Alaman dizisinde yoktu bu isimler hiç ama 🤪🤪🤪
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
arkadaşlar dedikten sonra baktım.sistemlerin sadece LONG-FLAT testini yaptım, oldukça güzel görüntü var.son 2 yıllık test aşağıda.
istersen sadece VOB da long-flat ol veya voba hiç bulaşmadan endekse uyumlu hisselerde al-poz. kapama yap. burada short yok.
baktın olmuyor sadece BIST-100 de RSI 30 un altına gelince (aşırı satım) o noktadan sonra bu saatlik al derse hisse al.sat derse kapan. bu da ayrı bir filtreleme olur.
borsalar doğaları gereği long olduğundan long-flat sistemlerde başarı çok daha iyi..benim çıkarımım bu.
benim için gelecek planı bu
![]()
Aracın dünyada en pahalı olduğu ülkelerden birinde yaşarken ucuz diyosunuz ya pesssss herşeyin bir muadili vardır. Biz 250.000 tl ye kıçı kırık orta sınıf bir pejoya binerken elin amerikalısı 250.000 tl ye mustang ile geziyor. Amerikalının geliri yıllık 40.000 bizim ise 10.000 dolar. Söyleyeceklerim bu kadar. He bende o mustange binmek istiyorsam 1.250.000 ödemem gerekiyor.
ben yine iyi söylemişim durum daha vahim. Aslında ucuz diyen arkadaşlar bu kadar vergi yetmez biraz daha koysunlar demek istiyor. Çünkü aracın global satış rakamı belli. Ekstrasını ülkelerin koyduğu vergi beliriliyor. Asgari ücretli bir amerikalı 15 ayda mustang alabiliyor. Bizde ise ömür boyu çalışsa alamaz. Buna rağmen ülkemizde araç ucuzmuş.
![]()
Matriks Gold Veri terminali kullanırsanız veya Directfin İdeal bunlarda 1 dk lık data var.Aracı kurumunuza sorun ikisinden birisini verirler ama hacim yapıyor olmalısınız.Hiç değilse ayda 300 TL gibi bir komisyon ödüyor olmanız lazım.Ya da kendiniz alabilirsiniz.Matriks 1 aylık ücreti viop tek kademe derinlikli hisseler anlık fiyat ama derinlik yok aylık 140 tl civarı falandır.Ama hacim yapıyorsanız dediğim gibi aracı kurumunuz zaten verir.
Yer İmleri