Originally Posted by
2020
1-taşınmaz için ödenen para tapu teslim edildiği gün hesaba yatar.
2-satıştan elde edilen paradan yaklaşık 88 milyon avro kar yazar bu da yaklaşık 668 milyon TL.demektir.6 aylık bilançoya bu kar rakamı yansır.(Hisse başı 12.8 TL) Eğer bu elde edilen para yine Almanya'da gayrımenkul yatırımında kullanılırsa ki,ben 22 milyon avro vergi vermemek adına bu yolu tercih edeceklerini sanıyorum.Bu sefer 22 milyon avro vergi iadesi alınır ki bu da yaklaşık 167 milyon TL(hisse başı 3.2 TL) katma değer yaratır.Ayrıca yılsonu kalan yerin yeniden değerlendirilmesiyle(kalan yerin değeri yaklaşık 1 milyar 80 milyon ilavesiyle) 2020 yılı kar rakamının 1.740 milyar olabileceğini öngörüyorum.Bu da sırf Almanyadaki yerin hisse başına 33 TL yansıyacağını düşünebiliriz.Yurtiçi değeri de yaklaşık 8 TL olunca Defter değerinin 2021 de 40 TL olacağını düşünebiliriz.
3-Palanın bu tahtada pozisyon almaya g..ü yemez.patron hakim hisselerde değil pala kılıç,kalkan da alamaz.
Benim bu değerlendirme ve projeksiyonlarım elde ettiğim veriler ışığında, değişik simülasyonlar üzerinden yapılmıştır.Öngörülerim kesin olmamakla birlikte yatırım tavsiyesi içermez,sadece beni bağlar.
Rakamlar üzerinde tartışmaya açığım.
Yer İmleri