Klavye ile yazı yazmak zaman kaybıymış ,bu kadar insan senin cümlelerini anlamak için zaman kaybedecek, o önemsiz tabi,nasılsa senin zamanın değil.
Hocam,
Value vs growth stock tartışması bana Türkiye için ilginç geliyor. Yurt dışında bazı yatırım fonları bunları doğrudan value ve growth pazarlıyor ama içlerinde genelde gelişen piyasa şirketleri olmuyor.
Örneğin Tüpraş değer hissesi ama büyümüyor mu? (Büyüme birim bazında satış)
Her değer hissesi olarak düşünülen şirket bir şekilde büyüme sağlıyordur gibi düşünülünce value vs growth stock tartışmasında hangisi değer hangisi büyüme hissesi olduğuna dair somut bir ayrım bulamıyorum.
Her değer şirketi de bir şekilde büyüyor gibi geliyor
Bu konuda nasıl bir ayrıma gitmeliyiz? Örneğin TTRAK büyüme hissesi ancak FROTO değil mi? Hisse isimleri elbette çoğaltılır ama sayısal bir çözüm olsa formülize edebiliriz![]()
Yatırım tavsiyesi içermez ve asla yatırım tavsiyesi DEĞİLDİR.
psikolojinizin kaldıramayacağı pozisyonlar açmayın...en güzel pozisyon gece yatakta rahatça uyuduğununuz pozisyondur...
Bu biraz şirketlerin hangi döngü seviyesinde olduğu ile alakalı sanırım.
Yani olgunlaşmış bir şirket elbette büyüyor olabilir ama sınırlıdır.
Yani Tüpraş da büyüyor olabilir ama %3-4 büyüyordur. Olgunlaşan şirketler sonunda ülke ekonomisi ne kadar büyüyorsa o kadar büyüyebiliyor gibi bir bağ var aralarında. INA değerlemesinde mesela terminal değeri olarak adlandırılan kısım için büyüme oranı ülke büyüme oranı olarak 2-5 arası alınabiliyor.
Ancak growth şirketlerin satışları çift haneli rakamlarda ivmeli büyüyor, örneğin aselsan, satışlar %30-40 artıyor, hektaş vb.
Eski zamanlar bir hissenin tahta yapıcısı hapse girer .
Ne hikmetse şirket hep zarardadır yada çok cüzii kar eder .
10-15 yıl sonra hapisten çıkana kadar devam eder bu süreç adam hapishanedekine çıkar
şirket bir anda tahsilat sıkıntısı çözmeye çok yüklü sipariş almaya başlar .
Karlar 5 10 katlar temettü verir herkes temettü veriyor tüm uzun vadeliler ile alır ve süper şirket diye överken dipten 1 e 10 yapmıştır bile .
İşte temettü yatırımı başlangıçı bir tahta yapıcının hapiste çıkmasıyla başlar o hisse ile aynı akıbeti olan konusuda geyeoda aynen öyle idi o yüzden Belki bilenler vardır diye bu anekdotu diye paylaşmıştım
Gyo daki ekibide biliyorum tanıyorum arkadaşına değil öz kardeşine kazık atan kişilerdi .
Belki bu açıklamayı okuyabilecek kapasiteniz vardı meşhur kişiniz kim ise ben tanımıyorum ona anlatın belki oda anlar
ürküterek berkitmek deyimdir 6-7 haneli portföy bir hisseye giriş yaparsanız eğer bu taktik önemlidir demek istedim .
Diğer yazı gibi anlık üslüpa spontane gelişti denizde yüzme arası verirken düzeltme zamanı geçince okuma özrü olduğumu belirtene cevap olarak yazmıştım .
Benim Türkçe zayıf edebiyatım zayıf kompozisyon zayıf ne yaparsın cahelez işte
Son düzenleme : Pscyokinesis; 26-07-2020 saat: 16:36.
boşuna az gelişmiş ülke değiliz demiştim ya, bir anımı anlatayım da, hisse yönetimlerine ve bist yöneticilerine neden güvenmeyeceğinizi daha iyi anlayın:
çok yıllar önce , gs hissesi borsaya açılmıştı, sadece gelirler vardı, hiçbir gider yoktu. bu şartlarla fiyat biçip halka açtılar. büyük oranda yabancıya satıldı. bir iki yıl sonra alıma başladım, kısa sürede tüm paramı gs ye yatırdım. az bir rakam değildi, öyle ki takas da 4. sıradaydım. neden almıştım, temettüsü için, % 30 üzeri temettü verimi vardı, 3-4 yıl temettüsünü aldım. büyük para kazandım mı? hayır, enflasyon % 50-60 idi. sonra tüzüğü değiştirdiler, giderleri de dahil ettiler. o ara satıp çıktık. tecrübesi yanımıza kar, ara sıra çocuklarıma anlattığım anı olarak kaldı, bu arada ailecek gs liyiz.
Zaman kaybı tabii ki Teknolojiyi afiyetle yemek varken
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yer İmleri