Sayfa 1045/1230 İlkİlk ... 45545945995103510431044104510461047105510951145 ... SonSon
Arama sonucu : 9840 madde; 8,353 - 8,360 arası.

Konu: ...::: Beyaz Yaka İçin Tasarruf ve Yatırım Koçluğu-2 :::...

1.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Düzeltmeler olabilir ara ara...ama sat al yapmaya değecek düşüş olmaz bence.
    Gümüşü takip etmediğinizi söylemiştiniz ama bir iki kelime ile de olsa bakış açınızı anlamak için kısa bir görüşünüzü alabilir miyim? 2 yıl da dolar bazında 80-100 kat artar mı mesala? Yani 1 dolar 2 yıl sonra 100 dolar... Adama köşeyi döndürür valla

2.  Alıntı Originally Posted by SelvanBurhan Yazıyı Oku
    Gayet yerinde üstat. Ama sizde sanırım servetinizin önemli bir kısmını altında tutuyorsunuz. Bizdensiniz yani
    Kısa bir süre önce vermiş olduğunuz 3000 dolar hedefinizi çok önemsiyorum. Bu nedenle alım-satım kesinlikle düşünmüyorum. O seviyeye gelince sizden tekrar bir değerlendirme rica edebilirim..

Bu sırada özellikle son bir yıldır gümüş için inanılmaz hedefler veren takip ettiğim bir iki ekonomist vardı. Resesyonist ortamda bu görüşler bana saçma geliyordu. Ama sanırım adamların bildikleri birşeyler varmış. Ya da geçici piyasa hareketleri...
    Aç gözlü olmamak lazım. Her çiçekten bal almaya çalışan trader lardan olmadığımıza göre, algıyı ve ilgiyi dağıtmamak lazım.

2016 Ocak ta 100 civarından gram altına girdim, aynı dönemde gümüş alsam, son çıkışa rağmen getirin çok daha az olacaktı. Gümüş altına göre çok ucuz kaldığı için bu hareket zaten bekleniyordu, çok geciktiği için, hareket de biraz sert oldu.

Bu noktadan sonra gümüş altına göre biraz daha güçlü seyredebilir,,,ancak altın gümüş oranı tarihsel düzeylere inmeyecek görüsündeyim. Çünkü dünya aynı dünya değil, ve bu oran için artık denge seviyesi daha yukarıda oluşacak görüsündeyim.
    Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53

3. Hedef mevzusunda tekrar bir açıklama yapayım. Bu tür makro hedefler bir strateji sonucu belirlenen noktalar. Yani hedef 3000, oraya kadar bekleyelim diye bir şey yok.

Temel olarak bazı parametreler değişir, teknik olarak orta vade sat sinyalleri gelir, pozisyonu kapatırım. Strateji sonucu belirlenen değerleri bir çeşit geleceğe dönük fair value hesaplaması gibi düşünmek gerekir. İlla orayı görecek ya da illa orayı gördüğünde satış yapacağız diye bir şey yok.
    Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53

4.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Aç gözlü olmamak lazım. Her çiçekten bal almaya çalışan trader lardan olmadığımıza göre, algıyı ve ilgiyi dağıtmamak lazım.

2016 Ocak ta 100 civarından gram altına girdim, aynı dönemde gümüş alsam, son çıkışa rağmen getirin çok daha az olacaktı. Gümüş altına göre çok ucuz kaldığı için bu hareket zaten bekleniyordu, çok geciktiği için, hareket de biraz sert oldu.

Bu noktadan sonra gümüş altına göre biraz daha güçlü seyredebilir,,,ancak altın gümüş oranı tarihsel düzeylere inmeyecek görüsündeyim. Çünkü dünya aynı dünya değil, ve bu oran için artık denge seviyesi daha yukarıda oluşacak görüsündeyim.
    Cevabınız için çok teşekkür ederim.

5. Bugun benim kayinvalide yi , bayramda yatan 1000 TL ye altın almak için Kızılay'a giderken kapıdan cevirdim, normalde altın biriktiren birisi değil .benim için sat sinyalinin kralı geldi, kademeli hisseye geçiş zamanı geldi demektir.. Biraz daha bekler hisse almaya başlarım..

6.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Hedef mevzusunda tekrar bir açıklama yapayım. Bu tür makro hedefler bir strateji sonucu belirlenen noktalar. Yani hedef 3000, oraya kadar bekleyelim diye bir şey yok.

Temel olarak bazı parametreler değişir, teknik olarak orta vade sat sinyalleri gelir, pozisyonu kapatırım. Strateji sonucu belirlenen değerleri bir çeşit geleceğe dönük fair value hesaplaması gibi düşünmek gerekir. İlla orayı görecek ya da illa orayı gördüğünde satış yapacağız diye bir şey yok.
    Tabii ki haklısınız, piyasa da kesinlik diye birşey yoktur. Herşey her an değişebilir. Altın da sürekli yükselmeyecek tabii. Ancak mevcut parametreler ve trend devam ettiği sürece altın tutmaya devam etmek akıllıca bir yatırım bence. Zaten görüşlerine değer verdiğim siz ve diğer birkaç ekonomistin paylaşımları gerek buradan, gerekse twitter ve youtube dan peryodik olarak takip etmekteyim.

7.  Alıntı Originally Posted by Carrah Yazıyı Oku
    Bugun benim kayinvalide yi , bayramda yatan 1000 TL ye altın almak için Kızılay'a giderken kapıdan cevirdim, normalde altın biriktiren birisi değil .benim için sat sinyalinin kralı geldi, kademeli hisseye geçiş zamanı geldi demektir.. Biraz daha bekler hisse almaya başlarım..
    Kayınvaliden altın çıktıkça senin kulaklarını çınlatmasın sonra

Alıntı Originally Posted by Carrah Yazıyı Oku
    Bugun benim kayinvalide yi , bayramda yatan 1000 TL ye altın almak için Kızılay'a giderken kapıdan cevirdim, normalde altın biriktiren birisi değil .benim için sat sinyalinin kralı geldi, kademeli hisseye geçiş zamanı geldi demektir.. Biraz daha bekler hisse almaya başlarım..

Mi 9T cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Sayfa 1045/1230 İlkİlk ... 45545945995103510431044104510461047105510951145 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •