Sayfa 680/1001 İlkİlk ... 180580630670678679680681682690730780 ... SonSon
Arama sonucu : 8001 madde; 5,433 - 5,440 arası.

Konu: YATIRIM FONLARI VI ( & Mevduat faiz karşılığı oranları )

1.  Alıntı Originally Posted by mistyimage Yazıyı Oku
    opi ve oph fonlar hakkında düşünceleriniz nedir? Performanları epey iyi görünüyor. şu https://www.youtube.com/watch?v=7B8_nsLkPPw videoyu izleyince tosun aklıma geldi ama
    şimdilik gayet mükemmel görünüyor da. tek tereddüdüm, olası düzeltmelerde nasıl bir performans sergileyeceği? bi ara yine Osmanlının değişken fonu güzel gitmişti ama düzeltmelerde fena çakılmıştı. şu an geçen yıl sonuna doğru olan dönemdeki tcd gibi bir güzellik oluyor ama düşüşlerde de yine tcd kıvamında bir düşüş olur mu olmaz mı? geçen gün kendileriyle görüşmemde türev araçlarla falan düşüşlerden en az zararla çıkmaya çalışıldığını ve kısa vadede oluşabilecek fırsatlar için de al sat yapılarak oldukça aktif bir yönetim sergilendiğini falan söylemişlerdi. azar azar denenebilir gibi duruyor.

2.  Alıntı Originally Posted by mistyimage Yazıyı Oku
    opi ve oph fonlar hakkında düşünceleriniz nedir? Performanları epey iyi görünüyor. şu https://www.youtube.com/watch?v=7B8_nsLkPPw videoyu izleyince tosun aklıma geldi ama
    opi klasik hisse senedi fonu gibi gözüküyor ama oph, tcd/acc'ye benziyor. hatta tcd'den çok daha keskin günlük iniş ve çıkışları var ama toplamda ondan çok daha iyi getirmiş. Portföy şirketi konusunda fazla bilgim yok.

3.  Alıntı Originally Posted by hellistheothers Yazıyı Oku
    İki fon da endekse relatif iyi performans göstermiş görünüyor. Ancak ben bir süre daha izlemek yanlısıyım açıkçası. Bunlardan birinin içinde türev enstrümanlar ve ne yönde kullanıldıklarını bilemiyoruz.
    Değişken kategorideki OPB'de iyi görünüyor.
     Alıntı Originally Posted by hayrani Yazıyı Oku
    şimdilik gayet mükemmel görünüyor da. tek tereddüdüm, olası düzeltmelerde nasıl bir performans sergileyeceği? bi ara yine Osmanlının değişken fonu güzel gitmişti ama düzeltmelerde fena çakılmıştı. şu an geçen yıl sonuna doğru olan dönemdeki tcd gibi bir güzellik oluyor ama düşüşlerde de yine tcd kıvamında bir düşüş olur mu olmaz mı? geçen gün kendileriyle görüşmemde türev araçlarla falan düşüşlerden en az zararla çıkmaya çalışıldığını ve kısa vadede oluşabilecek fırsatlar için de al sat yapılarak oldukça aktif bir yönetim sergilendiğini falan söylemişlerdi. azar azar denenebilir gibi duruyor.
     Alıntı Originally Posted by md1 Yazıyı Oku
    opi klasik hisse senedi fonu gibi gözüküyor ama oph, tcd/acc'ye benziyor. hatta tcd'den çok daha keskin günlük iniş ve çıkışları var ama toplamda ondan çok daha iyi getirmiş. Portföy şirketi konusunda fazla bilgim yok.
    Aynı anda yazmışız, üçümüzün de takibinde sanırım bu iki fon. Ben uzaktan iyi takip edemediğim için az bir miktar ikisinden de aldım. Bakalım nasıl hareket edecekler?

4.  Alıntı Originally Posted by zenci42 Yazıyı Oku
    ARE fonu

ekvator,kostarika,özel sektör(petrol,gaz),srilanka,argentina,senegal,lüxe mburg,belarus,gana,moskova bankası,meksika petrol şirketi ne ait tahvil,bono içeriyor...

son 1 aylık getirisi % 9,5...hemide bizde usdtry düşerken....

daha yeni görüyorum...çok fırın ekmek yemeliyiz daha..

TDG PORTFÖY DAĞILIM RAPORUNA BAKTIM

bu fonda kolombiya,şili,endenozya,abd,meksika,romanya eurobondları ve abd'de bulunan özel sektöre bonolarına yatırım yapmış..

ama iki fon arasında getirilerde bayağı fark var? bilen var mı? neden?

5.  Alıntı Originally Posted by myfinans Yazıyı Oku
    Yani çok iddialı konuşmayayım ama düzeltme falanda olsa çıkmayı düşünmüyorum.

Dahada düşer bu deyip fondan çıkmaya karar ver, çıkma işlemini yap, çık, T2 para gelsin derken fon tekrar yükselmeye başlıyor.
    Bu defada bu gene biraz düşer düşşün alırım falan derken sattığımızdan yüksek fiyata alıyoruz.

Ayrıca birde şöyle düşünelim.1 yıl önce iyi yönetilen hisse fonu alanlar gerçekleşen onca badireye rağmen fonu elinde tutmuş olsalardı fonuna göre değişmekle birlikte %40 ila % 125 arası getiri elde edecekmiş.Düşünün son 1 yılda neler oldu.Buna rağmen bu getiri.

Bence bu yıl dahada iyi getiri imkanı olacak, çünkü gidecek yer yok artık.

Doğrumu bu düşüncem ne dersiniz?
    Selamlar üstad, nasılsınız ?

2.9.2019 da 1.371047 TL fiyatla aldığım TCD'ler hala duruyor. Grafiğe baktığımda 5 ay önceki değerini henüz yakalayamamış ama fon işine uzun vadeli bakmayı doğru bulduğum için hiç dokunmuyorum.

Saygılar.
    Saygılar...

6. Merkez Bankası, Çin ile imzalanan swap anlaşması kapsamında ilk Çin Yuanı fonlamasının 18 Haziran'da yapıldığını açıkladı. Merkez, Türk şirketlerinin Çin'den ithalatını yerel para ile ödeme yaparak gerçekleştirdiğini duyurdu.

Merkez Bankası açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

"Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) ile Çin Halk Cumhuriyeti Merkez Bankası arasında 2019 yılında yenilenen swap (para takası) anlaşması çerçevesinde Çin Yuanı (CNY) fonlamasının ilk kullandırımları 18 Haziran 2020 tarihinde yapılmıştır. Bu sayede ilgili bankalar aracılığı ile çeşitli sektörlerdeki Türk şirketleri, Çin’den ithalatlarını CNY cinsinden ödeme yaparak gerçekleştirmiştir.

Swap anlaşması kaynaklarının kullanılmış olması, uluslararası ticaret ödemelerinde yerel para kullanımı ve Türk firmalarının uluslararası likiditeye erişimi açısından önem arz etmekte olup aynı zamanda her iki ülke arasındaki mali işbirliğini de güçlendirecek bir adım olarak değerlendirilmektedir.

Öte yandan ticari bankalar da uluslararası faaliyetlere ilişkin ürün yelpazelerini, söz konusu swap anlaşmasını dayanak alan bir strateji ile genişletebileceklerdir.

TCMB, uluslararası ticaret ödemelerinin yerel para birimleri ile yapılmasının yanı sıra swap anlaşmalarını ve bu kaynaklarının kullanımını desteklemeye devam edecektir."

7. Dolarla swap yapamıyoruz artık ülkelerin yerel para birimleri ile yapıyoruz.miktarını açıklamamışlar

8.  Alıntı Originally Posted by aliserpil2005 Yazıyı Oku
    Dolarla swap yapamıyoruz artık ülkelerin yerel para birimleri ile yapıyoruz.miktarını açıklamamışlar
    Cokomelli değil demek ki eser miktarda🙂

Sayfa 680/1001 İlkİlk ... 180580630670678679680681682690730780 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •