438438939339419429439449459539931043 ... SonSon
Arama sonucu : 9840 madde; 7,537 - 7,544 arası.

Konu: ...::: Beyaz Yaka İçin Tasarruf ve Yatırım Koçluğu-2 :::...

1. Maşallah abi. Yalniz ceketi atsak çocuk oluyor bu ara tuttuğum tavan tavan olmaya başladı, borsacı içgüdüm bunun mutlu bir sonla bitemeyeceğini söylüyor ama herhalde herkesten önce de yine ben kaçabilirim diye düşünüp hiç inatlaşmadan devam ediyorum. Hayırlısı bakalım.
     Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Bu arada, traktör ve deva güvenimi boşa çıkarmadı...ikisi de tam uzun vade kağıdı oldu son gelişmelerle...traktör 30-40 TL aralığında iken çok yazdık geçen yıl...deva zaten, önümüzdeki 5 yılın Yaldız adaylarından,...tek dezavantajları kısa vadede ikisi de çok primli.

2.  Alıntı Originally Posted by monaroza Yazıyı Oku
    Deva bir haberle roketledi bugün. Haberden bi arkadaşım sayesinde haberim oldu. Görür görmez ekleme yaptım. Millet habere 3 saat sonra uyanabildi. Velhasıl bir haber bir hisseyi nasıl etkiler uygulamalı olarak gördük bugün.

Sent from my iPhone using hisse.net mobile app
    Deva ile ilgili haber nedir? Özel Durum Açıklaması şeklinde göremediğim için merak ettim.

Malum haber ile hisse fiyatları arasındaki ilişkiler genelde bilanço kadar destekli olmayabiliyor. Önemli olan firmada büyüme ki deva bunu bir süre daha başaracak gibi duruyor...
    Yatırım tavsiyesi içermez ve asla yatırım tavsiyesi DEĞİLDİR.

3.  Alıntı Originally Posted by nosfecagri Yazıyı Oku
    Maşallah abi. Yalniz ceketi atsak çocuk oluyor bu ara tuttuğum tavan tavan olmaya başladı, borsacı içgüdüm bunun mutlu bir sonla bitemeyeceğini söylüyor ama herhalde herkesten önce de yine ben kaçabilirim diye düşünüp hiç inatlaşmadan devam ediyorum. Hayırlısı bakalım.
    Açıkçası tavan hoşuma gitmiyor,,,hele son dönemlerde lanet hareketler bıktırdı beni...az az da olsa, düzgün bir şekilde çıksın isterim..ttrak o açıdan güzel örmek, çok karakterli hareket ediyor, en sevdiğim tarz hareketler bunlar.
    Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53

4.  Alıntı Originally Posted by diproyal Yazıyı Oku
    Deva ile ilgili haber nedir? Özel Durum Açıklaması şeklinde göremediğim için merak ettim.

Malum haber ile hisse fiyatları arasındaki ilişkiler genelde bilanço kadar destekli olmayabiliyor. Önemli olan firmada büyüme ki deva bunu bir süre daha başaracak gibi duruyor...
    Haberin bence çok önemi yok, orta uzun vade için..ama spekler bu tür haberleri bahane edip, kısa vade vurkaç hareketler yapıyorlar ( İngiltere’de yapılan geniş çaplı bir araştırmada bir ilacın covid tedavisinde faydalı olduğu ortaya kondu..bu ilacı ülkemizde üretenlerden biri de deva).
    Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Şişli-İstanbul
    Gönderi
    1,689
    şöyle bir sosyal medyayı ve burayı okudum da özgür demirtaş'ı baya baya yerin dibine gömmüşler. bizim millete gerçeklerden bahsedince hoşuna gitmiyor orası açık. mini mini rallilerle, saçma sapan spekülatif hareketlerle para kazanan kişiler kendini ben oldum abi artık diye hissediyor demekki. finansal hafızanız veya grafiğinizin 0 noktası 2009'dan başlıyorsa ve dipte alıp tepeye yakın realize olabiliyorsanız evet özgür demirtaş videosu size hitap etmiyor ve stocks for dummies gibi düşünmeniz normal karşılanabilir. bizim borsamızda da son 20 yılda açın grafikleri en baba kağıt ne kadar kazandırmış hesaplayın. eminim hepiniz mükemmel karlar edip çok iyi portföy büyütmüşsünüzdür. ama son bir kaç yılda tabii.

20 yıl boyunca her yıl tüfe+%10 kazanan sayısı şu forumda bir elin 5 parmağını geçmez eminim.

6.  Alıntı Originally Posted by ajfa Yazıyı Oku
    şöyle bir sosyal medyayı ve burayı okudum da özgür demirtaş'ı baya baya yerin dibine gömmüşler. bizim millete gerçeklerden bahsedince hoşuna gitmiyor orası açık. mini mini rallilerle, saçma sapan spekülatif hareketlerle para kazanan kişiler kendini ben oldum abi artık diye hissediyor demekki. finansal hafızanız veya grafiğinizin 0 noktası 2009'dan başlıyorsa ve dipte alıp tepeye yakın realize olabiliyorsanız evet özgür demirtaş videosu size hitap etmiyor ve stocks for dummies gibi düşünmeniz normal karşılanabilir. bizim borsamızda da son 20 yılda açın grafikleri en baba kağıt ne kadar kazandırmış hesaplayın. eminim hepiniz mükemmel karlar edip çok iyi portföy büyütmüşsünüzdür. ama son bir kaç yılda tabii.

20 yıl boyunca her yıl tüfe+%10 kazanan sayısı şu forumda bir elin 5 parmağını geçmez eminim.

Son birkac yilda tufe + %10 basarmis biri diger donemlerdede basarma olaailigi yuksek bence

SM-A505F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

7. Özgür demirtas ın videosundan önce de ben böyle olduğunu düşünüyordum. Ancak videonun çok fazla olumsuz yönde eleştiri almasını anlamlandırabiliyor (duygusal sebeplerle) fakat eleştirileri anlayamıyorum. Sanki alternatif bakış açısı sunmuyor gibi.

Elle tutulur bir eleştiri görürseniz, rica etsem paylaşabilir misiniz?

Teşekkürler.

SM-G955F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

8. Bence konu yeterince konuşuldu. Daha faydalı yazılarla devam edelim derim

Mesela TÜFE+%10, ya da usd getirisi +%10... hatta buna bist 100 getirisi+%10 da diyebiliriz. Makul bir hedef mi, son 2-3 yıllık performansınızla bu hedefe ulaşabileceğinizi düşünüyor musunuz?

Milletin ayda %30-40 kazanma hedefi varken, bu hedefler vasat mı kalıyor? İşte burada uzun vade yayımcı mısınız, yoksa şansını deneyenlerden biri mi, bu ortaya çıkıyor. Gerçekten 20-25 yıl gibi sürelerde ortalama getiri olarak +%10 u sağlamak, reel getiri olarak yıllık %10 demek, bu da hemen hemen 8 senede portföyü reel olarak ikiye katlamak demek..25 senede, reel olarak 8 kat demek.

Sayfa 943/1230 İlkİlk ... 4438438939339419429439449459539931043 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •