Originally Posted by
nosfecagri
Sifirdan 3 yilda coinde 4 milyon yapan arkadaşım var. Ama allah vergisi adama borsa öğrettim 1 senede 500 u de 1.2m yaptı ben onun kadar iyi değilim bu işlerde onu gördüm hiç bir zaman da olamayacağım çünkü bazı şeyler Allah vergisi bizde yok ne yapacaksın. Ben de iyi sayılırım belki diğer arkadaşlara göre ama o arkadaşa göre çok alt seviyede kalıyorum.
Kardeş beni bilirsin...beyanı esas alırım..inanılmayacak şeyler de değil bu kazançlar.
Ama sorun şurada. Ne kadar kazandığından ziyade nasıl kazandığın ve sürdürülebilir olup olmaması önemli. Benim birisi için başarılı demem için, en az 10 yıllık bir yatırımcı geçmişi olması lazım. Bir de kazanç şans kaynaklı olamayacak...bugün şansın yaver gider, yarın gitmez.
Özellikle vadeli piyasalarda çok gördüm..parasını bir yıl 100 e katlamış...sonra ne var ne yok kaybetmiş...riski arttırısan kazanç kayıp oranı da yükseliyor.
Maalesef son bir yıldır borsaya, özellikle yarı batık hisselere yoğun ilgi var...özellikle finansalları kötü hisseleri seçiyorlar ki toplaması kolay olsun..çünkü iyi hisseler zaten uzun vadeli yatırım yapanların elinde..bir de halka açık kısmı %1 in altında ise, yemede yanında yat...kent var mesela, piyasa değeri garantiye yaklaşmış..bir yılda 10 kat artmış nerdeyse.
uzattım..kısaca şunu demek istiyorum...bu tür hikayeleri dillendirip yeni kumarbazları çekmeyelim borsaya..gitsin bu tipler kumarhaneye orada kumar oynasınlar...bu yeni kumarbazlar yüzünden uzun vade hisse yatırımından bile soğumaya başladım.
not: o arkadaşın durumunu 5 yıl sonra sorarım sana...hızlı trader ların sonu genelde kötü oluyor...bu işlere yeni girip çok kazanmak ilerisi için en büyük tehlike zaten.
Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53
Yer İmleri