Alkol tüketimi bir bağımlılıktır.Ben de alkol kullanıyorum ve şu son 3 ayda yaptığım tek şey herkes gibi market alışverişi.Şu zor korona karantinasinda ben ve çevrem çoğunlukla bu alışkanlıklarımıza evimizde de devam ettik.Araba ve ev alamadık pahalıydı dışarı ile de ilişiğimiz kesildi.Harcamalarımızın çoğunu markete verdik.Ruslarında pazarında lider olan 1966 yılında kurulmuş sars,domuz gribi,darbe,ekonomik kriz görüp hala marka değeri en yüksek 20 şirketin arasında olan bi değerden bahsediyoruz.çogu zaman ilk bilanço eksi gelmiş ve diğer bilançoları artı gelmiş. Mantığı 31 mayıs ta temettü verip ağustosun 9unda 2. Bilançoya kadar geçen zamanda ordan gelen pozitif bilançoyla temettüden dolayı düşen hisse değerinin açığını kapatıp yabancıların gözdesi olmuş.31 mayısta vermesinin sebebi 2. Bilançoya kadar yapacağı kara güvenmektir bence.benim görüşüme göre 31 mayısta vereceği temettüyü koronanın ilerde yapabileceklerini kestirememek, insan alışkanlıklarının değişebileceğini öngörmek böyle bir ortamda riske girmek istemediğinden iptal etmiş olabilir.Ve yine önü açılıp durumun stabil seyretmesinden ve önünü görebilmesinden dolayı tekrar temettü olayına girmiş olabilir.9 temmuzda kurul,kurulda kabul edilirse 17 temmuzda temettü 9 ağustosta bilanço var.Fitch yatırım yapılabilir seviyesinde tuttu ,sayin Fahrettin Koca sokağa çıkma yasağı yok dedi.yıllardır yönetim aynı bir bildikleri vardır diye düşünüyorum.
Şayet bilanço yine zarar açıklarsa Rusya ve turizmin çok büyük etkisi varmış deyip şapkamızı önümüze alıp bi düşünürüz yatırımımızı.
Yukarda yazılanlar benim şahsi görüşüm olmakla beraber yatırım tavsiyesi değil kendime ait düşünceler ve karalamalardır.Bir uzmana danışınız.