Sayfa 948/1001 İlkİlk ... 448848898938946947948949950958998 ... SonSon
Arama sonucu : 8001 madde; 7,577 - 7,584 arası.

Konu: YATIRIM FONLARI VI ( & Mevduat faiz karşılığı oranları )

1.  Alıntı Originally Posted by onurbey Yazıyı Oku
    Elimde hisse fonu olmasa bu tarz agresif degisken almak gayet mantikli olabilir.Fakat piyasa kotuyken hepsi eksi getiriyor.Bir koruma saglamiyor.
    Cesitlendiriyoruz fakat yanlis anlamda cesitlendirdigimizi dusunuyorum.
    Saygilar.
    Fon seçerken getiri tabi ki önemli ama bana göre ondan daha önemlisi düşüşlerde vereceği tepki daha önemli. Örneğin 10 temmuz da fon getirilerine (götürülerine) bakıldığında değişken fonlardan TCD, şöyle örnek vereyim 50 bin lirada 1800 lira kayıp yaşadı. Sadece bir gün içinde. Bu düşüşün bir kaç gün süreceğini varsaysak zararı siz düşünün. Ama getiride de en önlerde. Değişken fonlarda olmak olası düşüşlerde zararı minimize etmek için olduğunu hepimiz biliyoruz. Zaten çoğu arkadaş da portföyünün belli bir miktarını ppf de tutuyor. Sonuç fon seçerken getirisi kadar götürüsüne de bakmak gerekir diye düşünüyorum. iyi hafta sonları. O sene bu sene inşallah bu gece final maçını alıp 2.lige çıkacağız. İzmir'imizin incisi Karşıyakam kalbimiz seninle.

2. sanırım %10 gibi bir sınır söz konusu....

mevzuat tam mevzuatmış yani...bulmaca gibi..

ilginiz için teşekkür ederim..

3.  Alıntı Originally Posted by zenci42 Yazıyı Oku
    sanırım %10 gibi bir sınır söz konusu....

mevzuat tam mevzuatmış yani...bulmaca gibi..

ilginiz için teşekkür ederim..
    Eğer birden fazla fon yönetiyorsanız %20. Yani 10 fon kurup bir hissenin %100 nü alamıyorsunuz.

Alıntı Originally Posted by zenci42 Yazıyı Oku
    öğrenmek için soruyorum:

hisse senedi yoğun fonlarda, fonlar %80 hisse senedi taşımak zorunda.....bunu izahname de yazmışlar....

peki bu sahip oldukları hisse senetlerinde belli oranlarda olacak,şu miktarı geçemez diye bir şey söz konusu mu?böyle bir şey varsa nerede yazılı?

atıyorum hisse senedi yoğun fon mesela % 30 garanti hissesi taşıyabilir mi?
    En fazla %20

5.  Alıntı Originally Posted by ibrahim16 Yazıyı Oku
    Eğer birden fazla fon yönetiyorsanız %20. Yani 10 fon kurup bir hissenin %100 nü alamıyorsunuz.
    tamam...örneklemeden gidelim...osmanlı portföyde oph ve opı var..2 tane hisse yoğun fonu var...

oph ye mesala garanti alacak yönetici....%10 u aşamaz....değil mi?

isterse oph ye %10 ve opı ya %10 garanti alabilir maksumum?

6.  Alıntı Originally Posted by hellistheothers Yazıyı Oku
    Ben de çeşitlendirmek istiyorum. Ancak geçmişe dönük verilere baktığımda, doğru bir çeşitlendirme olmayabilir. Belki hisse fon sayısını artırıp, orada riski dağıtmak daha mantıklı olabilir. Zaten portföyümün yarısı ppf . bilemiyorum, ama çok düşünüyorum bunu. Değişken konulacaksa bile sua, eib falan gibi çok defansifler eklenmelidir belki de.
    Ben fonlar için ayırdığım miktarla bayağı bir çeşitleme yaptım, 22 çeşit fon olmuş elimde ama oranlara bakınca orta ve yüksek risklilerin miktarı az, çoğunluğu özel sektör borçlanmalarda, değişken ve hisse fonların miktarını arttırsam mı diyorum ama bir yandan da piyasaya pek güvenemiyorum, 2. dalga falan derler bu bahaneyle tekrar düşürürler diye.
    Hatta portföyün %70 lik kısım nkolay ve vov hesapta onlarla da biraz daha fon alsam mı diyorum ama nelere paylaştıracağım onu bilemiyorum, en azından riski düşük ve mk en az %11 üzeri olmalı, fonlarda bunun garantisi olmuyor tabi getiriler süreye göre bile değişebiliyor.

7. bist bankacılık hisse yoğun fonlarda sınırlama hisse başı için %30 sanırım...portföy dağılımlarına baktım....%30 aşmamışlar...

TAU:%27 akbank ,%26 garanti, %12 işbankası, %10 ykb
    ADP:%29 AKBANK ,%28 GARANTİ, %15 İŞBANKASI, %11 YKB

FONLAR AKBANK'I DAHA ÇOK SEVMİŞLER GARANTİDEN....İLGİNÇ...

8. ufak bi hesap yaptım sabah altın ons’un 1900 $ oldugunda gümüs ons 50$ olmasi gerekirdi ..
    birinden birisi fake atiyor ..bakalım gorecez !

Sayfa 948/1001 İlkİlk ... 448848898938946947948949950958998 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •