Sayfa 511/1001 İlkİlk ... 11411461501509510511512513521561611 ... SonSon
Arama sonucu : 8001 madde; 4,081 - 4,088 arası.

Konu: Viop-XX

1.  Alıntı Originally Posted by Hermesj Yazıyı Oku
    Ruslar hala sovyet silahlarını taşıyor. Ve sanayiisi modern değil. Biz ise tamamen modern sistemlere sahibiz. Sandığınız kadar iyi değiller. Biz drone konusuna ağırlık verdikki bencede geleceğin silahları ve bu konuda dünya birincisi olmasak da ilk 3 teyiz diyebilirim.

Hss bir ihtiyaç olduğu için, s400 tarzı bir üretim yakında gelmek üzere.
    Türkiye nin savunma sanayiisi şuan parti üstü bir politikada. Kim gelirse gelsin, projeleri devam ettirmek zorunda. Çünkü 30-50 yıllık proje çalışmaları var.
    En büyük atılım ise TFx
    Ruslar hala modern olmayan sovyet silahlarını taşıyor

Ama bizim silahlarımız modern

Hermej dayı kokaini azalt biraz dumanlı kafa ile saçmalıyorsun

Ruslardaki SU35 ler 1980 ler den kalan F16 ların aklını alır..

Biz TFX in anca maketini yaparken Ruslar SU57 yi üretmeye başladılar..

Ruslardaki S400 ler ABD nin çok övdüğünüz hantal F35 leri radarda yakalıyor..

Ruslar S500 leri bile üretmeye başladılar, hey yavrum hey memketin Ahaber hafızalı yurdum insanı ile işimiz zor

LDN-L01 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    İstanbul
    Gönderi
    5,796
     Alıntı Originally Posted by şahit Yazıyı Oku
    sonik mi?
    elektro manyetik mi?

Aslında elektro manyetik bi top tasarlamak lazımdı.
    Burdan bir ateşliyon urusya,
    bi daha çin
    bi daha amerika.
    Fena ateşlerim büle.
    Elektromanyetikte olabilir haberi bulamadim
    Canın bile emanetken, Kaybedecek neyin olabilir ki?

TFX projesinde ana konu motor.. dakikada yaklaşık 20 bin devir dönen (rpm) ve metal erime sıcaklığından yüksek olan 1500-2000 derecede saatlerce çalışan bir cihaz.. malzemesi süperalaşım, inconel vb.. mesela evindeki çamaşır makinesi dakikada 1000-1200 devir dönüyor.. oradan hesap et..

aviyonik gibi şeyleri geçtim, en kötü ihtimalle görev bilgisayarı ve tüm muharebe unsurları ile iletişim gibi konularda 4. nesil seviyesinde kalırsın.. ama motor konusunda savaş uçağı vs ticari uçak tasarım isterleri birbirinden farklıdır.. savaş uçağında survivability (hayatta kalma) önemli, bunun için thrust vectoring ve yakıt tasarrufu optimum olmak zorunda.. elbette bir de 5. nesil için supercruise gerekiyor.. bu nedenle özellikle ingilizlerle işbirliğine girmeye çalıştılar, ama ingilizler çekildi.. aynen tümosan tank motorunda olduğu gibi IP konusu önemliydi, orada da avusturyalı AVL çekilmişti anlaşmadan.. TFX motoru konusunda da ingilizler IP konusunda kendilerince haklı nedenlerle çekildiler..

bunlar sanıyor ki yabancıların binbir emekle geliştirdikleri teknolojiyi sen para verdin diye sana verecekler.. komedi.. 2014 te mesela yerli uçak göklerdeydi.. sene olmuş 2020 hala yok.. mesele yapmak meselesi değil.. yapılabileceği konusunda şüphem yok.. ama gaza gelip planları doğru yapmazsan bir kaç iş bilmezi memnun etmek için gaza gelip 10 senede yapılacak şeyi biz 3 senede yaparız dersen o proje 10 yerine 20 senede olur.. ülkeye kazık atılmış olur.. gaza gelmeyin.. sorgulayın..
    It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)

Alıntı Originally Posted by iki gozum Yazıyı Oku
    2020 Yılı borsadan kazanç hedefim 1,5 milyon tl dir,Trollere duyurulur.!!

YTD

Henüz hedeflediğim yere gelemedim.
    Yukarıdaki portföyde Temettü gelirlerim ve diğer AL-SAT karlarım hariçtir.
    Borsa benim hobimdir.
    Son düzenleme : iki gozum; 21-06-2020 saat: 00:13.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    İstanbul
    Gönderi
    5,796
     Alıntı Originally Posted by iki gozum Yazıyı Oku
    Esas troller bu forumda insanları yanlış yönlendirip zarar etmesine sebep olan kişilerdir,onlar kendilerini bilirler.
    Benim yazdığım yorumlardan 1 kişi zarar ettim desin zararını karşılarım.
    Bundan sonara da çok sık borsa yorumu yazmayacağım.
    Yaw adam akp ye oy bile vermiyor trol demeyin ikigözüme
    Canın bile emanetken, Kaybedecek neyin olabilir ki?

6.  Alıntı Originally Posted by reha kaya Yazıyı Oku
    Rusya veya Çine istediğiniz vergiyi koyabilirsiniz onlarda size koyar tabiki, emme Audi, Mercedes, BMW'ye bir kuruş dahi farklı vergi uygulayamazsınız.
    Gümrük anlaşması mı
    Borsa işini bıraktım. Foruma öylesine yazıyorum, sakın kaale almayın.

7. Hava savunmasını ileride tutmak lazım.
    Yeni taktik bu.
    ilk çağa döndür, ondan sonra kara birlikleri girsin.
    Hidrojenli uçağı da tasarlamaya başladım şimdiden.
    Uçmaya başladığında pilotlar,
    elen maskorotun uydularının yanından geçerken kafalarını eğecekler çarpmıyim diye.
    Yatırım tavsiyesi değildir.

Sayfa 511/1001 İlkİlk ... 11411461501509510511512513521561611 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •