Sayfa 781/1001 İlkİlk ... 281681731771779780781782783791831881 ... SonSon
Arama sonucu : 8001 madde; 6,241 - 6,248 arası.

Konu: Viop-XX

  1.  Alıntı Originally Posted by şahit Yazıyı Oku
    Beynimizi kullanmamaya, basit ışık ve uyarıları dikkate almaya başlarsak,
    zaman içinde beynimizin boyutu nohuta mı inecek yani?
    Pek anlayacak kapasite yok... biz teknoloji diyoruz, teknolojiden anladığı sadece iphone sanırım. Yada şöyle söylüyeyim, internetten anladığı forum, chat, video sanırım..
    Barış Özcan ın videosundan da örnek verdiğim gibi, takipçileri gençlerden oluşuyor. Bu demek oluyor ki yeni nesil sorgulayıcı..
    kişisel gelişimi sadece okuyarak olduğunu sanıyor, muhtemelen her üniversite okumayanı da cahil diye nitelendiriyor..
    Halbuki özel okulların para sektörü olarak gözükse de teoride ülke gelişimini ne kadar etkilendiğini anlayabileceğini pek sanmıyorum..
    Özellikle okul öncesi eğitimin ne kadar önemli olduğunu, drama derslerinin kişiye ne kattığını, çocukların karakterinin 3 ile 6 yaş arasında oluştuğunu pek anlayacağını, daha doğrusu sosyolojiyi ne kadar kavrayabileceğinden hiç emin değilim...
    Ne anlatmak istediğimi, ne demek istediğimi dahi anlamamış hala 7. Ekonomi goygoyu yapıyor..
    Benim 40-50-60 yaşlara hakaret ettiğim falan yok muhtemelen kendisi de bu yaşlarda olabilir yazdıklarımı kötü algılamış haliyle yine saldırgan tutum sergiliyor...
    Borsa işini bıraktım. Foruma öylesine yazıyorum, sakın kaale almayın.

  2. #6242
    aç kalmamak için vahşi hayvanların olduğu bir tabiatta tuzak kurma, avlanma hayatta kalma gibi bir sürü konuyu beraber ve optimum biçimde yapmak zorunda olan bir insan ile iphone da twitter mesajı yazan bir nesil aynı olmayacaktır..insan evrimi süresince avlanma kültürü ve onun etrafında gelişen zihni melikeler önemli bir yer tutuyordu..şimdi de dengeyi kurmak gerekiyor.. teknoloji evet ama oyun, kitap okuma, spor, macera bunlarda hayatın parçası olmalı.. hayatta kalma yetenekleri sadece bilgisayarlar ve teknoloji ile sağlanamaz..
    It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)

  3. Iyi de mevcut sistemdeki google analizleri
    Sisteme z kuşağının etkisinden milyon kez daha fazla
    Z kuşağı kullanıldığının farkında dahi değil daha

    Sen kendinle Çelisiyon. Bu hesaplan

  4.  Alıntı Originally Posted by Moruk Yazıyı Oku
    Şahidim yanlışsam düzelt
    Zekâ aklını kullanabilme becerisi
    Bu tanım doğruysa eğer
    Kullanılmayan akıl da bi değer yani zeka addetmez
    Öyleyse yat kalk pubg oyna
    Gelişim nasi olucak ki ya tam çözümleyemedim
    Istediğin kadan zeki akıllı vs vb ol
    Çalışmadan olur mu ki
    Bilemedim
    Abicim pubg falan neden bu kadar takıldın ki? Ben oyun oynamanın çocuğun zekasında farklılık yarattığını söylüyorum, çocuğunuz varsa oynamasına engel olmayın, yasakçı zihniyetle yetiştirmeyin diyorum...
    Senin pubg diye baside indirgediğin o örnekten gittiğin için söylüyorum, zekasını, strateji bilgisini sağlıyor, sen inanmak istemesen de zihni dinç tuttuğu gibi sorgulama yeteneğini de arttırıyor...

    Bunu anlamak için profesör olmaya gerek yokki..
    Borsa işini bıraktım. Foruma öylesine yazıyorum, sakın kaale almayın.

  5. #6245
    bu zavallı yandaş yazılımcı olduğunu iddia ettiği için kendi meşgalesini dunyanın en önemli şeyi sanıyor..seviyesi bu kadar.. yazılımdan habersiz olduğumu iddia etti mesela, buna "mpi " dedim durmak zorunda kaldı.. 2*2= 4 öğrenmiş en önemli şey sanıyor ama daha yuksek matematik olabileceği aklına gelmiyor.. dunya çok büyük.. ama bu her şeyi bilgisayar ve yazılım üzerinden algılıyor.. komedi.. muhakeme sıfır..
    It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)

  6. Sosyal medya da etkin de
    Şahidimin dediği tarz etkin
    Adam süzme zalaksa
    O âlemde
    Değil
    Outer space e fayda
    Bilâkis
    Kendine zarar verir ya
    Olur olmaz herkez bi kere tviter e yazmamalı
    Ora ciddi platform ya
    Burlar lay lay lom ley ley lim
    Limi limi ley limi limi
    Lamı cimi

  7. 5-10 yıl önce Y kuşağı bizler için yazılıp çiziliyordu aynı şey noldu nothing

    Ülkenin kaymağını bana göre 1955-1975 arası yedi yiyor

     Alıntı Originally Posted by Hermesj Yazıyı Oku
    Daha öncede söylemiştim ama topa tutulmuştum maalesef.. bu 45+ nesil 40 dahil olabilir mi bilmiyorum ancak bu yaşlar ve sonrası çok ciddi biçimde psikolojik travma yaşatıldı. Darbeler, enflasyonlar, yeşilçam, siyasi ideolojiler, tv programları. Baya bir psikolojik harp yaşadılar. Haliyle modern, milenyum çağına ayak uyduramadılar.
    Bu da oylarına kadar yansıdı. Torpil geleneği, dini istismar hep bu kuşağın yaşadığı şeyler.
    Z kuşağı diye tabir edilen nesil bence buna 30 yaşlar da dahil genel anlamda internet ile büyüdüler. Özellikle bu internet telefonada geçinci, avrupa, abd, modern ülkelerin nasıl yaşantı sürdüklerini, beklentileri neler, ülke nasıl yönetilir, bilim, teknoloji gördü. Bu yüzden beklentileri bambaşka. Yukarda bahsettiğim eski nesil son kuşak ve ülkeyi devamlı aşşağıya çekti. Siyasetçiler halkın yansımasıdır. Yani şahsım ve organizasyonu da halkın yansımasıydı. Şimdi ise z kuşağın yansımasını göreceğiz.
    Bu yüzden Türkiye nin geleceğinden çok umutluyum demiştim, hala beklentim çok büyük. Bu z kuşağı bizi beklentileriyle gelişmiş ülkeler kategorisine sokacağına adım gibi eminim.

    İşte bu yüzden demografi yapıyı kitlesel göçlerle bozmaya çalışıyorlar ancak muhtemelen ömürleri yetmeyecek. Bunu bize hak gören bazıları alt kuşağı hesap edemedi muhtemelen.

    Bu arada benim yaşım 33.
    Milenyum çağının bana neler kattığının, beklentilerimi nasıl değiştirdiğini çok iyi biliyorum.

  8.  Alıntı Originally Posted by discretus Yazıyı Oku
    aç kalmamak için vahşi hayvanların olduğu bir tabiatta tuzak kurma, avlanma hayatta kalma gibi bir sürü konuyu beraber ve optimum biçimde yapmak zorunda olan bir insan ile iphone da twitter mesajı yazan bir nesil aynı olmayacaktır..insan evrimi süresince avlanma kültürü ve onun etrafında gelişen zihni melikeler önemli bir yer tutuyordu..şimdi de dengeyi kurmak gerekiyor.. teknoloji evet ama oyun, kitap okuma, spor, macera bunlarda hayatın parçası olmalı.. hayatta kalma yetenekleri sadece bilgisayarlar teknoloji ile sağlanamaz..
    Evet klasik bir survivor izleyicisi, nerde görsem tanırım. Yarışma programları vs izleyiciye entegre etmek istediği tam olarak bu; güçlü zayıfı ezer. Tutunabilmek için güçlü olmasın.

    Bu mu yani teorin? Tabiatta hayvanlardan bizi ayıran en önemli özellik konuşabiliyor ve düşünebiliyor olmamız. Tabiattan yok yere avlanma vs hitler örnekleri verme boşuna.
    Hitlerde öyle dedi, savaşı kaybedince alman halkı bizi seçti, alman halkı böyle istedi dedi..

Sayfa 781/1001 İlkİlk ... 281681731771779780781782783791831881 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

  • Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •