Anket Sonuçlarını Gör: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım mı.?

Oylayan
145. Bu anket için oy kullanamazsınız
  • Balon patladı, nakitte fırsat beklenmelidir

85 58.62%
  • dolar/euro bozdurup, yatırım yapmak mantıklı

18 12.41%
  • Faizler inerse, şimdi almak mantıklı değil

12 8.28%
  • Faizler inişe geçince alacağım, şimdi kiracılık daha karlı

20 13.79%
  • ev alacak, para da yok, kredi çekip ödeyecek iş'de yok

18 12.41%
  • Dünya malı dünyada kalsın, ben ahirete yatırım yapıyorum kardeşim, ne evi.

4 2.76%
Multiple Choice Poll.
Sayfa 611/1002 İlkİlk ... 111511561601609610611612613621661711 ... SonSon
Arama sonucu : 8012 madde; 4,881 - 4,888 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

1.  Alıntı Originally Posted by bzaferb Yazıyı Oku
    Segment fiyati degistirir carpani pek etkilemez ki siz kendiniz zaten enaz 300 carpan demişsiniz.
    Benim ev 340 carpan suan. Sizinki de o noktada gorunuyor 1.5mn fiyatla.
    Ogrenmek isterim, segment ne demek.?

Sizin ev 340 carpan demek icin, once satmak gerekmiyor mu ?

2.  Alıntı Originally Posted by bzaferb Yazıyı Oku
    Ahmet abi senin en büyük yanılgın şurada:

Bu grafiklerde gördüğun tepe noktalara yakin yerlerden satılan konut sayisi toplama göre çok az. Bu adamlara bu konutlar kazık fiyatlardan satıldı. Fiyatlar daha da artacak diye bile bile aldılar.
    Bi ara sogan patates fiyatlarida artti biliyosun. 15 20 liradan soğan yiyen oldu.Kazık oldugunu bile bile yediler.Soğan fiyat grafigine mi bakicaz simdi, yeni soğan fiyati icin.
    Yani Türkiyede üretilip satilan bircok şeyin grafiği konut fiyatlari grafiğine benzer.

Bak şimdi:
    Ben 25 30 yaş arasi bir dairede oturuyorum.kira 1600 lira satişina 550bin isteniyor.
    Şuanki kurlarla; ev 81000 dolar, kira 235 dolar. Kira carpani 345....
    Bu ev dolar 3.83 civarinda iken 110bin dolar ederine satilmaya calisiliyordu.Kira carpani 340. Yani benim icin ayni.

Peki benim maasim ne oldu. Dolar artti diye arttimi, hayir. Onceden TL olarak 1000 dolara yakin alirken, şimdi 750 dolara yakin aliyorum.
    Anlayacagin, fakirleşmeme rağmen bu ev bana ayni yuksek kira carpani ile satilmak isteniyor.
    Peki ev sahibi bu evi 340 carpanlami aldı.hayir.
    Eee kim 340 carpanla aldi da benim ev sahibi de bunu istiyor. Iste burda o grafikte gördügün kazık yiyen kerizler devreye giriyor.Toplama göre 3 5 keriz bu parayi verdi diye biz niye keriz olalim.

Sen Amerikada yaşiyordun galiba.Şimdi ben sana soruyorum.
    340 kira carpaniyla standat 2+1 veya 3+1 Abd den ev almaya kalksan kendini kazik yemiş hissedermisin hissetmezmisin?

Not: Redfin den Abd konutlarini takip ediyorum ona göre ))

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
    Niye bir evin fiyatını niye dolara endeksleriz onu da anlamıyorum dolar bir yatırım aracı değildir yapılmış bir evin fiyatını dolara endekslemek yanlıştır inşaat yapılmış bitmiş yapılan bir inşaatın fiyatını kullanılan malzemeye göre maliyeti artış veya azalış gösterebilir zaten bakmayın bu hükumet döneminde yabancılara konut satışı patladı daha önceleri yabancılara konut satışı çok ama çok kısıtlı idi 2008 yılında tapuda çalışırken yapılan mevzuat değişikliği ile yabancılara konut satışı arttı eh niyahetinde inşaat sektörü de fiyat lar dövizin seyrine göre değil arsa fiyatı kullanılan malzeme kalitesi işçilik bulunduğu konum a göre değişiklik gösterebilir Hee oldu siz ısrar edersiniz dersiniz ki ben dolara endeksleyecem o zaman buyurun derim sizin kafanızda ki dolar endeksine göre bir talep oluşabilecek mi merak ediyorum

DUB-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

3.  Alıntı Originally Posted by horhoti Yazıyı Oku
    Niye bir evin fiyatını niye dolara endeksleriz onu da anlamıyorum dolar bir yatırım aracı değildir yapılmış bir evin fiyatını dolara endekslemek yanlıştır inşaat yapılmış bitmiş yapılan bir inşaatın fiyatını kullanılan malzemeye göre maliyeti artış veya azalış gösterebilir zaten bakmayın bu hükumet döneminde yabancılara konut satışı patladı daha önceleri yabancılara konut satışı çok ama çok kısıtlı idi 2008 yılında tapuda çalışırken yapılan mevzuat değişikliği ile yabancılara konut satışı arttı eh niyahetinde inşaat sektörü de fiyat lar dövizin seyrine göre değil arsa fiyatı kullanılan malzeme kalitesi işçilik bulunduğu konum a göre değişiklik gösterebilir Hee oldu siz ısrar edersiniz dersiniz ki ben dolara endeksleyecem o zaman buyurun derim sizin kafanızda ki dolar endeksine göre bir talep oluşabilecek mi merak ediyorum

DUB-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Ben zaten karşiyim hocam dolarla fiyat hesaplamaya.Ev almasaydin dolar alsaydin o zaman demi.
    Ahmet abi hep dolar ile karsimiza ciktigi icin ona istinaden yazdim

4.  Alıntı Originally Posted by Tinaz Yazıyı Oku
    Ogrenmek isterim, segment ne demek.?

Sizin ev 340 carpan demek icin, once satmak gerekmiyor mu ?
    Benim evim yok hocam. 20 yildir kiraciyim.
    Benim ev derken kirada kaldigim evi kastediyorum.
    Aylik 1600 e kaldigim evi neden 550bine alayim.Onu anlatmaya calisiyorum.

Segment olayi ise konutta;
    Bölge- yapi malzeme kalitesi ve bulundurdugu ozelliklere gore siniflandirma oluyor heralde.Ekonomistlerin ve emlakcilarin 1 harfle birsuru sey anlatma cabasi sonucu ortaya cikmiş galiba.

Arabalarda da ayni durum gecerli.
    Reno Clio ile BMW nin arabalari ayni segmentte degil mesela.

Ev carpanlarini istenen fiyata gore yaziyorum ve bu carpandan almam diyorum, ev sahibide asagidan satmam diyor Onun icin 5 6 yildir satilmiyor ev.

5.  Alıntı Originally Posted by finans_mt Yazıyı Oku
    Yuh bu ayrintiyi bilmiyorsaniz konut yatirimi vs bakmayin bile bu konuya.

Bu bilgi en temel konut yatirimi bilgilerinden biridir.
    Yeni alinan bir ev icin 5 sene ev bedelinin %5ini her sene gider gosterebilirsiniz.

Konut kredisi faizlerini kredi bitene kadar gider gosterebilirsiniz.

Ayrica 50 yil boyunca %2 sini amortisman gosterebiliyorsunuz.

Pratikte belki 6-7 sene bile kira vergisi odemezsiniz, bi tek damga vergisi verirsiniz yillik 70-80 tl olmasi lazim.
    Ben açıklamaya üşenmiştim. Teşekkürler.

6. son durum ne ? bilmem kaç yıl ödemesiz aylık taksitli ev mi alıyoruz , kiraya mı gidiyoruz ?
    samurayların pirinç tarlalarındaki çay seremonilerinde, çay kaselerinin içine dalıp, suikast için vakit kollayan hain ninjalardık.
    hamza sütbıyık; rasyonel akla atılan imza.

Ahmetg Guest
     Alıntı Originally Posted by bzaferb Yazıyı Oku
    Ahmet abi senin en büyük yanılgın şurada:

Bu grafiklerde gördüğun tepe noktalara yakin yerlerden satılan konut sayisi toplama göre çok az. Bu adamlara bu konutlar kazık fiyatlardan satıldı. Fiyatlar daha da artacak diye bile bile aldılar.
    Bi ara sogan patates fiyatlarida artti biliyosun. 15 20 liradan soğan yiyen oldu.Kazık oldugunu bile bile yediler.Soğan fiyat grafigine mi bakicaz simdi, yeni soğan fiyati icin.
    Yani Türkiyede üretilip satilan bircok şeyin grafiği konut fiyatlari grafiğine benzer.

Bak şimdi:
    Ben 25 30 yaş arasi bir dairede oturuyorum.kira 1600 lira satişina 550bin isteniyor.
    Şuanki kurlarla; ev 81000 dolar, kira 235 dolar. Kira carpani 345....
    Bu ev dolar 3.83 civarinda iken 110bin dolar ederine satilmaya calisiliyordu.Kira carpani 340. Yani benim icin ayni.

Peki benim maasim ne oldu. Dolar artti diye arttimi, hayir. Onceden TL olarak 1000 dolara yakin alirken, şimdi 750 dolara yakin aliyorum.
    Anlayacagin, fakirleşmeme rağmen bu ev bana ayni yuksek kira carpani ile satilmak isteniyor.
    Peki ev sahibi bu evi 340 carpanlami aldı.hayir.
    Eee kim 340 carpanla aldi da benim ev sahibi de bunu istiyor. Iste burda o grafikte gördügün kazık yiyen kerizler devreye giriyor.Toplama göre 3 5 keriz bu parayi verdi diye biz niye keriz olalim.

Sen Amerikada yaşiyordun galiba.Şimdi ben sana soruyorum.
    340 kira carpaniyla standat 2+1 veya 3+1 Abd den ev almaya kalksan kendini kazik yemiş hissedermisin hissetmezmisin?

Not: Redfin den Abd konutlarini takip ediyorum ona göre ))

Kira carpani yuksekse almak aptallik onda hemfikiriz

Benim o grafikte anlatmak istedigim turkiyede konut hic bir zaman tatirim araci olarak REEL de para kazandirmiyor.

Insanlar TL cinsinden artinca kazandigini zannediyor.

Ahmetg Guest
     Alıntı Originally Posted by turali Yazıyı Oku
    Antalya'da fiyatlar böyleyken, hemen yanıbaşında Mersin'de denize nazır evler nerdeyse yarı fiyatına satılıyor. Neden acaba?
    cunku mersin in dibinde nukleer santral yapiliyor.

Orada bedavaya verseler gidip oturmam. Dikkatinizi cekerim o nukleer santral insaatinin en tepesindeki gorevli insaatin yeterince guvenli olmadigini ileri surerek bu sorumlulugu uzerine almak istemedigi icin istifa etti. Akli olan mersin civarinda yasamaz

Sayfa 611/1002 İlkİlk ... 111511561601609610611612613621661711 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •