niye bantaş dayız? Kar eden bir firma borçsuz bir firma. İhracat yapan bir firma. Büyüyen, büyümeyi hedefleyen bir firma. Yatırımların ve pandeminin olmadığı dönemlerde kar payı dağıtan bir firma. Bunlar bir kağıda yatırım yapmak için yeterli temel nedenler. İnsanlar bntas uçacak dediği için burda değiliz. Ben bu tahtada yatırımcı olarak şunu gördüm. Yatırım yapmak için temel analiz yeterli değil, etik değerler ve firmanın kurumsal yapısı da çok önemli. O anlamda Bntas yönetim kurulunu çok samimi ve yeterli bulmadığımı da itiraf etmeliyim. Orta vadeli hedefime ulaştıktan sonra böyle bir kağıdı taşımayı düşünmem. Bu düşüncem yeni değil, düşüşle de alakalı değil. Ancak borsa %1 düşerken benim hissem %4 düşerse, bunu tekrarlarsa onu sorgularım. Sene 2006 olmalı. Egser deyim. Fiyat 3.80.. Borsa hergün düşüyor. O zamanlar öğleden önce bir taban, öğleden sonra bir taban. Günlük kayıp yüzde yirmi. Devre kesici de yok

yanılmıyorsam 3,80 lik Egser 0.500 Kr kadar düşmüştü. Yani daha kötülerini de gördük. Borsa bu... Risk herzaman var. Ama yukarıdaki şartların varlığı bu riskleri minimize eder. Ey patronlar kağıdınıza sahip çıkın. Hakkaniyete ve kurumsallığa değer verin, sahip çıkın. Yoksa Bandırma çıkışında teneke ve türevleri i üretmekten ileriye gidemezsiniz. Benim adım hıdır son söz olarak söyleyeceklerim budur. Selametle...
Yer İmleri