Ha haaaa günlerce dow vadeli sabah eksi açıp kısacılara, çöküşcülere umut veriyor. Öğleden sonra alayını tokatlıyor. Millet ne zaman akıllanacak. Endeks 160.000 net. DÜ-ŞE-ME-YE-CEK.
Bankacılık yemini çok zayıf, mesela beni bağlayacak bir şey göremedim. Yemin dediğin insanı korkutmalı ben bu görevi yapamam dedirtmeli.
>>>>>>>>
Yemin
MADDE 9- (1) Banka yönetim kurulu ve müdürler kurulu başkan ve üyeleri, seçilmeleri veya atanmalarından sonra ve görevlerine başlamadan önce yemin etmek zorundadır. Yönetim kurulunun tabii üyesi olan genel müdür ile genel müdürlüğe vekalet edecek kişilerin yemin etmiş olması şarttır.
(2) Yemin, bankanın merkezinin veya yurt dışında kurulu bankanın Türkiye'deki merkez şubesinin bulunduğu ildeki ticaret mahkemesi huzurunda ".. Bankasındaki görevimi tam bir dikkat ve dürüstlük içinde yapacağıma, mevzuat hükümlerine aykırı hareket etmeyeceğime ve ettirmeyeceğime namusum ve şerefim üzerine yemin ederim." denilmek suretiyle icra edilir.
(3) Mahkemece düzenlenen belgenin bir örneği banka tarafından en geç yedi iş günü içinde Kuruma gönderilir.
(4) Yemin etmiş olan kişilerin aynı bankada yemine tabi bir göreve tekrar seçilmeleri veya atanmaları halinde yeniden yemin etmeleri gerekmez.
>>>>>>>>>>>>
Bu da Hollanda bankacılık yemini, içine bir çok şey koymuşlar.
https://businessht.bloomberght.com/p...min-etme-vakti
Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
"Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."
Yer İmleri